Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – FC Nordsjælland

Dansk fodbold

Ligaens førerhold, FC København, tager lørdag imod SAS Ligaens nummer ni, FC Nordsjælland. FCK er store favoritter til at vinde opgøret, men intet er afgjort på forhånd.

Da de to mandskaber mødtes i april, endte det med en overbevisende FCK-sejr på 3-0 i Nordsjælland. Der er da heller ikke nogen tvivl om hvem, der bærer favoritværdienheden til lørdagens kamp i Parken. FC Nordsjælland-træner Morten Wieghorst udråber også FCK som store favoritter, men mener samtidig, at hans hold har muligheden for at få point.

”FCK er tårnhøje favoritter til kampen her. De har vundet 13 af deres 15 hjemmekampe, og alene derfor er det en kæmpe opgave, der venter os i Parken. Men jeg vil stadig mene, at alt er muligt. Vi er stadig ærgerlige over, at vi ikke fik ydet fornuftig modstand, da vi tabte til dem på hjemmebane med 0-3, og det er i sig selv motiverende at skulle gøre det bedre end vi gjorde i den kamp,” siger Wieghorst ifølge FC Nordsjællands hjemmeside og fortsætter:

”Og så synes jeg vi har et spændende hold med spillere, som kan gøre ondt på alle hold, hvis vi holder os til planen. Og derfor er udgangspunktet at forsøge at tage point med hjem. Vi har i hvert fald hverken tænkt os at smide kampen lørdag eller kigge længere frem mod de kampe, der venter efter FCK. Spillerne glæder sig til at spille deres chance i de rammer Parken byder på og med mange mennesker på lægterne.”

FC København indtager i skrivende stund førstepladsen i SAS Ligaen med 64 point, to point mere end Brøndby på andenpladsen og fire point mere end OB, der er placeret på tredjepladsen. Derfor er kravet til københavnerne klart: Der skal hentes tre point mod FC Nordsjælland, hvis ikke Brøndby skal have muligheden for at overhale FCK.

FC Nordsjælland er placeret i den mere kedelige ende af tabellen på ligaens niendeplads. Her har man fem point ned til AC Horsens, der er første hold under nedrykningsstregen. Dermed ser Wieghorsts tropper ud til at klare frisag og fortsætte i Danmarks bedste fodboldrække.

I sidste spillerunde besejrede FC København AaB med 3-0 i Parken, mens Nordsjælland på hjemmebane tabte 2-0 til FC Midtjylland.

FCK har fået Jesper Grønkjær klar til kampen mod FC Nordsjælland, og træner Ståle Solbakken råder dermed over en komplet trup.

FC Nordsjælland må se bort fra Dennis Cagara, Nikolai Stokholm, Daniel Jensen, Nicki Bille Nielsen og Jukka Santala. Derudover har José Junior spillet sin sidste kamp for nordsjællænderne. Cheftræner Morten Wieghorst vil ikke gøre brug af angriberen mere, efter han nægtede at acceptere Wieghorsts beslutning om, at lade ham starte på bænken mod FC Købehavn.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Jesper Christiansen

Oscar Wendt – Ulrik Laursen – Mikael Antonsson – Zdenek Pospech

Jesper Grønkjær – Hjalte Nørregaard – Atiba Hutchinson – Libor Sionko

Ailton Almedia – César Santin

FC Nordsjælland:

Nenad Novakovic

Johnny Lundberg – Benjamin Kibebe – Michael Parkhurst – Simon Richter

Andreas Dahl – Patrice Bernier – Jonathan Richter – Nakajima-Farran

Bajram Fetai – Martin Bernburg

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC København er godt kørende og placeret på førstepladsen i SAS Ligaen. Anderledes ser det ud for dagens modstander, FC Nordsjælland, der ligger i den mere kedelige ende af tabellen, men dog ser ud til at blive i SAS Ligaen.

Værterne er store favoritter til at hente de tre point, og vi tror ikke, FC Nordsjælland kan forhindre dette. Vi tror, kampen i Parken ender 2-0 til FCK.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu