Наши партнеры

Menu



Optakt: FC Nordsjælland – OB

Dansk fodbold

Landsholdspausen er overstået, og det betyder, at SAS Ligaen igen påbegyndes. Lørdag eftermiddag er det bundholdet FC Nordsjælland, som får besøg af førerholdet OB.

FC Nordsjælland har bestemt ikke fået det bedste udbytte efter sæsonens første elleve opgør. Holdet indtager niendepladsen med blot elleve point på kontoen. Senest har nordsjællænderne lidt tre nederlag i træk.

Her til eftermiddag skal de krydse klinger med SAS Ligaens spydspids, OB, som har hentet hele 24 point efter de første elleve spillerunder, og holdet er med deres seneste 2-1-sejr mod AaB, ubesejret i fire SAS Liga-opgør i træk.

FCN og OB mødtes i Odense for omkring tre uger siden, hvor OB trak sig sejrrigt ud med 2-0, og hjemmeholdets cheftræner Morten Wieghorst vurderer da også, at der er tale om et velorganiseret OB-hold.

“Ja, vi har jo den kamp i frisk erindring og gjorde vores erfaringer. Det er sikkert et OB med nogenlunde samme mandskab. Det er robust hold med masser af erfaring, og de har fået resultaterne, selv om de også selv siger, at spillet ikke har været fantastisk. Sådan var det også i kampen mod os, hvor de slog til i de afgørende faser, selv om vi var godt med i kampen,” siger Wieghorst til klubbens hjemmeside og uddyber:

“De er meget stærke i standardsituationer, og vi må gøre alt for at begrænse de situationer. Det kan vi bedst gøre ved at holde dem på afstand af vort mål ved at lægge spillet højt op på banen. Naturligvis kan vi ikke holde dem helt væk fra vort mål, men når standardsituationerne så kommer, skal vi være ekstra opmærksomme. Offensivt skal vi følge op på kampen i Brøndby, hvor vi scorede tre mål og viste høj kvalitet i angrebsspillet og afslutningerne. Det gælder om at fange OB i ubalance og så slå til.”

OB har vundet de seneste fire møder med FC Nordsjælland, på trods af, at alle resultaterne ikke har været lige overbevisende. Holdets midtbanespiller Hans Henrik Andreasen mener dog, at han har opskriften på succes.

“Kommer vi til at stå rigtigt på banen, så er vi svære at spille imod. Mod Nordsjælland er det tit sådan, at hvis de ikke får spillet til at køre på den sidste tredjedel af banen, så kan vi lukrere på det mod slutningen af kampen. Men vi skal også sørge for at få vores eget spil til at køre, og kan vi gøre som i store dele af seneste kamp, så er vi på rette vej,” vurderer Andreasen over for klubbens hjemmeside.

Han fortæller derudover, at truppen har fået det optimale udbytte ud af landsholdspausen.

“Vi har hvilet og tanket kræfter op igen. Det har været rart med landsholdspausen, hvor vi også har kunnet løbe lidt mere, end vi plejer. Vi har trænet godt igennem og lavet en del opspilsøvelser, som vi også gerne skulle få gavn af på lørdag. Vi er klar til at hente de tre point og kæmpe hundrede procent for det.”

FC Nordsjællands trup-status:

Hvis man kigger tilbage på FCN’s seneste møde i 6-3-nederlaget til Brøndby IF, har cheftræner Wieghorst valgt at se bort fra Thomas Villadsen, Andreas Laudrup, Pierre Bengtsson og Philip Rasmussen. Simon Richter og Kenni Olsen er ude med skader.

Derimod har Sibusiso Zuma allerede mulighed for at få debut i dag, mens også Jesper Hansen er ny i truppen i forhold til sidst.

OB’s trup-status:

OB’s cheftræner Lars Olsen har foretaget tre ændringer i truppen, hvis man kigger i forhold til sidste opgør mod AaB. Angriberen Anders K. Jakobsen har pådraget sig en ledbåndsskade, da han spillede for OB II sidste lørdag mod Næsby, mens Björn Runström og Jonas Troest er udtaget i stedet. Derudover er de to spillere Emil Ousager og Timmi Johansen langtidsskadet.

Forventede startopstlilinger:

FC Nordsjælland:

Novakovic

Kildentoft – Kibebe – Bjelland – Cagara

Stokholm – Bernier – Christensen

Petersen – Bille Nielsen – Lawan

OB:

Carroll

Ruud – Møller Christensen – Håland – C. Sørensen

Gislason – Djemba-Djemba – Andreasen – Absalonsen

Utaka – Demba-Nyrén

TotalBold.dk’s bud på kampen:

OB har som tidligere beskrevet, vundet de sidste fire indbyrdes opgør i SAS Ligaen. Overordnet set har fynboerne vundet i seks ud af ti kampe, mens FCN har vundet to, og de sidste to er endt med pointdeling via et uafgjort resultat.

I de sidste kampe mod FCN har OB scoret et hurtigt mål i starten af kampen, hvilket har slået FCN lidt ud af kurs. Vi tror, at OB vinder 3-1 i dag, fordi de rider på en succesbølge, mens FCN’s morale har lidt et knæk med de seneste nederlag.



Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*



Top-menu
Menu