Наши партнеры

MenuOptakt: El Clásico – FC Barcelona – Real Madrid

Spansk fodbold

I aften fløjtes sæsonens første El Clasico-affære i gang, når Camp Nou danner rammen om opgøret mellem FC Barcelona og de evige ærkerivaler Real Madrid.

Hvad enten man holder med værterne FC Barcelona eller er en ægte Madridista, eller for den sags skyld blot elsker en god kamp, hvor underholdningen, dramatikken og intensiteten er i højsædet, så er “El Clasico” printet på de fleste fodboldfans nethinde som opgøret, hvor alle disse ingredienser er tilsat.

Sidste gang de to ærkerivaler mødtes i Primera Division, var i sidste sæson tilbage i maj måned, hvor Real Madrid satte Barcelona på plads, med en overbevisende 4-1-sejr. Madrilenerne har ikke tabt i de seneste fem El Clasico-opgør, hvilket kan virke skræmmende på Barcas fans, og blot understreger, at alt kan ske, når de to giganter tørner sammen.

Hjemmeholdet FC Barcelona har fået en fantastisk start på denne sæson, hvor man har hentet 35 point i 14 opgør, med en målscorer på +35. Holdet er ubesejret i deres seneste tretten kampe, hvilket altså taler for at Barcelona-motoren er yderst velsmurt forud for kampen. I den seneste ligakamp vandt Barca overbevisende 4-0 mod topholdet, Valencia.

Gæsterne Real Madrid har haft en svingende sæson i Primera Division, hvor man blandt andet har været hårdt plaget af skader. Real har ikke vundet i deres seneste to kampe i ligaen, og man ligger i øjeblikket på femtepladsen, med 26 point efter 14 kampe. Målscoreren er bestemt heller ikke lige så frygtindgydende som i sidste sæson, således lyder den på blot +9.

Reals svingende resultater kostede den tyske cheftræner, Bernd Schuster, jobbet. I stedet har den tidligere succes-cheftræner i Sevilla, Juande Ramos, overtaget Real-roret, og han har blot haft få dage til at sammensætte sin trup til den prestigefyldte kamp, som altså bliver hans største styrkeprøve i klubben til dato.

Andrés Iniesta er ude for hjemmeholdet, da han døjer med en skade i højre lår, som fortsat vil holde ham ude de kommende to uger. Derudover sidder Gabriel Milito stadig ude med en langvarig skade. Både Samuel Eto’o og Alexander Hleb skulle være klar til at tørne ud, selvom de har døjet med nogle små skavanker tidligere på ugen.

Når vi vender blikket mod ærkerivalerne, må Real Madrid undvære de to karantæneramte spillere, Arjen Robben og Marcelo. Fraværet af Marcelo betyder, at enten Sergio Ramos eller Michel Salgodo vil få til opgave at udfylde positionen på venstre backen. Wesley Sneijders situation har længe været diskuteret, hvor de seneste meldinger fra de spanske medier, er, at han bliver udtaget til truppen, men det er fortsat uvist, hvor meget spilletid han i så fald vil få. Backen Gabriel Heinze er tvivlsom. Derudover udgør Pepe, Miguel Torres, Mahamadou Diarra, Ruud van Nistelrooy samt Ruben de la Red holdets lange skadesliste.

Hvis man tager et kig på statistikken over de seneste ti opgør mellem ærkerivalerne i Primera Division, ser det således ud:

07/05-2008 – Real Madrid – Barcelona 4-1

23/12-2007 – Barcelona – Real Madrid 0-1

10/03-2007 – Barcelona – Real Madrid 3-3

22/10-2006 – Real Madrid – Barcelona 2-0

01/04-2006 – Barcelona – Real Madrid 1-1

19/11-2005 – Real Madrid – Barcelona 0-3

10/04-2005 – Real Madrid – Barcelona 4-2

20/11-2004 – Barcelona – Real Madrid 3-0

25/04-2004 – Real Madrid – Barcelona 1-2

06/12-2003 – Barcelona – Real Madrid 1-2

Kommentarer forud for aftenens kamp:

Real Madrids nye cheftræner, Juande Ramos, udtalte følgende på fredagens pressemøde:

“Begge hold yder deres maksimale. I sådanne opgør er der aldrig en klar favorit. Kvaliteten af spillere hos FC Barcelona og Real Madrid er den samme. FC Barcelona spiller god fodbold, men ingen hold er uovervindelige.”

FC Barcelonas cheftræner, Josep “Pep” Guardiola, sagde følgende på fredagens pressemøde:

“Vi har ikke meget information om, hvordan de vil og kan spille, da de lige har fået en ny mand i spidsen. Vi har dog udarbejdet en plan med fire forskellige ideer til spillerne, så jeg tror på, at vi er dækket godt ind. Jeg må dog indrømme, at jeg er mere bange for Real Madrid i den situation, de står i nu, end hvis de havde alle deres spillere til rådighed, samt deres forhenværende træner. Jeg har stor respekt for det hold, vi skal møde og vi skal yde vores ypperste for at kunne slå dem.”

Forventede holdopstillinger:

FC Barcelona:

Valdes

Alves – Marquez – Puyol – Abidal

Xavi – Toure – Henry

Gudjohnson – Eto’o – Messi

Real Madrid:

Casillas

Salgado – Metzelder – Cannavaro – Ramos

Guti – Gago – van der Vaart

Higurin – Raul – Drenthe

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC Barcelona er i besiddelse af hjemmebanefordelen, og deres seneste stime har været værd at bemærke. Men samtidig er intet afgjort i El Clasico, som har en ny identitet hver evig eneste gang. Vi tror derfor, at kampen ender med et uafgjort 2-2-resultat, da begge mandskaber virker oplagte på at vise tænder.

Optakten starter fra kl. 21.00, mens kampen fløjtes i gang kl. 22.00, det hele kan ses på Kanal 5.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu