Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – Brøndby IF

Dansk fodbold

FC København tager søndag imod ærkerivalerne Brøndby IF i Parken. Med kun tre spillerunder tilbage i ligaen, og med Brøndby på førstepladsen med et point ned til FCK, er det tre vigtige point, der er på spil.

Det lykkedes i midtugen for Brøndby, at spille sig op på førstepladsen i SAS Ligaen, da man på hjemmebane hentede en overbevisende 3-0-sejr over Randers. Dagen inden havde FC København tabt 2-3 ude mod OB, og dermed byttede de to mesterskabskonkurrenter plads i tabellen.

Det betyder, at Brøndby med tre kampe tilbage at spille, har 68 point på førstepladsen, mens FC København er lige efter med 67 point på andenpladsen. Nærmeste forfølger til de to rivaler er OB på tredjepladsen. Fynboerne står noteret for 65 point, men har spillet en kamp mere, da de lørdag mødte SønderjyskE og måtte nøjes med 1-1.

Brøndbys Samuel Holmén udtaler, at selvom Brøndby kan nøjes med uafgjort i Parken, så går holdet fra vestegnen efter alle tre point. Dagen efter 3-0-sejren over Randers, sagde han følgende til klubbens hjemmeside:

”F.C. København har et godt hold med stærke spillere på alle pladser, men det ændrer ikke vores målsætning. Vi kan nu nøjes med at spille uafgjort, men det er ikke det, vi går efter. Vi har fra start sagt, at for at blive mestre skulle vi have fire sejre i de sidste fire kampe, og kampen i går var blot den første – vi går også efter sejren i parken.”

Der er ingen tvivl om vigtigheden af søndagens opgør, der kan få stor betydning for, hvem der vinder mesterskabet i denne sæson. FC København keeper, Jesper Christiansen, siger til TV Sporten:

”Det er den vigtigste kamp i denne sæson, og det er klart, at vi skal frem at vinde.”

Alexander Farnerud har haft en afgørende rolle for Brøndbys resultater dette forår. Farnerud håber, at Brøndby kan gå hele vejen nu.

”Jeg er meget glad for, at det er gået så godt i foråret, og jeg håber, at jeg og vi kan gå hele vejen. Vi har nogle rigtigt vigtige kampe fremover og det er det, jeg tænker på nu mere end mine egne ambitioner – Brøndby og at vinde guld,” siger Alexander Farnerud til TV 2 Spor¬tens fodboldmagasin Hutlihut.

I de seneste to sæsoner har Brøndby været langt væk fra mesterskabskampen, men i år er vestegnsklubben helt med. FCK’s sportsdirektør Carsten V. Jensen roser Brøndby, for den måde de er kommet tilbage igen.

”Hvis fundamentet er stærkt, så ramler tingene aldrig helt. Så har du altid muligheden for at komme tilbage. Den kredit skal de have, for det har ikke været nemt at stå der for et par år siden med en al for stor trup og al for mange dårlige spillere. Der har været et hårdt tryk på lederne i den periode, og det er tegn på styrke, at man er tilbage. Det kan man sagtens have stor respekt for,” siger Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk.

Brøndby kan bringe sig fire point foran FCK, hvis det lykkes at vinde i Parken. Statistikken taler dog ikke for en sejr til Brøndby, der ikke har vundet en SAS Liga-kamp i Parken siden 1998. Det skete den 19. september 2004, da Brøndby på to mål af Morten Skoubo og et enkelt af Johan Absalonsen besejrede FCK med 3-1. De øvrige kampe, der er spillet i Parken siden 4-1-sejren til Brøndby i 1998, er endt med ni sejre til FC København, mens fem er endt uafgjort.

Jesper Grønkjær er ikke med i truppen for FC København til søndagens kamp, da han ikke er blevet klar efter den skade i baglåret, han pådrog sig i kampen mod OB i onsdags. Til gengæld er Hjalte Nørregaard med igen efter at have afsonet karantæne, mens Dame N’Doye netop sidde ude på grund af karantæne.

Brøndby ser ud til at kunne stille med stærkeste hold til braget i Parken.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Jesper Christiansen

Zdenek Pospech – Mikael Antonsson – Peter Larsson – Oscar Wendt

William Kvist – Atiba Hutchinson – Hjalte Nørregaard – Martin Vingaard

Ailton Almeida – Cesar Santin

Brøndby IF:

Stephan Andersen

Anders Randrup – Max von Schlebrügge – Remco van der Schaaf – Thomas Rasmussen

Michael Krohn-Dehli – Samuel Holmén – Stefan Gislason – Jan Kristiansen

Morten Duncan Rasmussen – Alexander Farnerud

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Der er meget på spil for begge mandskaber, da toppen i SAS Ligaen er meget tæt i år. Brøndby kommer til Parken med selvtilliden i orden, efter man i midtugen overtog førstepladsen fra netop FC København, da det blev til en 3-0-sejr over Randers. FC København tabte senest til OB, men klubben ved, hvad der er på spil, og har samtidig fordel af hjemmebane.

Vi tror, at vi kan forvente os en tæt kamp, hvor der som altid i disse lokalopgør vil blive gået til den. Vores bud på kampens resultat er uafgjort 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu