Наши партнеры

MenuOptakt: Grækenland – Danmark

Dansk fodbold

Det danske landshold spiller i aften årets første testkamp, når Morten Olsens tropper møder europamestrene fra 2004, Grækenland, i Athen.

I næste måned skal Danmark spille årets første VM-kvalifikationskamp, når holdet møder Malta den 28. marts, og få dage senere, den 1. april, gælder det Albanien, ligeledes i VM-kvalifikationen. Som optakt til disse to kampe møder det danske landshold onsdag aften Grækenland i en testkamp i Athen.

Danmark ligger i skrivende stund nummer et i kvalifikationsgruppe 1 med syv point efter tre kampe, det samme antal point som Ungarn, der dog har spillet en kamp mere. Aftenens modstander, Grækenland, er ligeledes placeret højest i deres kvalifikationsgruppe med ni point efter fire kampe, og det er altså to nationer, der er startet godt, der mødes i aften.

Det danske landsholds normale sikre valg i midterforsvaret, Martin Laursen, informerede i slutningen af januar om, at han stopper på landsholdet med øjeblikkelig virkning, da hans knæ ikke kan holde til at spille kampe for både Danmark og hans klub, Aston Villa. Derfor skal Morten Olsen finde en ny mand til pladsen ved siden af Daniel Agger, og her er både erfarne Per Krøldrup og unge Simon Kjær nævnt.

Den danske landstræner Morten Olsen har følgende at sige omkring de to forsvarsspillere.

”Per Krøldrup er den internationalt mest erfarne spiller til pladsen ved siden af Daniel Agger. Men Simon Kjær er en spændende, ung spiller, som vi gerne vil have et førstehåndsindtryk af, efter vi har fulgt ham i flere kampe i den italienske lige i denne sæson,” siger landstræner Morten Olsen til DBU’s hjemmeside.

Landstræneren mener, at Grækenland er en god testmodstander, men Olsens blik er dog også allerede rettet mod de kommende VM-kvalifikationskampe.

”Grækenland er en god modstander for os op til VM-kvalifikationskampene mod Malta og Albanien. Vi er endda så heldige, at netop Malta og Albanien møder hinanden i morgen, så derfor sender vi Torben Storm (assistenttræner og talenttræner) og vores chief scout Per Holm (talenttræner) over for at se vores kommende to modstandere an fra nærmeste hold,” fortæller landstræneren.

Aftenens kamp handler ifølge Olsen om at spillerne skal finde tilbage til deres individuelle rytme.

”For vores egen del handler kampen mod Grækenland om, at spillerne skal finde tilbage til deres individuelle rytme. Vi har mange spillere, der har været uden førsteholdsfodbold i længere perioder. Nu er de tilbage, men de mangler rytmen, og det skal vi også forsøge at binde sammen til en holdmæssig indsats, så vi er klar til de tre vigtige kampe dette forår,” siger Morten Olsen.

Kampen starter i aften kl. 20.15 og kan følges direkte på TV3.

Forventede startopstillinger:

Grækenland:

Konstantinos Chalkias

Giourkas Seitaridis – Sotiris Kyrgiakos – Traianos Dellas – Vasilis Torosidis

Angelos Basinas – Giorgios Karagounis – Kostas Katsouranis

Nikos Liberopoulos – Angelos Charisteas – Theofanis Gekas

Danmark:

Thomas Sørensen

Lars Jacobsen – Daniel Agger – Per Krøldrup – Chris Sørensen

Daniel Jensen – Christian Poulsen

Dennis Rommedahl – Martin Vingaard – Jonas Borring

Nicklas Bendtner

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Det er to hold, der er startet VM-kvalifikationen godt, og således begge ligger nummer et i deres kvalifikationsgrupper, der mødes i aften. TotalBold.dk forudser en underholdende forestilling, der ender uafgjort, 2-2.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu