Наши партнеры

MenuOptakt: Liverpool F.C. – Manchester United

Engelsk fodbold

Søndagens første store brag i engelsk fodbold er kampen mellem Liverpool og Manchester United. Begge hold er med i toppen af ligaen, hvorfor kampen er ekstrem vigtig for begge hold, idet både Liverpool og United ønsker at være med helt fremme. Anfield Road danner ramme om arvefjendeopgøret, som kun kan blive spændende at følge.

Liverpool er inden mødet med ærkerivalerne, Manchester United, nummer fire i Premier League. Det er seks point dårligere end United, der indtager ligaens andenplads. Dog har Liverpool spillet en kamp færre end søndagens gæster hvilket betyder, at de med en sejr i den kamp og endnu tre point i deres udsatte kamp vil komme op på siden af United. Skal dette klares, skal holdet dog præstere bedre end tilfældet var i sidste weekend, hvor man tabte på udebane til Reading.

Begge klubber var i aktion i Champions League i midtugen, hvor United havde den fordel, at de kunne spare nogle af deres vigtigste spillere, da de allerede havde sikret sig videre avancement fra gruppespillet. Det havde Liverpool ikke, men holdet viste rigtig gode takter mod Marseille, som sikkert blev slået 4-0. Uniteds reserver formåede at få uafgjort, 1-1, mod Roma.

I sidste sæson trak United det længste strå i begge opgør mod Liverpool. På Old Trafford vandt holdet 2-0, mens det i sidste sæsons møde på Anfield endte med en spinkel 1-0-sejr til United.

Weekendens Grand Slam Sunday er af engelske medier blæst op til det helt store mesterskabsdrama, men Liverpool-manager Rafael Benitez forsøger, at nedtone kampens betydning lidt.

”Med kampe mod Marseille og Manchester United er denne uge selvfølgelig en vigtig en af slagsen for Liverpool, men kampen mod United handler kun om selvtillid. Den vil ikke have nogen betydning for, om vi er med i mesterskabsræset i april eller ej,” sagde Benitez ifølge bold.dk.

Denne mening deler hans kollega, United-manager Alex Ferguson.

”Hvis det var senere på sæsonen, ville det have større betydning. Vi er ikke engang halvvejs i turneringen, og de hold, der måtte sætte point til, har tid nok til at hente dem igen,” sagde skotten til BBC.

Han lægger dog ikke skjul på, at kampen er af stor vigtighed og betyder meget for hele fodbold-England.

”Vi ser hinanden som de største rivaler. Det kræver sin mand at klare atmosfæren. Hvis du opfører dig som et lam, er du død. Den her kamp forener alt i britisk fodbold: Lidenskaben, entusiasmen hos vores fans og vores spilleres formåen,” sagde Ferguson.

Hvis Liverpool formår at vinde opgøret, vil det være første gang siden Rafael Benitez indtog Anfield, at klubben besejrer United i en ligakamp. Det er ikke sket på Anfield siden en 3-1-sejr i november 2001.

Forventede startopstillinger:

Liverpool: Reina – Arbeloa, Carragher, Hyypiä, Riise – Kewell, Gerrard, Mascherano, Benayoun, Torres, Crouch.

Manchester United: Van der Sar – Brown, Ferdinand, Vidic, Evra – Ronaldo, Hargreaves, Anderson, Giggs – Rooney, Tévez.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Vi forventer os en intens og underholdende kamp, hvor begge hold vil give alt hvad de har. Vi tror ikke, at kampen ender i den rene målfest, hvorfor vi tror på uafgjort, 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu