Наши партнеры

MenuOptakt: FC Nordsjælland – FC København

Dansk fodbold

I første runde af forrige års udgave af SAS Ligaen mødtes FC Nordsjælland og FC København på Farum Park. Dengang vandt hjemmeholdet 1-0, og det vil de nu forsøge at gentage lørdag eftermiddag.

Det ligger ganske vist to år tilbage, og i de 5 ligakampe, som de to klubber siden har spillet mod hinanden, har FC Nordsjælland kun hentet et enkelt point. Cheftræner Morten Wieghorst mener dog, at klubben har haft en god opstart med træningslejr i Sverige og efterfølgende træningskampe mod SAS Liga-konkurrenterne fra HB Køge og AGF. Om premierekampen mod FC København siger Morten Wieghorst til FC Nordsjællands hjemmeside:

”Vi glæder os meget til opgaven her, for der findes ikke meget større kampe end en premiere på hjemmebane mod de forsvarende mestre. Så rammerne vil helt sikkert være i orden, og vi føler os godt rustet. Vi har haft en god opstart og er klar til kampen. Og så har vi fået en ny spiller i Rawez Lawan, som vi kan glæde os over er i en fin fysisk forfatning og derfor også inde i billedet til FCK-kampen. For han vil helt sikkert kunne tilføre vores offensive spil en ekstra dimension.”

Morten Wieghorst betoner dog, at klubben skal spille op til sit bedste, hvis de skal slå de forsvarende mestre:

”FC København er favoritter i de flestes øjne, og det lever vi med. Men vi vil naturligvis gøre det så svært for dem som muligt, og vi mener vi ved, hvad der skal til. Vi har før gjort det godt mod FCK, uden at få point, lige som sidste gang vi mødte dem i Parken. Der tabte vi godt nok, men kan vi mønstre den samme taktiske disciplin, ro med bolden og aggressivitet, så er vi nået et godt stykke af vejen. Men der er ingen tvivl om, at vi skal præstere op til vores bedste for at få noget ud af kampen.”

FC København var så sent som i onsdags i kamp, da klubben på hjemmebane mødte FK Mogren fra Montenegro i kvalifikationen til Champions League. Den kamp vandt hjemmeholdet knusende sikkert med 6-0, og bedre generalprøve til premierekampen i SAS Ligaen fås simpelthen ikke.

Træner Ståle Solbakken sagde efter kampen til FC Københavns hjemmeside:

”Det er en godt gennemført kamp, meget professionelt af spillerne, som hele tiden holder koncentrationen, et højt tempo og skaber rigtig mange chancer, selv om kampen var afgjort. Da de begynder at blive trætte, kan vi sende friske folk på banen, som gør den sidste forskel.”

Og netop dette er efterhånden blevet FC Københavns varemærke og baggrunden for, at klubben har vundet 6 danske mesterskaber inden for de seneste 9 sæsoner: en bred og sammenspillet trup, en koncentreret indsats i langt de fleste kampe og individualister, der nok kan præstere på egen hånd, men som ikke overstråler holdet.

Det bliver derfor en vanskelig opgave for FC Nordsjælland, der må håbe på at få gang i det gode fremadrettede spil, som de især viste i sæsonen 2006/2007, og som gav klubben en femteplads. Siden har spillet været mere svingende, og det har knebet med at skabe kontinuitet resultatmæssigt; blandt andet i seneste sæson, hvor det i 33 kampe blev til blot 9 sejre.

Hos FC Nordsjælland sidder Johnny Lundberg udenfor med karantæne, mens Daniel Jensen, Mads Thomsen og Simon Richter alle er skadede. Desuden er Issey Nakajima-Farran og Patrice Bernier ikke til rådighed, da de er samlet med det canadiske landshold.

FC København må undvære Atiba Hutchinson, der er med det canadiske landshold, og Libor Sionko, der er skadet. Desuden er Niclas Jensen gledet ud af truppen, da Peter Larsson er tilbage efter sygdom.

Forventede startopstillinger:

FC Nordsjælland:

Nenad Novakovic

Dennis Cagara – Henrik Kildentoft – Benjamin Kibebe – Michael Parkhurst

Jonathan Richter – Morten Karlsen – Søren Christensen – Nicolai Stokholm

Martin Bernburg – Bajram Fetai

FC København:

Jesper Christiansen

Zdenek Pospech – Mikael Antonsson – Peter Larsson – Ulrik Laursen

Thomas Kristensen – Hjalte Nørregaard – William Kvist – Jesper Grønkjær

Cesar Santin – Ailton Almeida

TotalBold.dk´s bud på kampen:

Det er ofte vanskeligt at forudsige resultatet af en premierekamp, fordi der ikke er meget at sammenligne med. Godt nok har FC Nordsjælland spillet træningskampe, hvor det blev til sejr over HB Køge og nederlag til AGF. Og FC København har tabt til Sturm Graz og vundet over Rapid Wien og Vejle. Men det er først nu, at brikkerne skal falde på plads og det skal vise sig, hvorvidt klubberne er på rette niveau.

Vi tror dog, at onsdagens sejr til FC Københavns på 6-0 er udtryk for, at maskinen er velsmurt og parat til SAS Ligaen. Det bliver en komfortabel sejr på 3-1 til de forsvarende mestre.

Det bliver desuden interessant at se, om cheftræner Morten Wieghorst giver debut til Rawez Lawan, som FC Nordsjælland for blot få dage siden hentede hos AC Horsens.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu