Наши партнеры

MenuOptakt: Chelsea FC – Arsenal FC

Engelsk fodbold

Det andet opgør på Supersøndag står mellem Chelsea og Arsenal. De to London-rivaler har begge brug for tre point, hvis de skal hente Manchester United. Der er dermed lagt op til et brag af en kamp på Stamford Bridge.

Opgørene mellem Chelsea og Arsenal er kendt for at have høj intensitet, masser af drama og til tider flot fodboldspil. Det er det 142. opgør mellem de to klubber, og der ligger et stort pres på såvel værter som gæster. Begge klubbers mission er at hente Manchester United på førstepladsen, men det bliver ikke nemt, da The Red Devils gør det godt for tiden. Dermed kan hverken Chelsea eller Arsenal rigtigt tåle at miste point, og opgøret bliver dermed en vigtig nøgle i mesterskabskampen.

Chelsea har på det seneste vist bedre form end Arsenal, men i midtugen smed The Blues vigtige point væk, da de spillede 4-4 med Tottenham på White Hart Lane. Det var samtidig en kamp, hvor Chelsea-spillerne brugte mange kræfter og ikke så for godt ud i forsvaret, som ellers har været et af holdets varemærker de senere år. Dog viste holdet, at de kan finde vejen til nettet, og netop skarpheden kan blive vigtig i kampen mod Arsenal.

Arsenal har spillet uafgjort i deres seneste fire ligakampe. Dette har betydet, at United har overtaget ligaens førsteplads, mens Chelsea kun er to point efter The Gunners. Dette er langt fra optimalt for Arsene Wengers tropper, der må være sultne efter at sejre igen. Dette bliver dog ikke nemt, for Chelsea er utrolig stærke hjemme på Stamford Bridge. Således har The Blues ikke tabt i 77 hjemmebanekampe i træk, og sidste nederlag var netop til Arsenal tilbage i februar 2004.

Selvom Chelsea er et rigtig godt hjemmebanehold, har The Blues dog kun formået at vinde over Arsenal en gang i løbet af de sidste 11 møder på Stamford Bridge. Denne sejr fandt sted i august 2005. Samlet set er London-klubbernes indbyrdes opgør endte med 58 Arsenal-sejre, 39 sejre til Chelsea, mens 44 kampe er endt uden en vinder.

Kigger vi på skadesfronten hos de to mandskaber, ser det således ud. Chelseas tjekkiske keeper, Petr Cech, skal igennem en fitness-test, for at se, om han kan spille opgøret. Den stærke målmand kunne ikke deltage i midtugens kamp mod Tottenham, men Carlo Cudicini har vist sig som en fornuftig afløser. Arsenal-manager, Arsene Wenger, må igen se bort fra Thomas Rosicky, der er skadet. Ligeledes kommer Abou Diaby heller ikke i kamp, da han døjer med en skade i lægen.

Arsenals danske angriber, Nicklas Bendtner, erkender, at hvis The Gunners taber opgøret på Stamford Bridge mod Chelsea, ser det sort ud.

”Vi skal gå ud til kampen med fokus, kraft, energi og vilje og vise, at vi kan komme tilbage og vinde ligaen. Det er meget vigtigt, at vi presser på nu, for hvis vi taber flere point, kan det slet ikke lade sig gøre,” siger den danske angriber ifølge Ritzau.

Chelseas kaptajn, John Terry, deler samme holdning. Hvis Chelsea skal bevare håbet om at vinde Premier League, så skal Arsenal besejres.

”Vi skal vinde på søndag. Ingen tvivl om det,” siger forsvarskrumtappen kontant.

”Skuffelsen i kampen mod Spurs (som endte 4-4, red.) var, at vi smed en føring væk og lagde os selv under pres, så vi skal vinde søndag mod et rigtig godt hold. Hvis vi havde slået Spurs, kunne vi måske have accepteret en remis mod Arsenal, men ikke nu. Vi har hjemmebanefordelen, og der er et ekstra pres på os for at vinde,” siger Terry ifølge tipsbladet.dk.

Kampens dommer, Mark Clattenburg, fløjter opgøret i gang søndag eftermiddag kl. 17.

Forventede startopstillinger:

Chelsea: Cech – Ferreira, Carvalho, Terry, A. Cole – Essien, Lampard, Ballack – Kalou, Drogba, Wright-Phillips.

Arsenal: Almunia – Sagna, Gallas, Toure, Clichy – Walcott, Fabregas, Flamini, Hleb – Adebayor, van Persie.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Vi kan forvente os en intens kamp mellem to af Englands bedste fodboldklubber. Arsenal vil være opsatte på at hente en sejr efter den seneste tids skuffende resultater, men Chelsea er et glimrende hjemmebanehold. Vi tror, at kampen ender 2-2 efter en hård kamp, hvor der ikke vil blive lagt vægt på det flotte fodboldspil.Kommentér

2 kommentarer til “Optakt: Chelsea FC – Arsenal FC

  1. Ikercasillas siger:

    lol chelsea vinder.. arsenal er uduelige på udebane, desuden kan de ikke noget mod ''store'' hold som er i form

  2. xLevent siger:

    . Chelsea´s nomale opstilling er bedre:o

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu