Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – APOEL Nicosia

Champions League

FC København spiller i aften det første opgør mod cypriotiske Apoel Nicosia, der i sidste sæson blev mestre på Cypern. Holdene mødes i den fjerde og afgørende Champions League-kvalifikationsrunde.

I aften klokken 20.45 fløjtes FC Københavns Champions League-kvalifikationskamp mod cypriotiske Apoel Nicosia i gang. Opgøret i aften spilles på FCK’s hjemmebane Parken, mens returopgøret vil blive spillet på Cypern på næste onsdag.

Hjemmeholdet FC København kommer til kampen i aften med et nederlag i hukommelsen fra sidste SAS Liga-runde, hvor man tabte 1-0 til AGF på københavnernes hjemmebane.

Sidste kamp mod SAS Ligaens førerhold viste, at FCK fortsat mangler skarphed i afslutningerne, og holdets offensiv endnu ikke er kommet op på det niveau, som man viste i sidste sæson. Herudover virkede defensiven usikker, hvor især centerforsvareren Mathias Zanka Jørgensen og venstre backen Zdenek Pospech, havde en dårlig aften.

Gæsterne fra APOEL har endnu ikke taget hul på den nye sæson i den bedste række i Cypern, men holdet beviste, at de har forudsætningerne for at avancere til gruppespillet, da de besejrede Partizan fra Beograd, mens holdet også vandt Super Cuppen mod APOP med 2-1, selvom holdet måtte undvære en række af profilerne fra førsteholdet.

Mange FCK-tilhængere trak lidt på smilebåndet, da de så, hvilket navn, der kom op af bowlen, men den cypriotiske spilleragent Costas Christodoulides forklarer, at man bestemt ikke skal undervurdere mestrene fra sidste sæson.

”De er lige nu på samme niveau som Anorthosis Famagusta var sidste år ved denne tid. Det er et godt hold. De har måske ikke de samme store navne, som Anorthosis havde, men det er et rutineret hold, der har spillet sammen i et stykke tid. Og det er et hold, mere end det er individuelle stjerner,” forklarer Christodoulides til Tipsbladet.

FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, mener, at holdet skal spille op til sit bedste, hvis de skal besejre APOEL.

“Vi møder et cypriotisk hold uden cyprioter. Der er kun to i startopstillingen. Det er et internationalt hold med flere landskampe end os. Der er tre-fire med mere end 50 landskampe. Rutineret hold med en gennemsnitsalder over de 30,” siger Ståle Solbakken til Ekstra Bladet og han fortsætter:

“De er gode til at forsvare sig. De kan holde hovedet koldt. Vi har absolut en fair chance for at slå dem over to kampe, men der er intet, der tyder på, at det bliver afgjort i morgen, men en varm sommeraften på Cypern,” vurderer FCK-træneren, som slutter af med at give sin opskrift på, hvordan holdet skal besejres.

“Vi skal være det FCK-hold, som vi var i hele sidste sæson. Være stabilt gode over 90 minutter. Vi skal angribe med en vis balance, for de vil lure på kontraerne. Vi skal have respekt for modstanderne, men spiller vi op til vores bedste, er der gode muligheder for et godt udgangspunkt.”

APOEL’s cheftræner Ivan Jovanovic er tydeligvis optimistisk inden aftenens opgør mod københavnerne.

“Vi ved præcis, hvilket hold FCK er. Det er et godt hold, ikke bare et af de største i Danmark, men i hele Skandinavien. De er velorganiserede og har erfaring fra Champions League,” siger Jovanovic ifølge Ekstra Bladet og uddyber:

“Vi har en historisk chance foran os og holdet tørster efter succes. Vi er indstillet på at kæmpe for vores chance. I fodbold kan alt ske og jeg er sikker på, at vi kan nå vores mål.”

Hvis FC København avancerer til Champions League-gruppespillet, kan holdet ifølge bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, se frem til 120 millioner kroner.

“Champions League er det sportslige og økonomiske himmerige. Når man først har besøgt det en gang, bliver det som en slags narkotika, hvor man vil gøre alt for at komme tilbage,” forklarer Flemming Østergaard til Ekstra Bladet og uddyber:

“Virksomheden vil stadig komme ud af regnskabsåret med et overskud, selv om vi ikke kommer i Champions League-gruppespillet, men op mod 120 millioner kroner i indtægter vil være et kæmpe, dejligt plus. Det vil det være for alle klubber – selv Chelsea.”

Værterne FCK melder hverken om skader eller karantæner, mens udeholdet APOEL må se bort fra den rutinerede hollænder Joost Broerse samt holdkammeraten Poursaetides, som begge vil afsone deres karantæner. Holdet melder ikke om nogen skader.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Christiansen

Pospech – “Zanka” – Antonsson – Wendt

Kvist – Hutchinson – Nørregaard – Grønkjær

Santin – Ailton

APOEL:

Chiotis

Elia – Grncarov – Kontis – Haxhi

Charalambides – Satsias – Morais – Kosowski

Mirosavljevic – Zewlakow

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC Københavns spillere er i fremragende form, og har allerede en del kampe i benene, hvilket må betegnes som en fordel i denne afgørende fase. Vi tror dog, at københavnerne får kamp til stregen mod de cypriotiske mestre. Vores bud på kampens slutresultat er derfor 2-1 til FCK.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu