Наши партнеры

MenuOptakt: Danmark – Portugal

VM

I aften tager Danmark imod Portugal i Parken. Portugiserne ligger i øjeblikket på tredjepladsen i VM-kvalifikationsgruppe 1, og derfor behøver de en sejr, hvis de skal tættere på en billet til VM, mens Danmark topper gruppen med 16 point. Allerede inden at kampen er blevet sparket i gang, har der været meget dramatik udenfor banen.

De fleste husker formegentlig det sidste møde mellem Portugal og Danmark sidste år den 10. september. Nani bragte portugiserne foran efter 42 minutter, mens Nicklas Bendtner i det 84. minut fik udlignet, og blot to minutter senere blev der begået straffespark af Leon Andreasen. Deco scorede sikkert efterfølgende til 2-1.

Men ganske overraskende scorede danskerne to mål på få minutter. Christian Poulsen fik først scoret til 2-2 og derefter fulgte Daniel Jensen på langskud, som sikrede slutresultatet 3-2.

Timerne efter var pressen naturligvis meget interesserede i at tale med den danske landsholdstrup, men landsholdet valgte ganske usædvanligt at boykotte pressen.

Der er også lagt i kakkelovnen til en højdramatisk kamp i aften, og allerede inden opgøret er fløjtet i gang, har parterne startet en verbal slåskamp. Tidligere på ugen udtalte Danmarks 20-årige forsvarer, Simon Kjær, følgende:

“Vi skal give ham (C. Ronaldo, red.) så lidt plads som muligt, og lave nogle små frispark. Og så skal han lige klaskes ned en enkelt gang, uden man får gult. Men man skal passe på at satse alt, for så står man lige pludselig med to gule kort,” fortalte han til TV2 Sporten.

I dag meddeler DBU, at det portugisiske fodboldforbund har klaget til FIFA, efter den unge spillers udtagelser.

Dermed kan det tydeligt mærkes, at gæsterne fra Portugal er pressede, eftersom de ligger på tredjepladsen i VM-kvalifikationsgruppe 1, hvor de kun har ni point på kontoen, mens Ungarn ligger nummer to med 13 point, og Danmark findes på førstepladsen med hele 16 point. Således er Portugal tvunget til at hente en sejr i aften, hvis billetten til VM skal være realistisk at indløse.

På trods af det tunge pres, som hviler på portugisernes skuldre, er man fortrøstningsfulde i den portugisiske lejr, fortæller Atletico Madrid-stjernen Simao.

“Vi er fortrøstningsfulde. Vi har en rigtig god chance for at kvalificere os. Hvis ikke selv troede på, vi vinder i morgen, så var der ingen grund til at spille kampen. Vi er ligeglade med de andre kampe,” sagde 31-årige Simao på fredagens pressemøde i Parken, mens Chelsea-stjernen Deco supplerede:

“Vi skal være opmærksomme på deres dødbolde. De scorede på et hjørnespark sidst. Vi var bedst sidst og spillede godt – og i morgen skal vi bare spille på samme måde. Det er hele holdet og ikke bare den enkelte spiller, som vi skal være opmærksomme på i morgen. Det er et godt hold, der spiller som et kollektiv.”

Danmarks landstræner, Morten Olsen, forsikrer, at de danske spillere ikke må lade sig påvirke af det stjernebesatte mandskab, som blandt andet indeholder navne som Cristiano Ronaldo, Deco, Bosingwa og Simao.

”Vi må ikke gå på banen og være bange. Vi skal have modet, troen og overbevisningen om, at det vi er nået frem til kan vinde fodboldkampen. Fakta er, at Portugal skal vinde. De står i vand til halsen,” siger Olsen og appellerer til, at de danske tilhængere møder op på denne regnfulde lørdag.

“Vi har så sandelig også brug for støtte fra publikum. Jeg tror, det er meget vigtigt, at publikum i morgen også føler, at det her hold netop i morgen mod det portugisiske hold har brug for en hånd. Vi skal fra starten smelte sammen med publikum til en enhed, som gør det sværere for det her portugisiske hold.”

Landstræneren fortæller også, at det danske hold har en god sammensætning af både rutinerede og talentfulde spillere.

”Der er mange talentfulde unge spillere, som vi garanteret til se en del til i de kommende år på det danske A-landshold. Det er dejligt at se, og det er dejligt at se, at vi har udtaget de rigtige spillere. Når det er sagt, så er det også rigtig dejligt, at vi stadig har et par af de mere etablerede spillere, som helt sikkert er med til at gøre de unge og urutinerede spillere. For det er netop vores chance mod Portugal, at vi gør hinanden bedre.”

Danmarks seneste testkamp i midten af sidste måned mod Chile, endte med en chilensk sejr på 2-1. Derimod har Portugal haft to testkampe inden aftenens opgør, idet de har siddet over. De spillede den første kamp uafgjort mod Estland tilbage i juni måned, mens de vandt det allerseneste opgør 3-0 mod Liechtenstein.

Aftenens opgør sparkes i gang klokken 20.00, hvor kampens schweiziske dommer Massimo Busacca vil lede slagets gang.

Forventede startopstillinger:

Danmark:

Stephan Andersen

William Kvist – Simon Kjær – Anders Møller Christensen – Lars Jacobsen

Christian Poulsen – Jakob Poulsen

Dennis Rommedahl – Jon Dahl Tomasson – Martin Jørgensen

Nicklas Bendtner

Portugal:

Eduardo

José Bosingwa – Ricardo Carvalho – Pepe – Duda

Raul Meireles – Maniche

Cristiano Ronaldo – Deco – Nani

Liédson

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Danmark fik sin sidste hjemmesejr mod Albanien i april måned i år. I dette opgør sejrede danskerne med hele 3-0. Så optimistiske tillader vi dog ikke at være i aften, og med seneste kamp mod Portugal in mente, skal samtlige spillere være mentalt klar, før de kan gentage sensationen.

Vi vælger dog at tro på et positivt og samtidig realistisk resultat for danskerne. Derfor tipper vi, at kampen vil ende 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu