Наши партнеры

Menu



Optakt: El Clásico – FC Barcelona – Real Madrid

Spansk fodbold

I aften får alle spanske fodboldelskere sig en tidlig julegave, idet de to spanske giganter FC Barcelona og Real Madrid tørner sammen i det, der kaldes ”El Clásico”. FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou, danner rammen i braget mellem arvefjenderne. Ingen af disse opgør kan sammenlignes.

De forsvarende spanske mestre, Real Madrid, er startet sæsonen godt. I denne sæson har holdet kun lidt to nederlag, og lader til at være i topform med fem ubesejrede kampe på CV’et. Kongeklubben skal i aften forsøge, at øge deres forspring, der i øjeblikket lyder på fire point ned til catalanerne.

Real Madrids cheftræner, Bernd Schuster, skal forsøge at få sin første Primera Division-sejr mod Frank Rijkaard. I sin tid i den mindre Madrid-klub, Getafe, tabte holdet fire gange, og hentede et uafgjort-resultat. Hans hold vandt dog 4-0 over Rijkaards tropper i Copa del Rey.

I aften har Schuster dog et stærkere mandskab, og de sidste meldinger lyder på, at den tyske træner har en skadesfri trup. Det ventes derfor, at han vil stille op i samme opstilling som mod Osasuna i sidste weekend.

Aftenens hjemmehold, FC Barcelona, er også startet lovende i denne sæson, men har leveret lidt svingende resultater på det seneste. Holdet er trods det, ubesejret i deres seneste fire kampe, hvor deres seneste 3-0-sejr over et svagt spillende Valencia-mandskab med garanti har været en god optakt for holdet.

Barças Frank Rijkaard må se bort fra sin argentinske guldfugl, Lionel Messi, der er ude med en skade. Der har igennem de seneste dage op til mødet mellem de to giganter, været sat heftige spekulationer i gang, om den brasilianske troldmand, Ronaldinho, var at finde på aftenens stjernespækkede mandskab. De seneste spanske meldinger lyder dog på, at han er med fra start.

Hvis man tager et kig på statistikken over de seneste ti opgør mellem ærkerivalerne i Primera Division, ser det således ud:

10/03 – 2007 – FC Barcelona – Real Madrid – 3-3

22/10 – 2006 – Real Madrid – FC Barcelona – 2-0

01/04 – 2006 – FC Barcelona – Real Madrid – 1-1

19/11 – 2005 – Real Madrid – FC Barcelona – 0-3

10/04 – 2005 – Real Madrid – FC Barcelona – 4-2

20/11 – 2004 – FC Barcelona – Real Madrid – 3-0

25/04 – 2004 – Real Madrid – FC Barcelona – 1-2

06/12 – 2003 – FC Barcelona – Real Madrid – 1-2

19/04 – 2003 – Real Madrid – FC Barcelona – 1-1

23/11 – 2002 – FC Barcelona – Real Madrid – 0-0

Kommentarer forud for aftenens kamp:

FC Barcelonas anfører, Puyol, udtalte i går ved et pressemøde, at han har svært ved at spore ærkerivalernes svagheder.

“Jeg kan ikke se nogen svagheder. Vi må spille vores eget spil og tage de chancer vi får. Jeg vil vinde, og vi kan også spille spektakulær fodbold, men det vigtigste er at vinde, fordi det er tre meget vigtige point og vi kan få dem. Real Madrid må ikke tage afstand fra os i toppen af tabellen,” udtalte Puyol.

Real Madrids sportsdirektør Pedrag Mijatovic mener, at presset i aften ligger på hjemmeholdet.

“Jeg forventer en god kamp mellem to storhold, men de fire points forspring betyder, at de er under større pres end os,” udtalte han ifølge svenske fotbollskanalen.

“Vi har mere at spille for end Real Madrid, for kampen er på hjemmebane og det er meget vigtigt for os at reducere afstanden til Real,” lød det fra en enig Barcelona-præsident Joan Laporta.

“Vi er et storhold og selvom vi må holde et vågent øje med spillere som Eto’o, har vi også vores egne våben. En sejr ville være utrolig rar og give os en stor fordel, men der er mange kampe tilbage i Primera Division,” sluttede Mijatovic.

Den danske landsholdsspiller, Jon Dahl Tomasson, der til daglig slår sine folder i Villarreal, ville også blande sig debatten.

“Real Madrid har det bedste hold, og er mit bud på mesterskabet, men i dag er FC Barcelona favorit for på Camp Nou har de høj klasse,” udtalte Tomasson til Ekstra Bladet.

“Der er ingen garanti for en fodboldkamp med pragtspil. Der står alt for meget på spil for begge hold. Hverken Real Madrid eller FC Barcelona er skræmmende på udebane – tværtimod. De er utrolig ordinære uden for deres egne trygge rammer, så set i det lys er FC Barcelona min favorit,” vurderede han.

Forventede holdopstillinger:

FC Barcelona: Valdés – Puyol, Márquez, Milito, Abidal – Xavi, Touré, Gudjohnsen – Eto’o, Ronaldinho, Inista.

Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze – Sneijder, Baptista, Diarra, Robinho – Rául – Van Nistelrooy.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Der er lagt i kakkelovnen til en kamp med intensiteten i højsædet. Barcelona har ikke tabt deres seneste 34 hjemmekampe, dermed er oddsene imod Real Madrid. Barça sidder med hjemmebanefordelen, men trods det, tror vi, at Madrids offensiv godt kan matche Barças, hvorfor vi tror, at kampen traditionen tro ender målrigt – gennem et uafgjort 2-2-resultat.

Optakten starter fra kl. 18.00, mens kampen fløjtes i gang kl. 19.00, det hele kan ses på Kanal 5.



Kommentér

En kommentar til “Optakt: El Clásico – FC Barcelona – Real Madrid

  1. Ikercasillas siger:

    jeg ser gerne at Real Madrid gør hvad de skal.. 3-1 til Real ville være passende..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*



Top-menu
Menu