Наши партнеры

MenuOptakt: Inter kan sikre sig Scudettoen

Italiensk fodbold

Det er blevet tid til at kæmpe det sidste slag om Serie A-titlen. Med en sejr sikrer Inter sig mesterskabet allerede nu, og endda foran egne fans, mens Roma vil prøve at fjerne den sidste skuffelse fra 7-1 nederlaget til Manchester for knap en uge siden.

I Serie A er det altså blevet tid til at spille den udsatte runde fra februar, hvor en siciliansk politimand blev dræbt under voldsomme gadekampe mellem politiet og fans fra Palermo og Catania. Den mest spændende kamp i denne runde er uden tvivl mellem nr. 1 og 2, Inter og Roma. Tilbage i februar blev kampen udset til at være den kamp, hvor enten Inter ville sikre sig mesterskabet, eller den hvor Roma ville bryde Inters stime og melde sig tilbage i kampen om mesterskabet. Nu er der helt andre ting på spil. Med 3 point vil Inter som skrevet endegyldigt sikre sig mesterskabet foran egne fans, men Roma vil helt sikkert gerne stikke en kæp i hjulet. De to Roma-spillere Totti og Ferrari har i hvert fald begge udtalt, at de ikke vil give modstanderne lov til at juble foran Roma-holdet igen, selvfølgelig med tankerne ledt tilbage til Old Trafford-kampen.

Hvis vi tager et lille kig på skaderne har Inter flest, men bredden i deres trup vil gøre underværker. De har Samuel og Maxwell ude af forsvaret, Vieira er væk fra midtbanen og endelig fik Crespo en mindre skade mod Palermo, og dermed er han også ude. Roma mangler stadigvæk Aquilani og Martinez, mens det frygtes at Taddei også er ude i topkampen. Til gengæld er venstrebacken Tonetto tilbage efter et par skadesuger, mens Chivu og Totti har haft mindre skader, men forventes fit for fight.

Efter at have haft en mindre nedtur på 5 kampe, hvor kun én blev vundet, har romerne i de sidste par Serie A-kampe været helt tilbage på toppen. Først slog de et reservespækket mandskab Catania 2-0 på neutral bane, og blot 4 dage efter ydmygelsen i Manchester vandt Roma 4-0 hjemme over Sampdoria. Og de vil helt sikkert gerne have vasket den sidste ydmygelse af sig.

Inter har som skrevet været ubesejrede i denne sæson, og holdet har sat ny rekord med 17 sejre i træk. De sidste par kampe har dog givet ”dårlige” resultater. For 10 dage siden spillede de 0-0 ude mod Reggina og facaden var ved at krakelere hjemme mod Palermo, der ikke havde sejret siden optøjerne på Sicilien, der udskød netop denne runde. Inter fik dog vendt et truende nederlag til et uafgjort resultat.

TotalBolds bud på de 22 startende:

Inter: Julio Cesar – Maicon, Materazzi, Burdisso, Grosso – Zanetti, Cambiasso, Stankovic – Figo – Adriano, Ibrahimovic.

Roma: Doni – Panucci, Chivu, Mexes, Tonetto – De Rossi, Pizarro – Taddei, Perrotta, Mancini – Totti.

Af andre vigtige kampe kan Milan-Ascoli nævnes. Vinder Milan denne kamp, ser de næsten ud til at sikre sig CL-billetterne. Resultatet af Parma-Fiorentina kan også blive afgørende: Vinder Fiorentina er de i allerhøjeste grad med kampen om billetter til UEFA-cuppen og taber Milan endvidere kampen mod Ascoli, ja så er klubben fra Firenze også tilbage i kampen om CL.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu