Наши партнеры

MenuOptakt: Danmark – Sverige

EM 2008

Så er det atter blevet tid til arvefjendeopgør i det nordiske. Danmark – Sverige.

Det er nærmest blevet for vane at Danmark og Sverige ender i tæt duel, hvilket statistikkerne også viser. 97 møder er det tidligere blevet til for de to nationer, 36 sejre, 17 uafgjorte og 44 tabte er det blevet til for det danske landshold.

Sidst de to hold mødtes var forudsætningerne dog væsentligt anderledes end de bliver det i aften.

Både Danmark og Sverige kunne nemlig avancere fra EM-gruppen i Portugal og dermed gøre Italien til sorteper hvis holdene spillede uafgjort. Og det var lige hvad der skete. 2-2 endte en kamp, som danskerne ellers sad tungt på.

Nu er rollerne imidlertid vendt 180 grader og Sverige topper kvalifikationsgruppen efter nogle imponerende resultater, som huser blandt andet hjemmesejren over almægtige Spanien.

Ser man på formen for de to hold står det meget lige. Sveriges præstationer i kvalen er uomtvistelige, men de seneste danske kampe har vist at formen er ved at være hvor den bør være seneste med 1-0 sejren ude over Tyskland. Kampen før tabte det danske landshold med 10 blot 2-1 ude til Spanien.

Det helt store spørgsmål bliver angiveligt om Sveriges stjerner, med Zlatan i spidsen, bliver 100% klar til opgøret. Gør de ikke kan det blive en hæmsko for svenskerne at satse på dem.

På det danske hold er der atter tale om den kollektive profil, fremfor individualismen, men en Jon Dahl i storform for spanske Villarreal, Christian Poulsen for UEFA-Cup-mestrene Sevilla og Champions League-finalisten Daniel Agger må anses, som de største profiler for det danske mandskab.

De forventede startopstillinger:

Danmark: Ingen officielle udmeldinger pt.

Sverige: Andreas Isaksson – Mikael Nilsson, Petter Hansson, Olof Mellberg, Niclas Alexandersson – Fredrik Ljungberg, Andreas Svensson, Tobias Linderoth, Christian Wilhelmsson – Johan Elmander, Marcus Allbäck

TotalBold’s bud på kampen: Skal man tro på statistikkerne de seneste 5 hjemmekampe mod Sverige står vi til en uafgjort, det er nemlig blevet til 2 sejre, 2 nederlag og 1 uafgjort.

Og det er lige hvad TotalBold tror. Ifølge os ender kampen 1-1.Kommentér

4 kommentarer til “Optakt: Danmark – Sverige

 1. AK siger:

  Sverige topper ikke kvalifikationsgruppen. Det gør Nordirland……

 2. Mike Justesen siger:

  Hvad mener du? ^

 3. Casper Lohse siger:

  Jo, Sverige topper kvalifikationsgruppen. De ligger nummer 2 og dermed ligger de i toppen. Ordet topper betyder, at man ligger i toppen, ikke at man nødvendigvis ligger nummer ét, derfor har skribenten skrevet dette korrekt.

 4. AK siger:

  jaja okay….Sverige vinder 2-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu