Наши партнеры

MenuOptakt: Esbjerg fB – SønderjyskE

Dansk fodbold

Der er tre vigtige point på spil, når Esbjerg og SønderjyskE fra den tunge ende af SAS Ligaen tørner sammen søndag eftermiddag.

Både Esbjerg og SønderjyskE befinder sig i feltet af fem klubber, der ligger isolerede i bunden, og har dermed brug for point i hver eneste kamp. Esbjerg åbnede forårssæsonen ganske udmærket ved at få 1-1 ude mod FC Midtjylland, mens SønderjyskE tabte 0-2 ude mod OB.

Esbjergs træner, Ove Pedersen, erkender på klubbens hjemmeside, at hans mandskab er favoritter, men mener, de skal bevare fokus på sig selv:

”Vi kan ikke lyve os fra, at det er en vigtig kamp mod SønderjyskE, men vi skal hele tiden have hovedet med i, hvad vi laver. Hvis vi er overgearede, går det ikke, og kampen vil stille høje krav om tålmodighed hos både spillere og publikum. Mod FC Midtjylland ude kunne vi kun overraske, og nu forventer folk, at vi vinder. Vores tilgang er at spille kampen, gøre vores bedste og først bagefter gøre status over, hvad vi kan være tilfredse med.”

SønderjyskE´s angriber, Jesper Kjærulff, mener dog ikke, at Esbjerg er favoritter. Til klubbens hjemmeside siger han:

”Vi kan jo se på stillingen og sige, vi er bedre end Efb, så selvom de siger, de burde have haft point i dén og dén kamp, så er vi bedre end dem; det viser tabellen gennem mere end et halvt år. Jeg synes, folk burde til at anerkende SønderjyskE og ikke tilgodese de andre hold bare fordi, de tidligere har klaret sig flere sæsoner end os i SAS Ligaen, men ellers vil vi ikke brokke os over at være underdogs. Faktisk håber jeg på, der er nogle af de andre hold, der også begynder at tro på den snak.”

Troen på klubben og dens spillestil betyder ifølge Kjærulff ikke ændringer i forhold til kampen mod Esbjerg.

”Vi vil ikke ændre på noget specielt; faktisk kører vi den samme stil, hvor vi går efter at vinde kampen. Selvfølgelig er vigtigheden i de tre point større, og alle er klar over, at det er nu, det gælder, men det ændrer ikke noget i vores spilkoncept.”

Hos Esbjerg er de svenske backs, Andreas Klarström og Alexander Östlund, tilbage i truppen efter henholdsvis karantæne og skade. Jesper Bech er derimod ikke med på grund af en fiberskade, han pådrog sig i kampen mod FC Midtjylland.

SønderjyskE må undvære Morten Avnskjold, der er blevet idømt to spilledages karantæne af DBU´s disciplinærudvalg ovenpå en episode i kampen mod OB.

Forventede startopstillinger:

Esbjerg fB:

Winde

Hansen – Björck – Høgh – Klarström

Vendelbo – Mehl – Jørgensen – Rieks

Sabanovic – Ukpai

SønderjyskE:

Ousted

Ottesen – Larsen – Egholm – Halle

Thomsen – Jensen – Hansen – Bødker

Kjærulff – Ilsø

TotalBold.dk´s bud på kampen:

Esbjerg har favoritværdigheden ovenpå en bedre start på forårssæsonen end SønderjyskE. Men begge hold er placeret i den tunge ende af skalaen, og betydningen af kampen kan meget vel spille ind. En sejr over en anden nedrykningskandidat kan være yderst vigtig, men modsat kan et nederlag blive skæbnesvangert. Sådanne kampe bliver derfor ofte en taktisk affære, og det forventer vi også af denne kamp og skyder på 1-1.

Skrevet af John Vestergaard.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu