Наши партнеры

MenuOptakt: Esbjerg fB – FC København

Dansk fodbold

Hjemmeholdet Esbjerg fB tager søndag eftermiddag imod FC København. Værterne har sikret sig overlevelse i SAS Ligaen, mens FC København fortsat jagter en sejr, som kan bringe dem nærmere mesterskabet.

Esbjerg fB sikrede sig overlevelse i SAS Ligaen, da de efter tre nederlag på stribe i ligaen, besejrede FC Midtjylland på hjemmebane i sidste spillerunde. Jesper Lange blev kampens matchvinder, da han scorede i det 45. minut. Inden morgendagens kamp ligger Esbjerg fB på ottendepladsen, hvor ligger á point med FC Nordsjælland, der grundet en dårligere målscore ligger en plads under.

EfB-cheftræneren Ove Pedersen giver bestemt ikke spillerne frit spil, da han mener, at der fortsat er værdighed at spille for, og han derfor regner med at spillerne er topmotiverede.

“Jeg betragter modstanderne i de to kampe som lidt af en gave. Først FC København på et formentlig næsten udsolgt stadion og dernæst et lokalopgør mod SønderjyskE. Jeg tror ikke, det bliver noget problem at sætte spillerne op, og de trænede lige så hårdt tirsdag, som de plejer,” siger Ove Pedersen til klubbens hjemmeside og uddyber:

“Man kan ikke finde motivation i at skade andre, den skal komme indefra. Vi skal have bygget et hold op, vi skal op i top seks i næste sæson, og vi får snart et helt nyt stadion, så vi kan sagtens finde motivationen hos os selv. Vi har vore egne kvaliteter og kan på vores måde spille op med dem. Vi ved dog, at de store hold som regel bliver skærpet, når afgørelsen om mesterskabet nærmer sig,” vurderer Pedersen.

FC København tog et stort skridt nærmere mesterskabet i sidste runde, da de mødte netop ærkerivalerne og de tætteste mesterskabsrivaler Brøndby IF. FCK vandt med hele 4-0. Dermed kan løverne brøle over mesterskabet, hvis de vinder mod Esbjerg søndag, mens Brøndby enten skal tabe eller spille uafgjort mod AGF. Derved vil FCK nemlig have et pointforspring på henholdsvis fem eller fire point.

Esbjerg fB må undvære Alexandre Östlund og Martin Fribrock, som begge er langtidsskadet, men de kan glæde sig over at have Gunnar Heidar Thorvaldsson og Mikael Rynell tilbage i truppen.

FC Københavns tjekkiske højrekant, Libor Sionko, er fortsat ude med en fiberskade.

Forventede startopstillinger:

Esbjerg fB:

Lars Winde

Andreas Klarström – Fredrik Björck – Nicolai Høgh – Kevin Conboy

Jeppe Mehl – Mikkel Vendelbo – Jesper Jørgensen – Søren Rieks

Jones Kusi-Asare – Jesper Lange

FC København:

Jesper Christiansen

Zdenek Pospech – Mikael Antonsson – Ulrik Laursen – Oscar Wendt

William Kvist – Hjalte Nørregaard – Atiba Hutchinson – Jesper Grønkjær

Ailton Almeida – Cesar Santin

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Esbjerg fB har ikke meget at spille for, eftersom man har sikret sig endnu en sæson i den bedste række, men de vil sandsynligvis forsøge at gøre en god figur. Vi tror dog, at FC København vil ride videre på suverænitetsbølgen, derfor vil hjemmeholdet have svært ved at holde de glubske løver fra at score. Vi forudser derfor, at FCK vinder 2-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu