Наши партнеры

MenuOptakt: Esbjerg fB – AaB

Dansk fodbold

Esbjerg fB har fået en udmærket start på sæsonen og tager søndag eftermiddag imod AaB, der er inde i en resultatmæssig god periode. De kan sikre klubrekord ved at få femte sejr i træk og ved at holde Esbjerg fra scoringer, men det kan blive svært mod blandt andre den formstærke angriber, Tim Janssen.

I sidste spillerunde vandt Esbjerg 3-2 ude over Silkeborg IF, og det var endda med et skadesplaget hold, der gjorde det nødvendigt for Esbjerg-manager Ove Pedersen at bruge spillere på uvante pladser.

Ugen igennem har sygdom i Esbjerg-truppen skabt yderligere bekymring, men det lader nu til, at influenzaen har sluppet sit tag i spillerne. I hvert fald fremgår det af klubbens hjemmeside, at de berørte spillere Mikael Rynell, Tim Janssen og Fredrik Björck er på højkant igen.

Dermed kan Ove Pedersen stille med noget nær stærkeste hold. Han ser frem til kampen og siger til klubbens hjemmeside:

”Vi møder et tophold og kan få et billede af, hvordan vi står i forhold til de bedste. I den seneste hjemmekamp mod OB spillede vi godt, men fik ikke point. Nu handler det om at få point samtidig med at spille godt.”

Ove Pedersen har stor respekt for AaB, der ganske vist startede denne sæson med et nederlag, men siden har vundet alle fire kampe med en målscore på 9-0. Derfor betragter Ove Pedersen den nordjyske klub som et potentielt tophold, hvilket de med en aktuel andenplads også er, og han har især respekt for tilbagevendte Rasmus Würtz og syriske Louay Chanko. Om dem siger Ove Pedersen til Esbjergs hjemmeside:

”De er meget løbestærke og har en stor del af æren for, at der ikke er scoret mod AaB siden første minut af sæsonens første kamp mod AGF. Vore muligheder mod AaB er svære at bedømme, før vi kender vores eget hold.”

AaB er som nævnt inde i en god periode og ligger på en aktuel andenplads. De seneste to kampe har resulteret i spinkle 1-0-sejre, men forsvaret har stået stærkt og hindret scoringer. Målmand Karim Zaza har faktisk været fri for at pille kampbolden ud af nettet i 449 minutter, og han kan derfor slå rekorden, der lyder på 495 minutter, i søndagskampen mod Esbjerg. Desuden vil Zaza slå endnu en rekord, hvis han holder nullet kampen ud, idet AaB aldrig har holdt nullet i 5 SAS Liga-kampe på stribe.

AaB’s cheftræner Magnus Pehrsson forventer dog en svær kamp mod Esbjerg og ser frem til revanche for 1-3-nederlaget, som AaB løb ind i den 23. april, da de sidst mødte Esbjerg. Pehrsson siger til AaB’s hjemmeside:

”Vi synes, vi har været gode i vores defensive arbejde og i vores presspil, og i denne kamp får vi en modstander, der også er meget stærk på dette område. Der venter os uden tvivl en vanskelig opgave, og samtidig var vores seneste kamp mod Esbjerg vores måske svageste kamp i foråret. Dét vil vi gerne revanchere.”

Magnus Pehrsson forventer desuden, at kampen bliver intens, men håber, at hans mandskab kan bevare disciplinen og løbevilligheden:

”Kampen på søndag bliver givetvis meget intens, og duelspil og andenboldspil bliver meget afgørende for udfaldet. For os handler det om at bibeholde de gode takter fra de seneste kampe, og derfor skal vi fortsat have fokus på at spille med stor disciplin og løbevillighed. Derudover arbejder vi på at blive skarpere i vores angrebsspil, og jeg håber, man vil kunne se dette komme til udtryk allerede på søndag.”

Hos Esbjerg er Mikkel Vendelboe ude med en fiberskade, mens Søren Rieks, Andreas Klarström og Kevin Conboy forventes at blive klar til kampen. Desuden skulle Mikael Rynell, Tim Janssen og Fredrik Björck som nævnt være kommet over influenzaen.

AaB må fortsat undvære skadede Emil Haucke, og Daniel Christensen har karantæne. Kenneth Emil Petersen meldes klar, men det vurderes, at det endnu er for tidligt at sende ham i kamp.

Forventede startopstillinger:

Esbjerg fB:

Lars Winde

Andreas Klarström – Fredrik Björck – Kian Hansen – Kevin Conboy

Peter Nymann – Jesper Jørgensen – Søren Rieks – Jeppe Mehl

Tim Janssen – Jones Kusi-Asare

AaB:

Karim Zaza

Kasper Bøgelund – Lasse Nielsen – Kjetil Wæhler – Michael Jakobsen

Thomas Enevoldsen – Rasmus Würtz – Louay Chanko – Andreas Johansson

Jeppe Curth – Daniel Fredheim Holm

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Da AaB vandt 5-0 over HB Køge blev det umiddelbart betragtet som et vendepunkt. Klubben skulle nu lægge tidligere skuffelser bag sig og se fremad. Og det ser i dén grad ud til, at det har virket, med tolv point på stribe og uden mål imod sig.

Esbjerg har til gengæld også gjort sig positivt bemærket i starten af denne sæson, hvor det er værd at bemærke, at alle fem kampe resultatmæssigt har været meget tætte.

Vi tror dog, at AaB vil være i stand til at fortsætte stimen og hente femte sejr i træk, selv om det ikke bliver nemt i Esbjerg. Det ligner ikke en storsejr, så vores udgangspunkt er, at AaB vinder kampen 2-0. Det er dog bestemt muligt, at Esbjerg får scoret mod det stærke AaB-forsvar; det kunne eksempelvis ske via Tim Janssen, der har scoret i de seneste to kampe.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu