Наши партнеры

MenuOptakt: Danmark – Liechtenstein

EM 2008

Med lidt hjælp fra Letland og Island lever de danske drenges EM-drømme fortsat. En sejr i aftenens kamp mod Liechtenstein i gruppe F er dog påkrævet, hvis de danske drømme fortsat skal holdes i live.

I lørdags gæstede Danmark Råsunda til et møde med Sverige. En dramatisk kamp endte trods store chancer til begge hold 0-0, hvilket i første omgang ikke var helt optimalt. Men da Letland slog Nordirland og Island spillede uafgjort med Spanien, blev det danske 0-0-resultat pludselig noget mere værdigfuldt.

Således lever håbet og mulighederne for et dansk hold ved EM fortsat. Danmark kan med sejre i de resterende fem kampe sikre deres deltagelse, uanset resultatet af de øvrige kampe.

En af de danske profiler, Jesper Grønkjær, håber dog på lidt hjælp fra vores svenske naboer.

”Sverige skal bare vinde alt i resten af kampene. Det er dem, vi skal satse på, kan hjælpe os, hvis vi ikke selv lever op til kravet om at vinde alle vores egne kampe. De må især meget gerne tage point både mod Nordirland og ude mod Spanien,” sagde Jesper Grønkjær.

Første opgave på vejen mod EM-slutrunden er aftenens møde med Liechtenstein. Gruppens lavest placerede hold, og dermed også et hold, Danmark skal slå, hvis de vil holde liv i deres drømme.

I kampen mod Sverige viste holdet til tider flot spil, og de beviste, at de er klar til at tage kampen om de vigtige pladser til EM op. Og selvom Liechtenstein på papiret er et hold Danmark skal slå, så skal der ikke tages for let på opgøret. Landstræner Morten Olsen afviser derfor også, at spare et par af de spillere, der er i fare for at få karantæne til skæbnekampen mod Spanien. Der er her tale om Jon Dahl Tomasson, Jesper Grønkjær, Daniel Agger og Dennis Rommedahl.

Et af Danmarks største problemer har været den manglende skarphed foran mål. Dette er Morten Olsen dog ikke bekymret for. Han er sikker på, at effektiviteten nok skal vende tilbage.

”Det er rigtigt, at vi ikke har scoret så meget, men vi er kommet til mange chancer. Vi har derfor ikke et chanceskabende problem, og det er det vigtigste. Vi tror på, at effektiviteten kommer igen,” sagde Morten Olsen ifølge Kalundborg Folkeblad.

Liechtenstein må se bort fra anfører og landskampsrekordholder Daniel Hasler i forsvaret og angriber Benjamin Fischer, der begge må sidde over på grund af skader.

Danmark er altså storfavoritter til at hente en sejr hjem, og alt andet vil da også være katastrofalt, da det kan komme til at koste dem billetten til EM.

Forventede startopstillinger:

Danmark: Sørensen – Jensen, Laursen, Agger, Helveg – Andreasen, Hansen, Rommedahl – Grønkjær, Tomasson, Bendtner.

Liechtenstein: Jehle – Telser, Stocklasa, Ritzberger, Oehri – Rohrer, Burgmeier, Buchel, Polverino – Frick, Beck.

TotalBold.dk’s bud kampen: Der er ingen tvivl om, at Danmark skal vinde denne kamp. De danske drenge er et bedre fodboldhold end Liechtenstein, og alt andet end en sejr vil næsten ses som en katastrofe. Vi tror på, at Danmark vil leve op til forventningerne og hente en pæn sejr i hus. 4-0 er vores bud på et resultat.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu