Наши партнеры

MenuOptakt: F.C. København – Brøndby IF

Dansk fodbold

Søndag aften er vigtige SAS Liga-point samt håneretten i hovedstadsområdet på spil, når de forsvarende danske mestre, F.C. København, tager imod de blå/gule fra Vestegnen, Brøndby IF. Det er det 50. SAS Liga-møde mellem de to rivaler.

Der skal ikke herske tvivl om, at FCK er det af de to hold, der klarer det bedst i øjeblikket. Klubben fører an i SAS Ligaen, og hentede i midtugen en vigtig sejr over Lokomotiv Moskva i UEFA Cuppen på udebane. Københavnerne har vundet ni kampe, spillet uafgjort i seks, samt tabt to kampe i SAS Ligaen. Til sammenligning har Brøndby hentet fem sejre, spillet fem uafgjorte kampe, og tabt hele syv gange i 17 opgør i denne sæson.

Også indbyrdes har FCK været bedre end Brøndby på det seneste. Et kig på de to klubbers ti seneste møder i både SAS Ligaen, Royal League og Pokalturneringen viser, at F.C. København har vundet fem af disse, Brøndby har tre sejre, mens det to gange er endte uafgjort mellem de to klubber. De to klubbers seneste møde den 23. september i år endte med en 1-0-sejr til FCK på Brøndby Stadion.

Brøndby har spillet et elendigt år, og derfor er spillerne opsatte på, at slutte godt af i Parken mod ærkerivalerne. Klubbens omskolede back, Thomas Rasmussen, udtaler, at det vil betyde meget for holdet at slutte godt af. Ikke mindst for de trofaste fans skyld.

”Det er altid specielle kampe mod FCK. Der er ekstra lir, og der er ekstra prestige på spil, både for fans og spillere. At slå dem vil betyde rigtig meget for os, og vi vil kunne gå til vinterpause med en god oplevelse. Ikke mindst for tilhængernes skyld,” udtalte Thomas Rasmussen til Nyhedsavisen.

Brøndby var inden sidste spillerunde inde i en god stime, hvor det senest var blevet til 3-0-sejre over både Lyngby og Horsens, men i Esbjerg sluttede denne stime, da holdet fra Vestegnen tabte 3-2, efter et ellers godt comeback. Thomas Rasmussen afviser dog, at nederlaget har ændret på den positive stemning i klubben.

”Mentalt står vi langt bedre efter en god periode, hvor vi har vundet nogle kampe og hentet en hel del selvtillid. Den ene svipser i stormkampen mod Esbjerg ændrer ikke ved, at vi føler klar fremgang og tror på, at vi kan vinde når, vi går på banen, uanset hvor vi spiller,” sagde Thomas Rasmussen til avisen.

F.C. København må til opgøret se bort fra tre prominente navne. Rasmus Würtz pådrog sig en ankelskade i torsdagens UEFA Cup-kamp efter en grim tackling og Jesper Grønkjær døjer fortsat med en baglårsskade. Derudover kommer Michael Silberbauer heller ikke i kamp, idet han for nyligt blev opereret i knæet.

Brøndby-træner, Tom Køhlert, må undvære anfører Per Nielsen, der er skadet. Det forventes derfor, at Jacob Berthelsen overtager pladsen i midterforsvaret. Mads Jørgensen er til gengæld tilbage i Brøndby-truppen, efter han på det seneste har været hårdt ramt af skader.

Forventede startopstillinger:

F.C. København: Jesper Christiansen – Mikael Antonsson, Michael Gravgaard, Brede Hangeland, Niclas Jensen – Libor Sionko, William Kvist, Hjalte Nørregaard, Atiba Hutchinson – Marcus Allbäck, Morten Nordstrand.

Brøndby IF: Stephan Andersen – Anders Randrup, Mark Howard, Jacob Berthelsen, Thomas Rasmussen – Stephan Gislason, Samuel Holmén, Martin Retov, Tobias Mikkelsen, Kasper Lorentzen – Morten Duncan Rasmussen.

Totalbold.dk’s bud på kampen: Der er altid noget specielt over opgørene mellem F.C. København og Brøndby. Dette opgør bliver næppe nogen undtagelse, og vi vurderer, at kampen bliver tæt. FCK spiller på hjemmebane i Parken, og vil på trods af flere skader være favoritter. Derfor tror vi, at opgøret ender 2-1 til hjemmeholdet, der dermed vil overvintre på førstepladsen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu