Наши партнеры

MenuOptakt: Hertha Berlin – Brøndby IF

Europa League

Torsdag aften skal Brøndby forsøge at forsvare en 2-1-sejr fra det første møde med tyske Hertha Berlin, hvis klubben fra vestegnen skal have en plads i gruppespillet i Europa League.

For en uge siden tog Brøndby imod Hertha Berlin på Brøndby Stadion i det første af to opgør i den sidste og afgørende kvalifikationsrunde til gruppespillet i Europa League. Det danske hold dominerede kampen og sikrede sig en sejr på 2-1. Brøndby havde chancerne til at vinde større, mens Hertha Berlin kun viste sig farlige få gange.

Brøndby står dermed med et brugbart udgangspunkt før returopgøret i Berlin torsdag aften, selvom det kun vil kræve en enkelt scoring af Hertha Berlin, at sikre sig videre avancement, hvis de samtidig formår at holde de blå-gule fra at score.

I weekenden var begge mandskaber i aktion i deres hjemlige ligaer. Brøndby tog i SAS Ligaen imod HB Køge, og dette opgør endte med en målfest, hvor jublen var klart størst hos hjemmeholdet. Kampen endte 6-1 til Brøndby, der tilføjede oprykkerne endnu et stort nederlag, mens de selv fortsatte den fremadgående form. Efter seks spillerunder er Brøndby nummer seks med ti point – fire mindre end førerholdet OB og AGF på andenpladsen.

I Tyskland og Bundesligaen var Hertha Berlin oppe imod Bochum på udebane, men tyskerne havde ikke samme succes som Brøndby. Hertha Berlin tabte opgøret 1-0, og har ikke fået den bedste tænkelige start på sæsonen. I tre kampe er det blevet til en enkelt sejr og to nederlag, og holdet er placeret på ligaens 13. plads.

I Brøndby-lejren er man opsatte på at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet. Morten Duncan Rasmussen, der i weekenden blev dobbelt målscorer mod HB Køge, fortæller, at Brøndby-truppen er helt klar til kampen, der bliver en svær en af slagsen.

”Vi er så klar som vi overhovedet kan blive. Vi VIL i gruppespillet,” siger Duncan til Brøndbys hjemmeside.

”Der er ingen tvivl om, at det bliver en helt anden kamp, end den vi spillede på Brøndby Stadion, for Hertha bør komme længere frem på banen og forsøge at lægge pres på. Men vi er klar til dem – de kan bare komme. Ingen tvivl om at det bliver en svær kamp, men vi står med rigtig gode muligheder for at gå videre,” fortsætter angriberen, der er sikker på, at Hertha ikke kan holde vestegnsklubben fra at komme til chancer.

”Selvtilliden er helt i top. Vi er i en stigende kurve i øjeblikket; både resultat- og spillemæssigt, mens Hertha vel er det modsatte. I hjemmekampen skabte vi en del chancer og derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at de ikke kan holde os fra chancer dernede. Samtidig havde de problemer med vores dødbolde, hvor vi er stærke. Det kan blive et meget afgørende våben,” fortæller Morten Duncan Rasmussen.

I den modsatte lejr vil man naturligvis også gerne videre til gruppespillet. Ikke mindst af økonomiske årsager.

”Af sporslige, økonomiske og prestigemæssige årsager vil vi ubetinget i gruppespillet, siger manager Michael Preetz ifølge bold.dk. Med økonomiske årsager hentydes der til de omkring ti millioner kroner, som det vil indbringe klubben i indtægter.

”Sådan en indtægt vil udvide vores spillerum til at hente en eller to offensive spillere,” siger han.

Brøndbys cheftræner, Kent Nielsen, fortæller, at Brøndby ikke vil blæse til storoffensiv, men han tror på holdets chancer for at finde vejen til netmaskerne.

”Vi vil ikke blæse til storoffensiv. Det er også et mentalt spil det her, og tiden arbejder for os, siger Kent Nielsen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

“Det ville være en pragtpræstation at holde nullet, men realismen siger, at der er en risiko for, at de får scoret. Vi har dog troen på, at det kan vi også gøre. I den første kamp skabte vi nogle muligheder, fordi vi spillede angrebsspil på højt niveau. Det håber vi at kunne gentage,” slutter Kent Nielsen.

I den første kamp mellem de to klubber blev Artur Wichniarek skadet, og han har været meldt tvivlsom op til kampen. En belastningstest lige inden kampen i morgen skal afgøre, om han bliver sendt i kamp. Helt sikkert er det dog, at Raffael grundet en skade ikke kommer til at spille. Kantspilleren Patrick Ebert, der også har været tvivlsom, er blevet meldt klar.

I Brøndby har man ikke de store problemer med skader. Jon Jönsson er fortsat ude med en skade, mens angriberen Ousman Jallow ikke er blevet udtager til opgøret.

Forventede startopstillinger:

Hertha Berlin:

Jaroslav Drobny

Marc Stein – Arne Friedrich – Steve von Bergen – Nemanja Pejcinovic

Gojko Kacar – Pal Dardai – Cicero

Patrick Ebert – Artur Wichniarek – Valeri Domovchiyski

Brøndby IF:

Stephan Andersen

Mikael Nilsson – Mikkel Bischoff – Max von Schlebrügge – Thomas Rasmussen

Michael Krohn-Dehli – Stefan Gislason – Samuel Holmén – Mike Jensen

Morten Duncan Ramussen – Martin Bernburg

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Det bliver ikke en nem opgave for Brøndby, der dog kommer til Tyskland med en 2-1-sejr fra det første opgør. Hertha Berlin virkede ikke videre skræmmende i kampen på Brøndby Stadion, hvor Brøndby havde rimelig styr på begivenhederne, men ikke formåede at holde nullet.

Hertha Berlin behøver kun at score et mål i returkampen, hvis de samtidig formår at holde Brøndby fra fadet, men det tror vi ikke lykkes for tyskerne. Brøndby er opsatte på at sikre sig pladsen i gruppespillet, og har modsat Hertha Berlin en opadgående formkurve. Selvtilliden er i top, hvilket man har svært ved at tro, at den kan være hos Hertha Berlin, der dog også må være opsatte på at bevise noget.

Vi tror, at det lykkes Brøndby at spille sig videre til gruppespillet efter en smal sejr på 1-0 over Hertha Berlin.Kommentér

En kommentar til “Optakt: Hertha Berlin – Brøndby IF

  1. M selmer siger:

    så må vi sku håbe at brøndby vinder så vi kan få 3 hold med i erupa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu