Наши партнеры

MenuOptakt: Chelsea – Manchester United

Engelsk fodbold

I denne weekend er der atter topopgør på programmet i Premier League. Søndag eftermiddag tørner Chelsea og Manchester United sammen på Stamford Bridge. I sidste sæson var det netop disse to mandskaber, der kæmpede om både det engelske mesterskab samt Champions League. Vi har derfor al mulig grund til at forvente en fantastisk dyst.

I sidste sæson var den engelske mesterskabskamp tæt til det sidste. Det blev Manchester United, der løb af sted med hæderen, da de til slut stod med to point mere end de nærmeste konkurrenter, Chelsea. Nogle dage senere stod de to mandskaber over for hinanden igen, denne gang i Champions League-finalen. Igen var det Manchester United, der løb af sted med sejren, efter en dramatisk straffesparksafgørelse.

Nu er en ny sæson sparket i gang, og begge klubber regnes igen blandt favoritterne til både Premier League- Champions League-titel. Chelsea har åbnet sæsonen godt, og har i de første fire kampe spillet overraskende flot og underholdende fodbold. Det er ellers ikke lige det, der plejer at kendetegne Chelsea, men holdet er startet rigtig godt under den nye manager, Luiz Felipe Scolari. Tre sejre og en uafgjort samt ni scoringer er det blevet til indtil videre.

Nær så imponerende har Manchester United ikke set ud. Efter tre kampe står de noteret for blot en enkelt sejr, samt et nederlag og en uafgjort. I sidste weekend stod de over for Liverpool på Anfield, og på trods af en chokstart med en scoring efter bare tre minutter af United, endte Liverpool som vindere af opgøret med cifrene 2-1. Nu venter der Alex Fergusons mandskab endnu en svær udfordring, når Chelsea byder op til dans på Stamford Bridge, hvor holdet ikke har tabt siden februar 2004.

I midtugen var begge klubber i aktion i Champions League, hvor Chelsea bankede franske Bordeaux med 4-0, mens United måtte nøjes med uafgjort mod Villarreal på hjemmebane. Cristiano Ronaldo gjorde comeback for United i kampen mod Villarreal, efter han har siddet ude med en skade. Det er uvist, om Ronaldo starter på banen mod Chelsea, men portugiseren advarer allerede nu sine modstandere.

”Jeg ved at deres forsøg på at tirre mig på banen vi starte igen med det samme. Men alle finder ud af, før eller siden, at jeg ikke lader mig kue. Jeg bliver buh’et af igen, men jeg slår ikke op i banen, når det sker. Jeg er barsk, og igen, det er blot en del af larmen. Jeg kommer til at gøre ondt på dem igen med mine mål,” siger Ronaldo til The Sun.

I Chelsea-lejren er man klar over, at man med en sejr kan lægge pres på Manchester United ved at øge afstanden, som i øjeblikket er på seks point. Det fortæller Michael Ballack.

”Det er tidligt på sæsonen, men det er så stor en kamp, og kigger man på tabellen, kan vi tage et stort skridt. De har spillet en kamp færre, men det er en stor chance for at åbne et hul. Sidste sæson gav vi dem et tidligt forspring, og kunne ikke hente det. Det er aldrig nemt når man er bagefter, og skal lukke et hul,” siger Ballack til Daily Mirror.

I Chelseas seneste ligakamp mod Manchester City blev anfører, John Terry, udvist, men holdet valgte at anke det røde kort og fik medhold i sagen. Terrys udvisning blev annulleret, og derfor kan han deltage i søndagens topbrag. Chelsea må dog se bort fra Michael Essien, der er langtidsskadet.

Manchester United kan ikke gøre brug af den stærke midterforsvarer, Nemanja Vidic, der har karantæne efter at være blevet udvist i kampen mod Liverpool. Michael Carrick er ude i 4-6 uger efter at have brækket en knogle i foden i samme kamp.

Søndagens topbrag sparkes i gang kl. 15.00 og sendes på Canal+ Sport1.

Forventede startopstillinger:

Chelsea:

Cech

Bosingwa – Terry – Carvalho – A. Cole

Mikel – Lampard – Deco

J. Cole – Anelka – Malouda

Manchester United:

Van der Sar

Neville – Ferdinand – Brown – Evra

Fletcher – Hargreaves – Scholes – Ronaldo

Rooney

Tevez

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Som sædvanlig kan vi forvente dramatik og fodbold på allerhøjeste niveau, når de to engelske giganter tørner sammen. Chelsea er uhyggelig stærke hjemme på Stamford Bridge, og er startet denne sæson rigtig godt. Manchester United har ikke vist samme styrke, men vil naturligvis være topmotiverede til dette opgør. Vi tror, at Chelsea vil trække sig sejrrigt ud af et intenst og tæt opgør. Redaktionens bud på kampen er en 2-1-sejr til The Blues.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu