Наши партнеры

MenuOptakt: FC København – AaB

Dansk fodbold

I søndagens sene eftermiddagskamp mødes FC København og AaB i Parken. Begge mandskaber har i midtugen kvalificeret sig til pokalfinalen, så det er to hold fyldt med fornyet selvtillid, der tørner sammen.

FC København vandt for en uge med 2-0 i Horsens. Målet til 1-0 var et selvmål begået af Adam Eckersley, da han rettede Nørregaards skud af. Flottere så det ud, da Ailton på fornemmeste bragte københavnerne i front med 2-0. Fra midten af banen, afdriblede den lille brasilianer først forsvaret, hvorefter han kom helt til baglinjen, satte Jochumsen af på flotteste vis og herefter knaldede bolden op under overliggeren. Målet har givet endnu mere selvtillid til den rapfodede angriber og han mener selv at han er i sit livs form netop nu:

”Jeg har aldrig været bedre. I øjeblikket har jeg masser af selvtillid, har ingen skader, spiller og scorer mål. Jeg har hele tiden troet på, at jeg har kvaliteterne til at slå igennem, så jeg har aldrig givet op, men tænkt, at jeg skulle kæmpe til det sidste,” siger han til bold.dk.

Imens det er gået godt for AaB i landspokalen, så har de på seneste hængt gevaldigt i bremsen i SAS Ligaen. Efter en fornem start på foråret, er holdet nu igen stille og roligt sunket længere og længere ned i tabellen og inde for de seneste par runder har både AGF og Randers FC overhalet nordjyderne. Netop Randers FC trak også det længste strå, da de i sidste runde, vandt i Aalborg med 2-1. På trods af dårlige resultater i de seneste runder er cheftræner Magnus Pehrsson dog stadig fortrøstningsfuld og han mener ikke at kampen om fjerdepladsen bliver uden AaB. Til klubbens hjemmeside siger han således:

”Vi har fortsat muligheden for at nå fjerdepladsen, og så længe muligheden foreligger, vil vi forfølge den. Både for vores egen og for supporternes skyld ønsker vi skabe et godt resultat,” siger han og tilføjer:

”Det bliver en svær kamp, ingen tvivl om det. Parken er måske den sværeste udebane at spille på i Danmark, så der venter os en god udfordring. Jeg glæder mig over den fremgang, der har været i løbet af ugen, og det er mit håb, at vi kan fortsætte den udvikling mod FCK, og at de positive takter mod Brøndby giver os et ekstra boost af selvtillid og energi.”

De seneste to gange aalborgenserne har gæstet Parken har de tabt med henholdsvis 3 og 4-0, hvorimod det hjemme i egen rede blev til en sejr, da FCK senest var på besøg i efteråret.

På skadesfronten ser det klart bedst ud for københavnerne, som kun må undvære Jesper Grønkjær.

AaB derimod må se bort fra hele seks spillere, nemlig Karim Zaza, Michael Jakobsen, Jeppe Curth, Kasper Bøgelund, Kasper Risgård og Marcus Tracy. Johansson er tvivlsom og han testes derfor umiddelbart før kampen.

Forventede startopstillinger:

FC København:

Christiansen

Pospech – “Zanka” – Laursen – Wendt

Sionko – Nørregaard – Kristensen – Hutchinson

Ailton – Santin

AaB:

Stenild

Olfers – Beauchamp – Wæhler – Kristensen

Nomvethe – Augustinussen – Enevoldsen – Due

Caca – Shelton

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Selvom AaB i midtugen kvalificerede sig til pokalfinalen, så var spillet langt fra prangende og det var mere held end forstand, at Brøndby ikke vandt kampen i Aalborg. FCK og specielt Ailton ser ud til at have fundet ind i en god rytme, og og det skadesplagede AaB-mandskab ligner nem madding for de sultne løver. Kampen slutter 2-0.

Skrevet af John VestergaardKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu