Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – Brøndby IF

Dansk fodbold

I aften afvikles sæsonens første ærkerivalmøde mellem FC København og Brøndby IF. Slaget skal stå i Parken, hvor begge mandskaber skal have slettet midtugens europæiske skuffelser fra hukommelsen.

Både FC København og aftenens modstander, lokalrivalerne Brøndby IF, skal rejse sig efter midtugens store europæiske skuffelser.

FC København fik et godt udgangspunkt efter det første møde med cypriotiske APOEL Nicosia med 1-0, men returkampen ændrede fuldstændigt karakter, hvor APOEL Nicosia vandt 3-1 mod københavnerne, og dermed måtte løverne vinke farvel til Champions League-gruppespillet, og i stedet sige goddag til Europa League-gruppespillet.

Ærkerivalerne Brøndby IF led stort set samme skæbne, da de flot sejrede 2-1 mod Hertha Berlin i Europa League-kvalifikationen i det første opgør, mens de tabte 3-1 i Berlin i returkampen.

Hvis man vender blikket mod SAS Ligaen, så ligger FCK på femtepladsen, mens Brøndby ligger på sjettepladsen med ti point, hvilket er samme pointantal. FCK vandt senest 4-1 mod FC Midtjylland på udebane. Brøndby IF kommer også til Parken med en stor SAS Liga-sejr i bagagen fra sidste spillerunde, da de besejrede oprykkerne HB Køge med 6-1.

FC Københavns kantspiller Jesper Grønkjær ser frem til søndagens møde, og han forventer en kamp, hvor begge mandskaber skal revanchere sig efter den mentale rutsjebanetur i midten af ugen.

“Begge hold vil have revanche for de kampe i Europa, og det vil man komme til at se i morgen,” fortæller Jesper Grønkjær til Ekstra Bladet, som understreger, at holdet har lagt APOEL-nederlaget bag sig.

“Den kamp på Cypern har efterladt en lille knude i maven, som langsomt bliver løst op. Men omvendt kan vi heller ikke blive ved med at tænke på og snakke om den kamp. Vi skal videre, og det skal vi med tre point mod Brøndby. Det bliver en fed kamp,” slutter Grønkjær forventningsfuldt.

Brøndby IF havde den afsluttende træning inden FCK-mødet lørdag formiddag, og holdets cheftræner Kent Nielsen fornemmede, at spillerne var opsatte på at ryste skuffelsen af sig søndag.

“Det var en god træning. Når spillere er meget ramt, kan du oftest se det på måden, de træner på. De kan hænge med hovedet og være ærgerlige. Det var der ikke noget af i dag,” siger Nielsen til Ekstra Bladet og fastslår, at holdet er kommet videre efter at være ryget ud af Europa League.

“Vi var tæt på, så selvfølgelig var vi skuffede. Men det er en del af spillet. Vi har tørret øjnene og er kommet videre. Vi glæder os til et nyt stort opgør.”

Seneste fem indbyrdes møder i SAS Ligaen:

17/05-2009 – FC København – Brøndby IF – 4-0

02/03-2009 – Brøndby IF – FC København – 0-1

31/08-2008 – Brøndby IF – FC København – 1-0

18/05-2008 – Brøndby IF – FC København – 2-1

02/12-2007 – FC København – Brøndby IF – 1-1

FC Københavns angriber Cesar Santin døjer fortsat med en ankelskade, og er derfor ikke til rådighed i aften.

Brøndby IF må stadig undvære Jon Jönsson, som er ude med en knæskade og forventes først tilbage i november måned.

Opgøret i Parken fløjtes i gang klokken 18.00 af dommer Peter Rasmussen, som har Henrik Sønderby og Lars Hummelgaard på linjerne, mens Lars Christoffersen agerer fjerdedommer.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Christiansen

Pospech – “Zanka” – Antonsson – Wendt

Kvist – Nørregaard – Hutchinson – Grønkjær

N’Doye – Ailton

Brøndby IF:

Andersen

Nilsson – Bischoff – von Schlebrügge – Rasmussen

Krohn-Dehli – Jensen – Holmén – Farnerud

”Duncan” – Bernburg

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Hverken FC København eller Brøndby IF har spillet overbevisende i deres seneste kampe. Hvis man kigger på de sidste SAS Liga-kampe så vurderer vi dog, at FCK er et skridt foran BIF, på trods af, at det aldrig er nemt at spå om resultatet på et lokalderby.

Vores bud på kampens resultat er, at FC København besejrer ærkerivalerne med 2-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu