Наши партнеры

MenuOptakt: Esbjerg fB – FC Nordsjælland

Dansk fodbold

Esbjerg fB tager i aften imod FC Nordsjælland, hvor de tre point vil få den betydning for begge mandskaber, at de kan tage afgørende skridt væk fra farezonen i nederste del af tabellen.

Esbjerg fB har kun formået at hive 21 point hjem til fiskerbyen indtil videre i denne sæson. Senest led man et 2-1-nederlag til OB og holdet har derfor ikke vundet deres seneste to kampe.

Aftenens modstander FC Nordsjælland ligger en placering bedre end værterne, og med tre point ekstra på pointsiden er nordsjællænderne ikke i lige så stor nedrykningsfare. I deres seneste SAS Liga-opgør ydmygede de Randers FC hjemme, da de besejrede kronjyderne med hele 6-1.

Esbjergs cheftræner, Ove Pedersen, forklarer, at esbjergenserne under ingen omstændigheder må undervurdere FCN, da det netop medførte en afklapsning af Randers.

“Netop Randers har haft nogle af de samme modstandere som os og troede, de skulle til at have lette point. Så løb de ind i en øretæve på 6-1, hvilket jeg vurderer som en kombination af, at Randers troede, de skulle til at spille mod lettere modstandere, og så FC Nordsjællands kvaliteter,” siger Ove Pedersen til klubbens hjemmeside, som samtidig fastslår, at Randers er svære at vurdere i øjeblikket.

“Hverken 0-3-nederlaget til FC København i forrige runde eller 6-1-sejren over Randers giver det rigtige billede af FC Nordsjælland. De er stadig i fedtefadet,” fortsætter Pedersen som kommenterer på aftenens mission.

”Vi kan ikke leve af det, vi har sparet op i banken, idet vi er nødt til at kigge på stillingen, og hvor mange point der skal til. Kampen mod FC Nordsjælland bliver om overlevelse i ligaen, og jeg kan hverken love underholdning eller godt spil. Bare vi får point.”

FC Nordsjællands træner, Morten Wieghorst, beskriver holdets moral som at være fornuftig.

”Vi kommer fra en storsejr, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har sagt til spillerne, at den situation skal bruges rigtigt. Selvtilliden skal bruges med fornuft. Vi skal holde fast i de ting vi gjorde godt i sidste kamp, selv om det er en ny modstander, der er mere kompakt og spiller med mere disciplin end Randers gjorde. Esbjerg har godt nok tabt de sidste to kampe, men de var godt med i dem begge, så vi ved det bliver en svær kamp for os,” siger Morten Wieghorst til klubbens hjemmeside, og han fortsætter:

”Taber vi i Esbjerg er situationen uændret i forhold til inden vores sejr over Randers. Vi skal sørge for at forberede os bedst muligt til hver eneste kamp, og så ikke have øje eller tanker på, hvad der sker på de andre fodboldbaner. Det er ekstremt vigtigt, at fokusere på vores egne kampe, for vores situation kræver et langt sejt træk, og den ændres ikke af en enkelt kamp – hvad enten det er en storsejr eller et nederlag.”

Bekræftede startopstillinger:

Esbjerg fB:

Winde

Klarström – Björck – Høgh – Conboy

Mehl – Vendelbo – Jørgensen – Rieks

Lange – Sabanovic

FC Nordsjælland:

Novakovic

Lundberg – Kibebe – Parkhurst – Cagara

Bernier – Dahl – Christensen

Petersen – Junior – Bernburg

TotalBold.dk’s bud på kampen:

De to seneste opgør er endt med det uafgjorte 1-1-resultat. Vi tror dog, at FCN’s moral for tiden er så høj, at de kan besejre Esbjerg fB med en kneben 2-1-sejr, og derved tage yderligere skridt væk fra bunden.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu