Наши партнеры

MenuOptakt: Chelsea FC – Liverpool FC

Engelsk fodbold

Premier Leagues nummer to, Chelsea, har søndag eftermiddag muligheden for at tilbageerobre førstepladsen fra Manchester United, når The Blues tager imod Liverpool på Stamford Bridge.

I sidste weekend mistede Chelsea førstepladsen i Premier League, da man på udebane mod Wigan løb ind i sæsonens første nederlag. 3-1 var stillingen da kampens sidste fløjt lød. Chelseas målmand Petr Cech fik direkte rødt kort godt fem minutter inde i anden halvleg, og går dermed glip af søndagens topbrag mod Liverpool.

Inden nederlaget mod Wigan havde Chelsea ellers vundet deres første seks kampe, og Carlo Ancelotti havde dermed fået en rigtig god start i jobbet som Chelsea-manager som han overtog denne sommer.

I Liverpool startede man ikke helt så lovende. I sæsonpremieren vandt Tottenham 2-1 over Rafael Benitez tropper, og i tredje spillerunde lykkedes det også for Aston Villa at besejre Liverpool. Udover de to nederlag har Liverpool dog vundet fem kampe, senest i meget overbevisende stil mod Hull, der måtte rejse hjem med en øretæve på 6-1.

Selvom Ancelotti er ny i manager-sædet i Chelsea er Liverpool ikke en helt ukendt modstander for manageren. I spidsen for AC Milan har han to gange stået over for Liverpool og Rafael Benitez i Champions League-finalen. Første gang i 2005, hvor Liverpool vandt efter straffesparkskonkurrence efter at have vendt 3-0 til 3-3, og i 2007, hvor Milan tog revanche og vandt 2-1.

I denne sæson er både Chelsea og Liverpool med i Champions League-gruppespillet og begge mandskaber var i aktion i midtugen. Chelsea besejrede på udebane APOEL Nicosia 1-0, mens Liverpool lidt overraskende tabte med 2-0 til Fiorentina i Italien.

Liverpools højre back Glen Johnson, der har en fortid i Chelsea, ser frem mod kampen mod sin tidligere klub.

”Det bliver en stor kamp. Chelsea vil være med fremme når vi når slutningen af sæsonen og vi tror også på, at vi selv vil være der. Chelsea gør det godt, men de har mangler ligesom alle andre, det fandt Wigan ud af,” udtaler Johnson til liverpoolfc.tv og fortsætter:

”Det er i mod en tidligere klub, men det har jeg lagt bag mig. Jeg ser bare frem til at gøre mit bedste for Liverpool nu.”

Liverpools Dirk Kuyt tror på, at Liverpool kan vinde søndagens opgør. Ifølge klubbens hjemmesider siger han:

”Okay, Chelsea var ubesejrede indtil sidste weekend, men jeg er ikke rigtig bekymret for dem. Hvis vi spiller på det niveau som vi er i stand til, så kan vi vinde igen.”

”Ved at slå både Chelsea og Manchester United to gange i sidste sæson, beviste vi, at vi kan slå de fleste hold både ude og hjemme. Chelsea har en stamme af spillere, der har spillet sammen i lang tid og nogle fantastiske angribere i Didier Drogba og Nicolas Anelka. Men vi kender dem godt efter at have mødt dem mange gange.”

I Chelsea-lejren er troen på sejr også til stede. Holdets manager, Carlo Ancelotti, ser frem mod opgøret.

”Kampen mod Liverpool bliver en vigtig test, da Liverpool er et stort hold. De har spillet nogle fantastiske sæsoner de seneste år og de har nogle gode spillere. Men vi er glade for at møde Liverpool nu. Vi har muligheden for at vinde, hvis vi spiller bedre end i onsdags. Jeg er sikker på, at vi vil spille bedre,” siger Ancelotti til Chelseas hjemmeside og fortsætter:

”Det bliver ikke en nem kamp, for Liverpool har en rigtig god defensiv organisation. Men vores spillere er vant til at spille disse kampe, hvor det er vigtigt at have styrke og mod til at spille.”

Til kampen tager Henrique Hilario pladsen i Chelsea-målet, da Petr Cech som nævnt har karantæne efter sit røde kort mod Wigan i sidste weekend. John Obi Mikel kommer ikke i kamp, mens Michael Ballack, Daniel Sturridge og Alex alle er tvivlsomme. Til gengæld er Didier Drogba og Jose Bosingwa tilbage efter at have siddet ude med karantæne i midtugens Champions League-kamp.

Javier Mascherano missede Liverpools Champions League-kamp mod Fioretina, men forventes at være klar til søndagens kamp. Den danske landsholdsspiller, Daniel Agger, der har været ude med problemer med ryggen, kan være i spil til startopstillingen mod Chelsea, efter han var i kamp for Liverpools reserver for nyligt. Derimod kommer hverken Andrea Dossena eller Alberto Aquilani i kamp, da de begge er ude med skader.

Forventede startopstillinger:

Chelsea FC:

Hilario

Bosingwa – Terry – Carvalho – A. Cole

Essien

Kalou – Malouda

Lampard

Drogba – Anelka

Liverpool FC:

Reina

Johnson – Carragher – Skrtel – Insua

Mascherano – Lucas

Kuyt – Gerrard – Benayoun

Torres

TotalBold.dk’s bud på kampen:

I sidste sæson vandt Liverpool over Chelsea både på udebane og hjemmebane i Premier League. I Champions League mødtes de to klubber også, men ved denne lejlighed var det The Blues, der trak det længste strå og sendte Liverpool ud i kvartfinalen.

Disse opgør er derfor svære at forudsige, da meget også afhænger af, hvem der lige rammer dagen. Det er den første rigtige alvorlige udfordring i denne sæson for begge mandskaber, der dermed begge skal ud og bevise, at de har hvad der skal til, for at blive engelske mestre og dermed vippe Manchester United af tronen.

Vi tror, at det vil blive et tæt opgør med høj intensitet, hvor Chelsea vil løbe med sejren på hjemmebane. Vi tipper en 2-1-sejr til London-klubben.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu