Наши партнеры

MenuOptakt: Everton – Liverpool

Engelsk fodbold

Det klassiske lokalopgør mellem Everton og Liverpool er hvad der står på programmet, til at skyde denne sjette runde i Premier League i gang. Goodison Park lægger græs til opgøret mellem ligaens nummer tre og ni.

I sidste spillerunde måtte både Everton og Liverpool tage til takke med et point, da de mødte henholdsvis Hull og Stoke. De to oprykkerklubber snød favoritterne fra fuldt udbytte, hvilket må give ekstra motivation til denne rundes kamp. Ikke fordi, at ekstra motivation nogensinde ville blive nødvendigt i et af de mest intense opgør i Premier League.

Everton har endnu deres første ligapoint på hjemmebane i denne sæson til gode, og ville elske at hente dem mod deres gamle fjende. Liverpool er ubesejrede i de første fem kampe i denne sæson, selvom sidste weekends uafgjorte mod Stoke måske kan føles som et nederlag. Det var ellers ikke fordi, Liverpool ikke skabte chancer, men skarpheden manglede i den grad og Rafael Benitez tropper har ikke imponeret i starten af sæsonen.

Benitez er dog ikke urolig ved situationen endnu, og mener, at holdet bare skal fortsætte med at angribe. Så skal målene nok komme.

”Ved udgangen af dagen ved du, at fodbold kan være sådan. Disse ting kan ske, men nøglen er at blive ved med at angribe og skabe chancer – så vil du score,” udtaler Liverpool-manageren ifølge goal.com.

Opgøret mellem Everton og Liverpool er et af de mest hårde opgør. Der er blevet uddelt 25 røde kort i alt i de to klubbers indbyrdes opgør, og begge kaptajner, Phil Neville og Steven Gerrard, er blevet smidt ud to gange. Historiebøgerne forudser altså, at kampens dommer, Mike Riley, får nok at se til. Det seneste opgør mellem de to klubber, tilbage i marts, fik en kontroversiel afslutning, da dommer Mark Clattenburg undlod at dømme et forholdsvis oplagt straffespark, der ville have givet Everton en mulighed for en sen udligning. I stedet vandt Liverpool opgøret 1-0, på en scoring af Fernando Torres.

Liverpool-angriberen, Dirk Kuyt, er optimistisk omkring Liverpools sæsonstart. Han mener, at holdet ved at slå Everton lørdag kan følge op på sejren over rivalerne, Manchester United, hvilket han anser som meget vigtigt. Everton-manager, David Moyes, udpeger dog Steven Gerrard og Jamie Carraagher, som nøglen til Liverpool-succes. Han udtrykker også bekymring omkring Liverpools fysiske tilgang til tingene, som sikrede dem det gode resultat mod Manchester United.

Kampen spilles klokken 13.45 og kan ses på Kanal 5.

Forventede startopstillinger:

Everton:

Howard

Neville – Jagielka – Yobo – Baines

Arteta – Osman – Cahill – Fellaini – Castillo

Yakubu

Liverpool:

Reina

Arbeloa – Carragher – Skrtel – Dossena

Kuyt – Alonson – Gerrard – Riera

Torres – Keane

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Everton er startet elendigt på hjemmebane i denne sæson, men i disse derbys skal der ikke altid lægges så stor betydning i dette. Den intense stemning kan hjælpe med at opildne Everton-spillerne på hjemmebane. På den anden side vil Liverpool ikke ødelægge en god start på sæsonen med et derbynederlag. TotalBold.dk tror derfor på en smal Liverpool-sejr på Goodison Park. 1-2 er redaktionens bud på et resultat.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu