Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – Randers FC

Dansk fodbold

Det er et hjemmehold i guldrus, der i eftermiddag tager imod Randers FC. For FC København er kampen af mindre betydning, da de efter sidste fløjt skal modtage de synlige beviser på, at de er danske mestre.

FC København sikrede sig det danske mesterskab i seneste spillerunde ved at besejre Esbjerg 1-0, mens rivalerne fra Brøndby løb ind i et 0-1-nederlag ude mod AGF. Dermed skal kampen mod Randers blot overstås, før guldmedaljer og pokal skal overrækkes til FC København som nykårede danske mestre.

Af samme grund er det ikke Randers som modstander i sidste spillerunde, der fylder hos FC København, men derimod glæden over at have vundet det danske mesterskab. Dermed har klubben vundet det danske mesterskab syv gange samt fået sølv to gange og bronze to gange, hvilket må siges at være ganske imponerende af en klub, der blev stiftet i 1992.

Derfor må det være passende, at der i forbindelse med FC Københavns sidste kamp i denne sæson gives plads til en kommentar fra bestyrelsesformand Flemming Østergaard. I en optakt til dagens kamp skriver han således:

”I denne sæson har trænere og spillere leveret en fremragende og vedholdende indsats under det størst mulige pres, hvilket aftvinger dyb respekt. Ikke mindst afslutningen på sæsonen dokumenterede, at vi har mænd af rette støbning på bænk og bane i FC København. Denne konstatering er også en cadeau til OB og Brøndby IF, der i den bedste superliga nogensinde fulgte løverne næsten helt til dørs.”

Randers ligger i øjeblikket på en femteplads, men med samme pointantal som AGF. Taget i betragtning, at der er noget i retning af 40 kilometer mellem de to byer, vil det ikke være ligegyldigt, om man ender foran eller bagved den anden by i tabellen. Umiddelbart har AGF dog på papiret størst chance for at sikre femtepladsen, da de i eftermiddag på udebane skal møde Vejle, der må rykke ud af SAS Ligaen.

Til gengæld har Randers mulighed for at glæde sig over, at Marc Nygaard kan blive denne sæsons topscorer i SAS Ligaen. Han scorede i den seneste kamp og bragte sig derved op på 14 scoringer, hvilket ifølge DBU bringer ham øverst på topscorerlisten. Han må dog dele førstepladsen med Frank Kristensen fra FC Midtjylland og Morten Nordstrand fra dagens modstander, FC København.

Den direkte duel mellem Marc Nygaard og Morten Nordstrand bliver interessant at følge, for mon ikke begge spillere vil blive sat i scene af deres respektive holdkammerater for at sikre den ærefulde titel. Eksempelvis kan de forventes at få lov at forsøge sig fra straffesparkspletten, hvis klubberne får den mulighed.

Desuden kan Randers formodentlig se frem til at spille europæisk fodbold i næste sæson. Danmark er nemlig endt som nummer to på UEFA´s rangliste over fair play, hvilket betyder en ekstra plads til en dansk klub i næste års udgave af UEFA Cuppen, som i øvrigt kommer til at hedde UEFA Europe League. Randers ligger til at få denne plads, da de er det mest fair spillende hold blandt de klubber, der ikke i forvejen har kvalificeret sig til at spille i Europa næste år.

FC København melder ikke umiddelbart om skadede eller karantæneramte spillere.

Randers har Bobbie Friberg da Cruz tilbage efter en mindre skadespause. Desuden er Robert Arzumanyan udtaget til truppen. Til gengæld må Mikkel Beckmann og Mads Fenger sidde udenfor med henholdsvis en forstrækning i det ene baglår og en overbelastet fod. Allan Olesens lyskeproblemer holder ham udenfor i dagens kamp.

Det er i øvrigt sidste arbejdsdag for assistenttræner Stig Tøfting, der ifølge cheftræner John ”Faxe” Jensen ikke er den assistent, han har brug for.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Jesper Christiansen

Niclas Jensen – Mikael Antonsson – Ulrik Laursen – Oscar Wendt

Dame N´Doye – Hjalte Nørregaard – Atiba Hutchinson – Jesper Grønkjær

Ailton Almeida – Cesar Santin

Randers FC:

Kevin Stuhr Ellegaard

Søren Pedersen – Issah Ahmed – Bobbie Friberg da Cruz – David Addy

Søren Berg – Ricki Olsen – Tidiane Sane – Tobias Grahn

Marc Nygaard – Bédi Buval

TotalBold.dk´s bud på kampen:

Denne kamp kan godt ende med at blive en gemytlig omgang sommerfodbold i højt solskin og med fadøls-stemning, fordi mesterskabet allerede er sikret. Det kan man sådan set ikke bebrejde nogen, så det mest interessante bliver at følge den omtalte duel mellem Marc Nygaard og Morten Nordstrand.

Vi tror, at FC København ikke overanstrenger sig, men får sikret topscorer-titlen til Morten Nordstrand og samtidig holder Marc Nygaard fra scoringer. Kampen ender 2-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu