Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – HB Køge

Dansk fodbold

Efter SAS Ligaens premiererunde ligger HB Køge bedre placeret end de forsvarende mestre fra FC København, hvilket nok overrasker de fleste. Der er dog meget, der taler for, at hjemmeholdet vil overhale oprykkerne i tabellen efter lørdagens tidlige kamp.

FC København har haft en resultatmæssigt besynderlig start på fodboldsæsonen: første betydningsfulde kamp var i kvalifikationen til Champions League, hvor FK Mogren fra Montenegro blev slået med 6-0 i Parken. Næste kamp var premierekampen i SAS Ligaen mod FC Nordsjælland, som FC København lidt overraskende tabte 0-2. Og i onsdag mødte klubben FK Mogren i returopgøret, hvor københavnerne igen vandt 6-0.

Glæden over den imponerende samlede sejr over FK Mogren med en målscore på 12-0 skal således ses i forhold til, at FC København indtager sidstepladsen i SAS Ligaen.

William Kvist er dog fuld af optimisme forud for kampen mod HB Køge og siger til Onside.dk:

”Jeg ser det som en kamp, hvor vi skal ud og have revanche for kampen mod FC Nordsjælland, så man vil få et toptunet og meget klart FCK-mandskab at se. Jeg tror, at de vil blive presset så meget, at det ser ud som om, at de forsvarer. De har sagt, at de gerne vil forsøge at spille fodbold, men hvis vores pres kommer til fungere, så tror jeg, at det bliver svært for dem.”

Oprykkerne fra HB Køge så længe ud til at hente alle tre point i premierekampen mod Silkeborg IF på Morten Nielsens fremragende scoring efter en halv time. Jesper Bech fik dog fortjent udlignet med få minutter igen, men HB Køge være tilfredse med at være kommet på tavlen og dermed godt i gang i SAS Ligaen.

Træner Auri Skarbalius har ikke forstærket truppen, men satser på den sammenspillede trup, og af premieren at dømme kender spillerne hinanden ganske godt. Efter at have tæmmet premierenerverne viste spillerne således, at de kan løbe for hinanden uden bold og ikke går så meget fejl af hinanden.

Det opbyggende spil er langsomt, og selv om det indimellem bliver noget omstændeligt, er det tydeligt, at spillerne ikke vil satse i det offensive spil. Derimod køres bolden tålmodigt rundt, indtil en mulighed byder sig, og her er bevægelse hos de offensive spillere en nødvendighed.

Klubben råder over en særdeles aktiv angriber i Henrik Toft, der indimellem skabte problemer for Silkeborg IF med sin højde og styrke i hovedspillet. Hans makker i angrebet, Emmanuel Ake, kom aldrig rigtig i gang i opgøret og blev senere udskiftet, så det bliver interessant, om de to får gang i sammenspillet i Parken. Og så trak målmand Lars Bjerring flere gode redninger frem, når det brændte på, og han kunne ikke lastes det udlignende mål.

Morten Nielsen, der har scoret HB Køges hidtil eneste mål i SAS Ligaen, ser frem til kampen i Parken mod storfavoritterne fra FC København og siger til Lokalavisen Køge:

”Der er overhovedet ingen forventninger til os, og det er da klart, at de forsvarende danske mestre er megafavoritter mod et oprykker-hold. Klubben er langt større, og de er mere professionelle end os. Derfor kan vi også spille helt frit, for der er ingen, som regner med, at vi kan vinde, så vi kan kun overraske, og det tror vi også på, at vi kan gøre.”

Sejren kan ifølge Morten Nielsen komme ved at spille på holdets egne præmisser:

”Vi spillede en rigtig god første halvleg mod Silkeborg, hvor vi kom frem til en masse chancer. Vi vil da heller ikke gribe tingene anderledes an mod FCK. Vi vil fokusere på vores eget spil og spille på egen præmisser. Vi skal forsøge at holde bolden i egne rækker og få vendt spillet en masse gange. Hvis vi får succes med det, så har vi en god chance, men når det så er sagt, så er det da klart, at der er mange ting, som skal lykkes, hvis vi skal have point med fra Parken.”

FC Københavns trup forstærkes med Atiba Hutchinson, der har været af sted med det canadiske landshold. Saban Özdogan og Jacob Albrechtsen er med U20-landsholdet og dermed ikke til rådighed.

HB Køge har ikke problemer med skader og stiller med stærkeste trup.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Jesper Christiansen

Zdenek Pospech – Mikael Antonsson – Peter Larsson – Ulrik Laursen

Thomas Kristensen – Atiba Hutchinson – Thomas Delaney – Jesper Grønkjær

Cesar Santin – Ailton Almeida

HB Køge:

Lars Bjerring

Martin Arlofelt – Thomas Christensen – Thomas Sørensen – Morten Nielsen

Sebastian Andersen – Lasse Kronborg – Nicolaj Madsen – Roberto Saraiva

Emmanuel Ake – Henrik Toft

TotalBold.dk’s bud på kampen:

På FC Københavns hjemmeside giver bestyrelsesformand Flemming Østergaard i sin optakt til kampen mod HB Køge klart udtryk for, hvad kampen betyder for hjemmeholdet:

”Med et glimt i øjet kan man konstatere, at udgangspunktet før lørdagens kamp mod nyfusionerede HB Køge ikke kan være mere provokerende for et dansk mesterhold: vi indtager nemlig sidstepladsen i landets bedste række, når der fløjtes op i PARKEN lørdag eftermiddag. Og jeg kender trænerne og spillerne godt nok til at vide, at den status går deres ære for nær. Tro mig, når jeg fastslår, at det er en flok ekstremt pointsultne løver, der indtager nationalstadionet.”

Hvis Flemming Østergaard får ret, må HB Køge og især forsvaret forvente at få en travl eftermiddag i Parken. De vil ikke få samme ro i det sikre, men også langsommelige, opbyggende spil, som de benyttede i premierekampen mod Silkeborg IF, men vil være under et tungt og næsten konstant pres.

FC København vil vinde kampen 4-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu