Наши партнеры

MenuOptakt: Manchester United – Manchester City

Engelsk fodbold

Sæsonens første Manchester-derby skal til eftermiddag afvikles. Både hjemmeholdet United og lokalrivalerne City er kommet godt fra start, således ligger begge hold i toppen med 12 point.

I eftermiddag danner Old Trafford rammen om sæsonens første Manchester-derby. Manchester Uniteds sæson er startet ganske godt. De har vundet fire ud af deres fem kampe i ligaen. Nederlag skete i anden spillerunde, hvor man tabte 1-0 til oprykkerne fra Burnley på udebane.

De røde djævle var dog ikke synderligt påvirkede af nederlaget runden efter, da de sikrede deres største ligasejr i denne sæson på 5-0 mod Wigan ligeledes på udebane. Holdet er nu ubesejrede i deres seneste tre kampe.

Manchester City, der har oprustet betydeligt under sommerens transfervindue med profiler som Emmanuel Adebayor, Kolo Habib Touré og den tidligere United-angriber Carlos Tévez, har fået maksimum point i deres første fire spillerunder.

Derfor er de endnu ikke besejret i denne Premier League-sæson. De vandt senest hele 4-2 mod Arsenal, hvor blandt andre Emmanuel Adebayor fik nettet mod sin gamle klub.

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson lader sig ikke gå på af, at hans hold skal møde lokalrivalerne, som nu har Uniteds tidligere angriber, Carlos Tevez, på holdet.

“Jeg er ligeglad med, om Tevez spiller eller ej. Jeg ved, at deres bedste spiller ikke kommer på banen. Emmanuel Adebayor har været deres stjernespiller, og han har scoret i hver kamp. Det er et stort tab,” forklarer Sir Alex Ferguson ifølge Sporting Life.

Hos rivalerne Manchester City er midtbanespilleren Stephen Ireland tydeligvis optimistisk inden dagens opgør.

“Jeg er ikke i tvivl om, at de frygter kampen i United-lejren. De ved udmærket, at hvis vi sejrer, kan vi gennemføre de næste 15 til 20 kampe uden at lide nederlag, og så vil de pludselig have travlt med at indhente os, hvilket er en ny situation for dem,” fortæller Ireland til The Mirror.

Rivalerne har mødt hinanden 151 gange, hvoraf United har vundet 61 kampe, mens City har besejret United i 41 af disse opgør. City-mandskabet har kun vundet ét af de sidste 12 møder på Old Trafford i Premier League.

Hjemmeholdet Manchester United er uden Edwin van der Sar, Owen Hargreaves og Gabriel Obertan, som alle er ude med skader, mens Rafael da Silva og Rio Ferdinand meldes tvivlsomme. Matchvinderen fra i tirsdags, Paul Scholes, sidder udenfor med karantæne.

Manchester City må se bort fra et hav af deres stjerner her til eftermiddag. Vincent Kompany, Michael Johnson, Benjani, Robinho er alle ude med skader, mens forsvareren Micah Richards og angriberne Carlos Tévez og Roque Santa Cruz meldes tvivlsomme. Emanuel Adebayor er ude med tre spilledages karantæne.

Opgøret sparkes i gang klokken 14:30 og kan følges på Canal+Sport 1.

Forventede startopstillinger:

Manchester United:

Foster

Brown – Evans – Vidic – Evra

Valencia – Fletcher – Anderson – Giggs

Berbatov – Rooney

Manchester City:

Given

Richards – Toure – Lescott – Bridge

Wright-Phillips – Ireland – Petrov – Barry – De Jong

Bellamy

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Manchester City er stærkt svækket inden dagens opgør, og det er tvivlsomt om de kan fortsatte deres gode sejrsstime uden offensive stjerner som Benjani, Robinho og Adebayor.

Derfor tror vi, at hjemmeholdet Manchester United løber med håneretten indtil næste derby-brag. Vi vurderer, at United-mandskabet besejrer lillebror City med 2-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu