Наши партнеры

MenuOptakt: Champions League-gruppespillet 3. kamp A-D

Champions League

Aftenens kampe i Champions League står blandt holdene i gruppe A-D. Som altid i denne prestigefyldte turnering kan vi forvente os spænding og underholdning i holdenes tredje optræden i årets gruppespil. Vi bringer et komplet overblik over aftenens kampe.

Gruppe A:

Besiktas – Liverpool

Både Besiktas og Liverpool har fået en god sæsonstart. Liverpool er efter ni kampe i Premier League ubesejret, og ligner et hold, der har kurs mod toppen af tabellen. Også Besiktas har spillet ni kampe i sæsonen, og her er det blevet til seks sejre og to uafgjorte – hvilket placerer dem to point efter førerholdet, Sivasspor. I Champions League ser det dog knap så godt ud for de to mandskaber. Besiktas har tabt deres to første kampe, og er bundprop i gruppe A. Ikke meget bedre går det for ”The Reds”, som noget overraskende kun har hentet et enkelt point. Derfor er det også en kamp af stor betydning, da taberholdet, så godt som, kan vinke farvel til videre avancement.

Forventede startopstillinger:

Besiktas: Arikan – Kurtulus, Gokhan Zan, Toraman – Üzülmez, Cissé, Ozkan, Delgado – Tello, Bobo, Marcio Nobre.

Liverpool: Reina – Fabio Aurelio, Hyypia, Carragher, Finnan – Pennant, Mascherano, Gerrard, Benayoun – Kuyt, Crouch.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Liverpool bør, på trods af skader hos eksempelvis Daniel Agger og Xabi Alonso, have klassen til at slå Besiktas. Her på TotalBold tror vi, kampen ender med en 2-0-sejr til Liverpool.

______________________________________________________________________________

Olympique Marseille – FC Porto

De to hold har tidligere stået overfor hinanden i Champions League sammenhæng. I 2003 var de også i samme pulje i gruppespillet, og deres indbyrdes kampe udmøntede sig i to Porto-sejre. I år er begge hold kommet flyvende fra start i den prestigefyldte turnering, og er placeret på gruppens 1. og 2 plads. Samtidig har Porto torpederet den hjemlige liga og med syv sejre ud af ligeså mange mulige, er det et hold sprængfyldt med selvtillid, der løber på banen i aften. Modsat Porto, har aftenens modstander, Marseille fået en mareridtstart i den franske Le Championnat. Holdet er kun placeret lige over nedrykningsstregen, og med 10 point for 11 kampe, er deres indsats under al kritik.

Forventede startopstillinger:

Olympique Marseille: Mandanda – Taiwo, Julien Rodriguez, Bonnart, Givet – Ziani, Valbuena, Cana, Zenden – Cissé, Niang.

FC Porto: Helton – Bruno Alves, Bosingwa, Stepanov, Fucile – Assuncao, Lucho Gonzalez, Meireles, Quaresma – Lisandro Lopez, Adriano

TotalBold.dk’s bud på kampen: Porto har som tidligere nævnt et godt tag på Marseille, og den statistik tror vi, fører til en smal udesejr på 1-0.

______________________________________________________________________________

Gruppe B:

Chelsea – Schalke 04

Et point skiller de to hold før aftenens møde på Stamford Bridge, mellem to hold, der endnu ikke har levet op til de høje forventninger i sæsonens første kampe. Chelseas nye træner, Avram Grant, blæser til angreb, mens Schalke forventer at slå til på kontra.

Hjemmeholdet fra Chelsea skal forsøge at rejse sig oven på den seneste tids store turbulens omkring trænersituationen i klubben, og det skal ifølge træner Grant, ske ved en sikker sejr på Stamford Bridge. Efter en dårlig sæsonstart, kommer London-holdet med selvtillid i benene, efter en udesejr over Middlesbrough.

Gæsterne fra Schalke er efter ni runder i årets Bundesliga stort set ude af mesterskabskampen, og står foran en svær opgave på Stamford Bridge, men er ifølge cheftræner Mirko Slomka ikke kommet til London for at tage på sightseeing, og vil give alt, for en sejr. Hurtige Peter Løvenkrands er udset til en nøglerolle i Schalkes kontraspil.

Forventede startopstillinger:

Chelsea: Cech – Belletti, Carvalho, Alex, Bridge – Obi Mikel, Essien, Lampard, Cole – Drogba, Maluoda

Schalke 04: Neuer – Rafinha, Westermann, Bordon, Rodriguez – Jones, Ernst, Grossmüller, Rakitic – Løvenkrands, Kuranyi.

Totalbold.dk’s bud på kampen: Selvom Chelseas træner, Avram Grant, forudser en storsejr, tror vi det bliver en tæt kamp, men dog med hjemmeholdet som sejrherre. Vi tror på en 2-1-sejr til Chelsea.

______________________________________________________________________________

Rosenborg BK – Valencia

Skandinaviens eneste repræsentant i årets Champions League får hænderne fulde, når det spanske storhold Valencia kommer på besøg. Valencia er efter en sløv start kommet godt i gang i Primera Division, og det er på trods af at holdets største stjerne, David Villa, har været skadet på det seneste.

Rosenborg derimod har netop måttet se Brann sikre sig det norske mesterskab to runder før tid, mens de selv må nøjes med en yderst skuffende 6. plads. Derfor er Rosenborgs eneste mulighed for at komme med i Champions League næste år, at vinde Champions League. Selvom holdet fik uafgjort med giganterne, Chelsea, virker det usandsynligt.

Forventede startopstillinger:

Rosenborg BK: Hirschfeld – Basma, Koppinen, Strand, Dorsin – Skjelbred, Sapara, Tettey, Riseth – Razack Traoré, Iversen.

Valencia: Hildebrand, Miguel, Albiol, Helguera, Moretti, Marchena, Albelda, Joaquín, Silva, Morientes, Villa.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Rosenborg bør ikke have kvaliteten til at kunne begå sig mod de spanske stjerner, og vi tror da også, at de bliver kørt over. Buddet på kampens resultat er 3-0 til Valencia.

______________________________________________________________________________

Gruppe C:

Werder Bremen – Lazio

Werder Bremen står med pistolen for panden efter ikke at have fået point i de første to første opgør i årets Champions League. Lazio har omvendt to point og kan med en sejr i det tyske sætte sig i en gunstig position i gruppen.

I den hjemlige liga står det helt anderledes til for de to klubber. Bremen ligger nummer to i Bundesligaen og vandt i weekenden 3-2 hjemme mod Hertha Berlin. Lazio er derimod nummer 13 i Serie A med blot 10 point for 8 kampe, hvoraf kun to er vundet. Den ene i denne weekend, hvor man slog Livorno 1-0 ude.

Hvis Bremen får gang i sine angribere kan Lazio få store problemer. Flere vigtige folk sidder dog ude med skader hos tyskerne og reserverne skal spille op til deres bedste, hvis de skal matche italienerne. Lazio har fået førstekeeperen Marco Ballotta tilbage, hvilket er en klar forstærkning for holdets defensiv.

Forventede startopstillinger:

Werder Bremen: Wiese – Tosic, Mertesacker, Naldo, Pasanen – Borowski, Frings, Jensen, Diego – Rosenberg, Almeida.

Lazio: Ballotta – Behrami, Stendardo, Cribari, Zauri – Mutarelli, Manfredini, Mudingayi – Pandev; Makinwa, Rocchi.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Bremens hjemmebanefordel taget i betragtning, må tyskerne have en lille fordel. Lazio har ikke ramt formen siden det uafgjorte resultat mod Real Madrid, og med presset på deres skuldre kan Bremen sandsynligvis hive en lille 2-1-sejr hjem.

______________________________________________________________________________

Real Madrid – Olympiakos

Storholdet Real tager imod gruppens overraskende førerhold fra Olympiakos på Santiago Bernabéu.

Vinderen af aftenens kamp kan tage et stort skridt mod forårets knald eller fald kampe, så der venter helt sikkert en intens kamp i Madrid.

Mens Real Madrid topper den hjemlige liga, foran Jon Dahl og Villareal, har spanierne fået en svingende start på Champions League, med en snæver sejr over Werder Bremen og en skuffende uafgjort på udebane mod Lazio. Derfor skal hjemmeholdet for alvor i gang i aften, hvis de kræsne spanske fans, skal stilles tilfredse. Formstærke Sergio Ramos er lige som Fabio Cannavaro tvivlsom til opgøret.

Olympiakos, som indtil sidste rundes kamp i Bremen, har været kendt som et notorisk dårligt udehold i europæisk sammenhæng, lugter for alvor blod, og kan med en sejr i aften bringe sig alene i front i gruppe C. Raul Bravo vender for første gang siden skiftet til grækerne, tilbage til Santiago Bernabéu.

Forventede startopstillinger:

Real Madrid: Casillas, Ramos, Cannavaro, Metzelder, Marcelo, Diarra, Guti, Higuain, Sneijder, Raul, Van Nistelrooy.

Olympiakos: Nikopolidis, Patsatzoglou, Cezar, Sanfelix, Bravo, Antzas, Galletti, Stoltidis, Ledesma, Djordevic, Lua-Lua.

Totalbold.dk’s bud på kampen: Selvom Olympiakos i sidste runde fik sin første Champions League-sejr på udebane, tror vi ikke på, at de kan gentage kunststykket. Real Madrid træder i karakter og vinder hjemmekampen 2-0.

______________________________________________________________________________

Gruppe D:

Benfica – Celtic

Benfica har måttet indkassere to nederlag i årets turnering, og aftenens kamp kan derfor blive vital for portugiserne, der stadig mangler aftenens modstander, Celtic, og ukrainske Shakhtar Donetsk ude. Benfica risikerer at måtte forlade europæisk fodbold fuldstændigt for i år hvis det ikke bliver til tre point i aftenens kamp.

Celtic kommer direkte fra et 0-3 nederlag i den hjemlige liga, mod rivalen Rangers. Celtic har dog indtil videre gjort det godt i årets Champions League, med sejren over AC Milan, i en kamp der blev berømt for Didas overdrevne fald da en tilskuer løb på banen.

Selvom gæsterne fra Celtic tabte i weekenden så er det et stærkt hold, der kommer til Portugal. Holdet er stadig i front i Skotland og ser man bort fra Rangers-kampen har holdet vundet fire kampe i træk. Desuden er både Paul Hartley og Vennegoor of Hesselink klar til kamp.

Benfica skal slå til i aften for ét point eller ingen vil stort set sende dem ud af årets turnering. Katsouranis bliver sandsynligvis sendt ned i fire back-kæden, og den karismatiske græker bliver en vigtig mand for de rødklædte. Selvom der skal fightes skal angriberen Oscar Cardozo tage sig i agt. Et gult kort vil betyde karantæne i næste runde og det er der ikke råd til for benfica.

Forventede startopstillinger:

Benfica: Quim – Léo, Luisão, Katsouranis, Pereira – Binya, Rui Costa, Rodríguez, Nuno Assis – Cardozo, Coentrão.

Celtic: Boruc – Caldwell, McManus, Naylor, O’Dea – Brown, Donati, Nakamura, Sno – Jarosik, McDonald.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Med et Benfica-hold, der skal vinde og en veloplagt skotsk modstander kan det blive et brag af en kamp. Det kan dog også gå hen og blive en taktisk præget kamp, hvor Benfica skal undgå scoringer imod sig. Kampen kan derfor ende med en 1-1 løsning, hvilket reelt vil betyde et farvel til Benfica.

______________________________________________________________________________

AC Milan – Shaktar Donetsk

Det er et kriseramt italiensk storhold, der møder formstærke Shaktar Donetsk på San Siro i aftenens afgørende opgør. En sejr til Shaktar vil give et stort spring mod forårets knockout-runde, mens en sejr til italienerne vil åbne stillingen i gruppen på ny.

AC Milan har slet ikke kunnet leve op til de store forventninger, der altid hviler på skuldrene af de rød-sorte milanesere, i denne sæson. En skuffende 11. plads i Serie A, er hvad AC Milan i øjeblikket må tage til takke med, og også i Champions League er holdet startet skidt, med et nederlag til Celtic i den seneste runde til følge, og holdet har kniven for struben for at vinde i aften.

Holdets helt store profil, Kaka, er yderst tvivlsom til kampen, mens målmand Dida har karantæne.

Gæsterne fra Shaktar er godt på vej mod mesterskabet i Ukraine, hvor holdet blot har tabt en enkelt af 13 kampe. Også i Champions League er ukrainerne kommet godt fra land, og har gjort rent bord, med sejre over Celtic og Benfica. En sejr på San Siro vil sætte Shaktar i førerposition i gruppen, og da de normalt er meget stærke på hjemmebanen i Ukraine, vil de selv kunne afgøre deres skæbne i næste runde, når de igen møder AC Milan.

Forventede startopstillinger:

AC Milan: Kalac – Oddo, Nesta, Kaladze, Favalli – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Kaka, Seedorf, Gilardino.

Shaktar Donetsk: Pyatov – Srna, Chygrynskiy, Kucher, Rat – Ilsinho, Lewandowski, Fernandinho, Jadson – Lucarelli, Brandão.

Totalbold.dk’s bud på kampen: Milan tabte senest 0-1 til upåagtede Empoli på hjemmebane, og Shaktar har muligheden for selv at afgøre sagen. Det tror vi de gør, og ukrainerne slipper fra San Siro med en smal 1-2-sejr.

Skrevet af Michael Elgaard, Rasmus Müller og Thomas Mørch.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu