Наши партнеры

MenuOptakt: Liverpool FC – Manchester United

Engelsk fodbold

Sidste sæsons mestre i Premier League, Manchester United, gæster søndag eftermiddag Liverpool, der blev nummer to i sidste sæson. United er kommet bedst fra start i denne sæson og er i skrivende stund nummer to i ligaen.

Liverpool går ind til søndagens kamp mod Manchester United velvidende om, at en sejr er vital, hvis holdet skal tilbage på rette spor. I sidste weekend tabte Liverpool 1-0 til Sunderland på udebane. Det var i dette opgør, at en badebold rettede en Sunderland-afslutning af, og fik bolden til at gå i mål. Efterfølgende har kampens dommer modtaget kritik flere steder fra, fordi han ikke annullerede scoringen, men det er dog blevet besluttet, at kampen ikke bliver spillet om.

Det betyder, at Liverpool efter ni Premier League-kampe står noteret for fire nederlag, hvilket er to nederlag mere end i hele sidste sæson. Holdet har endnu ikke spillet uafgjort, mens det således er blevet til fem sejre.

Manchester United, der er forsvarende mestre, har åbnet sæsonen med syv sejre, en uafgjort og et nederlag. Inden denne runde blev sparket i gang var Alex Fergusons tropper placeret som nummer et, men efter Chelseas overbevisende 5-0-sejr over Blackburn lørdag, er United blevet skubbet ned på andenpladsen. En sejr over Liverpool vil dog bringe dem i front igen. Sidst Manchester United var i aktion i Premier League mødte holdet Bolton, der blev besejret 2-1.

I midtugen var begge mandskaber i kamp i Champions League, og det slap United bedst fra. På udebane besejrede de CSKA Moskva 1-0 og står efter tre kampe med tre sejre og ni point. Liverpool er derimod kun nummer tre i deres gruppe med tre point for tre kampe. I tirsdag tog Rafael Benitez’ mandskab imod Lyon, der tog fra England med en 2-1-sejr.

De to rivaler har mange indbyrdes opgør bag sig. I sidste sæson var det Liverpool, der var bedst både ude og hjemme i Premier League. På hjemmebane blev en 2-1-sejr sikret, mens Manchester United hjemme på Old Trafford måtte se sig besejret med hele 4-1.

Liverpools anfører Steven Gerrard er tvivlsom til søndagens topkamp, men til gengæld forventes det, at Liverpool igen kan gøre brug af Fernando Torres og Glen Johnson. Albert Aquilani er ligesom Gerrard tvivlsom deltager i opgøret, mens Andrea Dossena og Sotirios Kyrgiakos definitivt er ude.

Manchester United må sandsynligvis undvære deres stærke angriber, Wayne Rooney. Det er nemlig tvivlsomt om han bliver klar fra den skade, der også kostede ham deltagelse i Champions League-kampen mod CSKA Moskva. Darren Fletcher er også tvivlsom til kampen, mens Park Ji-Sung og Owen Hargreaves er definitivt ude. Til gengæld ventes både Ryan Giggs og Patrice Evra at blive klar.

Forventede startopstillinger:

Liverpool FC:

Reina

Johnson – Carragher – Agger – Aurelio

Mascherano – Lucas

Kuyt – Benayoun – Riera

Torres

Manchester United:

Van der Sar

O’Shea – Ferdinand – Vidic – Evra

Anderson – Carrick

Valencia – Giggs – Nani

Berbatov

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Sammenligner man de to holds sæsonstart er der ikke tvivl om, at det ser bedst ud for Manchester United. Med en sejr kan United for alvor lægge afstand til Liverpool efter blot ti spillerunder, mens en sejr til Liverpool ikke bare vil bringe dem tættere på United, men også kan være med til at bringe dem tilbage på rette spor.

Begge mandskaber er ramt af skader, og nøglespillere som Steven Gerrard og Wayne Rooney er tvivlsomme.

Liverpool var bedst i de indbyrdes opgør i sidste sæson, og har til søndagens møde hjemmebanefordel. Vi tror ikke, det lykkes for Liverpool at komme tilbage på sejrskurs. Et lige opgør vil ende uafgjort 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu