Наши партнеры

MenuOptakt: Chelsea – Aston Villa

Engelsk fodbold

Søndag eftermiddag tørner Premier Leagues nummer et og fire sammen på Stamford Bridge. Chelsea fører Premier League efter en god start på sæsonen, og har ikke tabt en ligakamp på hjemmebane siden 2004. Det ligner dermed en svær opgave for Martin Laursen og co., der dog også har åbnet sæsonen godt.

Aston Villa spillede nogle hæderlige kampe mod Chelsea i sidste sæson, hvor de på hjemmebane vandt 2-0, mens opgøret på Stamford Bridge endte 4-4 efter et vanvittigt drama. Villa kom foran 2-0, men Adriy Shevchenko skød Chelsea tilbage i opgøret med to scoringer. Alex bragte hjemmeholdet på 3-2, inden Martin Laursen udlignede for Aston Villa. Med to minutter tilbage af kampen scorede Michael Ballack til 4-3, og kampen syntes afgjort. Men Gareth Barry fik lov til at afslutte målfesten, da han i overtiden omsatte et straffespark til mål. Udover de otte scoringer blev der også uddelt tre røde kort – Ricardo Carvalho og Ashley Cole for Chelsea og Zatyiah Knight for Villa.

Det er et opgør, der bliver svært at leve op til, men søndag eftermiddag gør de to klubber i hvert fald et forsøg på et give tilskuerne en underholdende kamp. Chelsea har åbnet sæsonen med fire sejre og to uafgjorte, hvilket giver dem 14 point og en førsteplads i Premier League. Luiz Felipe Scolari har allerede nu formået at sætte sit præg på mandskabet, der har vist flere offensive kvaliteter. I sidste weekend blev Thomas Sørensens Stoke i sikker stil besejret med 2-0, men i midtugen måttes Scolaris udvalgte nøjes med 0-0 mod rumænske CFR Cluj i Champions League.

Aston Villa er startet næsten ligeså godt som Chelsea. Efter seks kampe er Villa placeret som nummer fire, blot et enkelt point efter Chelsea. I sidste spillerunde blev Sunderland besejret 2-1 på hjemmebane, mens det blev til 1-1 mod Litex Lovech i midtugens UEFA Cup-kamp. Villa vandt det første opgør 3-1, og er dermed klar til gruppespillet.

Det er altså et Villa-hold med selvtillid, der gæster Stamford Bridge. Det er dog ikke noget nemt sted at spille som udebanehold. Chelsea har ikke tabt på eget græs i ligasammenhæng siden februar 2004, og Laursen mener, at kampen i London er fodboldens sværeste, men udtaler samtidig, at Chelseas rekord jo skal ende på et tidspunkt.

”Vi er i gang med et tungt program med syv kampe på 21 dage. Det program slutter på Stamford Bridge i morgen i det, jeg mener, er fodboldens sværeste udekamp,” udtaler Laursen ifølge teamtalk.com og fortsætter:

”Den ubesejrede rekord skal jo ende på et eller andet tidspunkt, så vi vil tage til Chelsea med et positivt sind. Glem ikke, at vi spillede 4-4 der sidste år, hvor jeg er sikker på, at vi havde vundet, hvis ikke vi havde fået en udvisning. Vi er i top-fire og vil blive deroppe, men selvfølgelig er vi klar over, at Chelsea er et godt hold.”

Chelsea må til kampen se bort fra Deco, Didier Drogba, Michael Essien og Ricardo Carvalho, der alle døjer med skader. Derimod ser både Ashley og Joe Cole ud til at vende tilbage for The Blues. Der har også været lidt tvivl om John Terry og Alex, men også de skulle være klar til kamp.

Aston Villa kan ikke gøre brug af langtidsskadede Wilfred Bouma.

Kampen spilles søndag kl. 16.00 og kan ses på Canal+ Sport Extra.

Forventede startopstillinger:

Chelsea:

Cech

Bosingwa – Terry – Alex – A. Cole

Mikel – Ballack – Lampard

Malouda – Anelka – J. Cole

Aston Villa:

Friedel

L. Young – Davies – Laursen – Shorey

Reo-Coker – Barry – Petrov

Agbonlahor – Carew – A. Young

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Begge hold er kommet godt fra start i den nye sæson, og derfor kan man også kun have store forventninger til opgøret. I sidste sæson viste Aston Villa gode takter mod Chelsea, der døjer med skader til vigtige spillere. TotalBold.dk mener dog, at Chelsea-truppen er stærk nok til at dække for skaderne og fortsætte den hidtil gode start med en 2-1-sejr over Martin Laursen og Aston Villa.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu