Наши партнеры

MenuOptakt: FC Midtjylland – Randers FC

Dansk fodbold

Det jyske lokalopgør mellem FC Midtjylland og Randers FC burde være en kamp mellem to relativt højtplacerede klubber. Begge klubber har dog fået en resultatmæssigt dårlig start på sæsonen og ligger henholdsvis næst- og tredjesidst i SAS Ligaen, så udover håneretten er der vigtige point på spil.

Fra starten af denne sæson ser det ud til, at FC Midtjylland har svært ved at fortsætte resultaterne, der sidste sæson sikrede dem en fjerdeplads ovenpå sølvmedaljer i de to forrige sæsoner. Før kampen mod Randers FC ligger de således næstsidst i SAS Ligaen med blot et enkelt point i tre kampe, som kom i hus i premieren med 0-0 hjemme mod Esbjerg fB. Siden blev det til et overraskende stort nederlag på 0-4 til Silkeborg IF og senest 1-3 ude mod Brøndby IF.

Nu gælder det Randers FC, der også har problemer rent resultatmæssigt, og FC Midtjylland må søge at hente tre point, da de i den kommende tid har et svært program. En sejr over Randers FC kan give lidt tiltrængte point og muligheden for at slippe væk fra den noget uvante placering i bunden af tabellen, inden de i næste uge gæster OB, ugen efter tager imod FC København og derefter har en svær udekamp mod AaB.

For FC Midtjylland er kampen mod Randers FC samtidig en markering af hjemmeholdets 10 års jubilæum, og det burde medvirke til at sætte spillerne yderligere op i de feststemte omgivelser. Desuden vil klubbens nye spilledragt blive præsenteret i forbindelse med søndagskampen, der i øvrigt starter allerede kl. 12.00.

Randers FC var i kamp torsdag aften, hvor de på udebane slog selveste Hamburger SV med 1-0 i Europa League-turneringen. Kampen skal ganske vist ses i lyset af, at tyskerne havde vundet første kamp med 4-0 og derfor ikke følte sig truet af Randers FC, der også samlet er færdige i turneringen. Men sejren har formodentlig givet en god portion selvtillid oveni den kæmpe oplevelse, det har været at spille på det fantastiske stadion i Hamburg.

Cheftræner John ”Faxe” Jensen sagde efter kampen:

”Det var en fantastisk sejr. Alle spiller en superkamp og gav alt, hvad de havde i sig. Vi er ikke gået videre i Europa League, men vi har i allerhøjeste grad fået noget ud af kampen, og det skulle vi gerne kunne bruge videre i SAS Ligaen. Vi skal glæde os over resultatet i nuet og den oplevelse, det var at spille foran så mange tilskuere. Men vi skal også præstere igen allerede på søndag, så det er vigtigt, at vi nu retter blikket og fokus mod FC Midtjylland-kampen.”

Det er der også brug for, for den ambitiøse klub er ikke kommet godt fra start i SAS Ligaen. I tre kampe er det således blot blevet til et enkelt point, der kom i sidste rundes 2-2-kamp mod FC Nordsjælland, hvor udligningen tilmed faldt meget sent.

Statistikkerne er heller ikke med Randers FC, som FC Midtjylland har et historisk godt tag på. I tolv kampe er det blevet til otte sejre til FC Midtjylland, to uafgjorte og blot to sejre til Randers FC.

FC Midtjylland har midtbanespilleren Izunna Uzochukwo og angriberen Jude Nworuh med i truppen, mens Adigun Salami er skadet og Danny Califf er helt udenfor truppen. Desuden er Claus Madsen fortsat ude på ubestemt tid på grund af en næsten overrevet achilles-sene.

Randers FC måtte stille i svækket udgave mod Hamburger SV, hvor Marc Nygaard, Kasper Lorentzen og Tobias Grahn var udenfor med skader. Desuden måtte David Addy bæres fra banen i kampen mod Hamburger SV med en forstrækning, og det er umiddelbart usikkert, om disse spillere er til rådighed i kampen mod FC Midtjylland.

Forventede startopstillinger:

FC Midtjylland:

Arek Onyszko

Filip Marcic – Winston Reid – Kristian Ipsa – Leon Jessen

Mikkel Thygesen – Christian Sivebæk – George Florescu – Jonas Borring

Danny Olsen

Frank Kristensen

Randers FC:

Kevin Stuhr-Ellegaard

Alexander Fischer – Mads Fenger – Bobbie Cruz – Allan K. Jepsen

Kenneth Møller Pedersen – Jonas Damborg – Tidiane Sane

Kasper Lorentzen – Søren Berg – Mikkel Beckmann

TotalBold.dk´s bud på kampen:

Når blikket falder på de to startopstillinger, kan det være svært at forstå, at de begge kun har hentet et enkelt point i tre kampe. Hjemmeholdets kantspillere Mikkel Thygesen og Jonas Borring er farlige folk i det fremadrettede spil, der normalt kan sætte angriberne Danny Olsen og Frank Kristensen i scene. Sidstnævnte har dog været generet af følgerne efter skader, og klubbens eneste scoring indtil videre er sat ind af Danny Olsen.

Randers FC kommer derimod frem til scoringer og har lavet to af slagsen i hver af de seneste to kampe. De tre angribere samt Kenneth Møller Pedersen har hver scoret en enkelt gang, hvilket indikerer, at truppen har flere strenge at spille på og dermed gør det vanskeligt for modstanderne at holde angriberne fra fadet.

Vi tror, at stemningen omkring MCH Arena i Herning i anledning af jubilæet vil forplante sig til fodboldbanen, hvor begge mandskaber vil gå friske til sagen og give publikum en god oplevelse. Hjemmeholdet må være svage favoritter, men vi hælder til et 2-2-resultat.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu