Наши партнеры

MenuOptakt: FC Nordsjælland – SønderjyskE

Dansk fodbold

I onsdagens tidligste kamp er der dyrebare point på spil i kampen om at undgå nedrykning. FC Nordsjælland kan med en sejr sikre sig afgørende afstand til nedrykningsstregen, mens SønderjyskE kan lægge ekstra pres på de øvrige nedrykningskandidater fra AC Horsens og Vejle, der mødes i dag.

I sidste runde tabte dagens hjemmehold FC Nordsjælland med 3-1 i Parken. På trods af resultatet leverede nordsjællænderne en god indsats, i sær i 1. halvleg hvor de kom til en del chancer, som dog ikke blev udnyttet. Deres enlige mål faldt i 2. halvleg, hvor gnisten, på trods af målet, gik noget tabt.

SønderjyskE spillede i den foregående runde 0-0 hjemme mod Vejle. Kampen var i størstedelen af tiden en jammerlig forestilling og kampens resultat kunne ingen brokke sig over.

Status med fire runder tilbage af SAS Ligaen er derfor, at både FC Nordsjælland og SønderjyskE befinder sig i den kedelige nedrykningsstrid. Begge hold har simpelthen brug for point. FC Nordsjælland har fem point ned til AC Horsens, som besidder den øverste af nedrykningspladserne, men hjemmeholdet har tabt de seneste fem kampe og kan ikke se sig fri for at være en del af nedrykningskampen.

SønderjyskE derimod har haft mere held i pointsprøjten på det seneste. Holdet har ellers flere gange været dømt som nedrykkede, men klubben har med 7 point i de sidste 3 kampe kæmpet sig over nedrykningsstregen.

Pointene er faldet i sejre over FC Midtjylland og AC Horsens, samt en uafgjort i sidste runde mod Vejle. Et flot comeback som betyder, at SønderjyskE stadig selv kan afgøre deres skæbne. I denne runde mødes de to hold under nedrykningsstregen, AC Horsens og Vejle, og dermed kan SønderjyskE vriste sig afgørende fri fra nedrykning med en sejr i dagens kamp.

FC Nordsjællands træner Morten Wieghorst er bevidst om, at dagens modstander har vist gode takter på det seneste, og han er beredt på fight, men der skal stadig spilles fodbold.

”De har fået syv point i de seneste tre kampe, og vi skal møde dem med respekt, men vi ved, hvad vi kan opnå med en sejr. Og det er vigtigt, at vi skal turde spille fodbold, selv om der står så meget på spil. De møder med et fighterhjerte, og de arbejder stenhårdt. Ilsø kan altid gøre ondt på os, og han er næsten med i alle deres målchancer. Det er vi selvfølgelig forberedt på og må i stedet udnytte vores styrker,” siger Morten Wieghorst til FC Nordsjællands hjemmeside.

”Vi skal vise, at det er os, der har hjemmebane, og mine spillere vil smøge ærmerne op og arbejde. Det gælder både med og uden bold. Vi skal også være klar til at tackle eventuel modgang i løbet af kampen,” fastslår Morten Wieghorst.

For hjemmeholdet må Nicki Bille, Simon Richter og Mads Thomsen alle tre se til fra sidelinjen. For udeholdet er Sölvi Ottesen med igen.

Forventede startopstillinger:

FC Nordsjælland:

Nenad Novakovic

Johnny Lundberg – Benjamin Kibebe – Michael Parkhurst – Dennis Cagara

Stephan Petersen – Patrice Bernier – Morten Karlsen – Andreas Dahl

Martin Bernburg – Bajram Fetai

SønderjyskE :

David Ousted

Johnny Thomsen – Sölvi Ottesen – Anders Østli – Michael Larsen – Jesper Kristoffersen

Morten Bertolt – Rasmus Hansen – Morten Avnskjold – Michael Stryger

Ken Ilsø – Kenneth Fabricius

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Begge hold vil uden tvivl gøre alt for at komme ud af nedrykningsfaren. Selvom de to klubber ligger næsten side om side i tabellen, så har FC Nordsjælland trods alt et bedre hold samlet set.

Vi tror at FCN’s pasningsspil kommer til at give pote i dag, og at sønderjyderne kommer til at løbe meget efter bolden. Sejren går til hjemmeholdet som vrister sig fri af nedrykningskampen. 2-0 til FC Nordsjælland lyder buddet på herfra.

Skrevet af Andreas LarsenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu