Наши партнеры

Menu



Optakt: El Clasico – FC Barcelona – Real Madrid

Spansk fodbold

Søndag aften skal det andet og dermed sidste El Clasico stå i 2009. FC Barcelona tager hjemme på Camp Nou imod ærkerivalerne fra Real Madrid. Real indtager i øjeblikket førstepladsen med et enkelt point mere end Barca på andenpladsen.

FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou danner søndag aften rammen om El Clasico, som oversat til dansk betyder “klassikeren”. Dette er det første ærkerival-opgør mellem de to spanske stormagter i denne sæson.

Gæsterne og ærkerivalerne fra Real Madrid er det hold, som står noteret for flest sejre i denne sæson med deres ni sejre efter elleve spillerunder. Derimod har FC Barcelona endnu ikke lidt et nederlag i denne sæson, og de har vel at mærke heller ikke prøvet at være bagud i Primera Division i denne sæson.

FC Barcelona har fortsat den succesfylde spillestil fra sidste sæson, hvilket allerede har kastet en del overbevisende resultater af sig. I tre spillerunde vandt de 5-2 mod Atletico Madrid, mens de ligeledes på hjemmebane vandt hele 6-1 mod Real Zaragoza i slutningen af oktober måned. Senest spillede de 1-1 mod Athletic Bilbao på udebane, hvor catalanerne måtte se bort fra spillere som Abidal, Touré, Márquez og Ibrahimovic.

Real Madrid startede denne sæson ud med at vinde knebent 3-2 over Deportivo de La Coruña, mens de i tredje spillerunde hentede deres største ligasejr i denne sæson. Denne hentede madrilenerne mod Xerez med 5-0 på hjemmebane. I sidste spillerunde vandt hovedstadsklubben med nød og næppe med 1-0 mod Racing de Santander. Santander fik blandt andet annulleret et mål efter en yderst tvivlsom offside.

Men sidste rundes resultater betyder altså, at Real Madrid er at finde på førstepladsen med 28 point efter elleve spillerunder, mens FC Barcelona må tage til takke med andenpladsen med 27 point på kontoen efter samme antal spillede ligakampe.

De to arvefjender mødtes senest tilbage i starten af maj måned i år, hvor det endte med en sand ydmygelse af Real Madrid på deres hjemmebane Santiago Bernabeu. Real kom foran ved Gonzalo Higuain efter et lille kvarter, men derefter tog gæsterne over.

Med tre mål yderligere på en lille halv time, stod der pludselig 3-1 i Barca-favør. I anden halvleg fik Sergio Ramos reduceret, men herefter overtog catalanerne målfesten igen. Med et mål hver af Henry, Messi og Piqué var en sejr på hele 6-2 til FC Barcelona en realitet.

FC Barcelonas to store stjerner Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic er begge atter skadesfrie, og derfor ventes det, at de starter i startformationen. Daniel Alves er ligeledes tilbage, efter at han kom til skade med sin ankel og var ude mod Inter i midtugens Champions League-opgør. Yaya Touré har døjet med influenza A, men han lader til at være kommet sig, men han regnes for at starte på bænken.

Real Madrid kan også glæde sig over, at deres store portugisiske profil, Cristiano Ronaldo, er skadesfri. Han fik en lille halv time i midtugens Champions League-opgør med FC Zürich, og han er derfor klar til at starte inde søndag aften.

Sergio Ramos har afsonet sin karantæne og er tilbage på højrebacken. Raul Albiol pådrog sig en knæskade mod FC Zürich, så han har været meldt tvivlsom, men han lader til at starte ind, så han vil danne centerforsvar med Pepe. I front vil cheftræner Pellegrini muligvis foretrække Benzema og Higuain, mens Marcelo bliver henvist til bænken efter Ronaldos tilbagekomst sammen med Raul.

De seneste ti indbyrdes opgør er endt således:

02/05-2009 – Real Madrid – Barcelona – 2-6

13/12-2008 – Barcelona – Real Madrid – 2-0

07/05-2008 – Real Madrid – Barcelona – 4-1

23/12-2007 – Barcelona – Real Madrid – 0-1

10/03-2007 – Barcelona – Real Madrid – 3-3

22/10-2006 – Real Madrid – Barcelona – 2-0

01/04-2006 – Barcelona – Real Madrid – 1-1

19/11-2005 – Real Madrid – Barcelona – 0-3

10/04-2005 – Real Madrid – Barcelona – 4-2

20/11-2004 – Barcelona – Real Madrid – 3-0

Forventede startopstillinger:

FC Barcelona:

Victor Valdes

Alves – Puyol – Piqué – Abidal

Xavi – Busquets – Keita

Messi – Ibrahimovic – Iniesta

Real Madrid:

Casillas

Ramos – Pepe – Albiol – Arbeloa

Kaká – Lass – Alonso – Ronaldo

Higuain – Benzema

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC Barcelona har virket stærkt spillende i denne sæson, mens gæsterne fra Real Madrid bestemt ikke altid har virket kontrollerede og velorganiserede i deres spil. Dette er en kamp, hvor Cristiano Ronaldo skal bevise sit værd, mens også Ibrahimovic hos FC Barcelona skal vise, at han også spiller op til sin stjernestatus mod store mandskaber.

Vi tror, at det bliver en intens affære, som ikke vil byde på samme antal mål som sidste gang, hvor FC Barcelona vandt 6-2. Vores bud på kampen bliver en smal sejr til FC Barcelona på 2-1.

Opgøret kan ses på Canal 9 med optakt fra klokken 18:30 og kick-off klokken 19:00.



Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*



Top-menu
Menu