Наши партнеры

MenuOptakt: CFR Cluj – FC København

Europa League

Den eneste danske Europa League-repræsentant i gruppespillet i denne sæson, FC København, skal i aften spille deres første opgør i gruppe K. Modstanderen er rumænske CFR Cluj. Begge mandskaber er kommet dårligt fra start i deres respektive ligaer.

FC København skal i aften forsøge at ryste Champions League-nederlaget til Apoel Nicosia af sig, når de møder rumænske CFR Cluj i deres første opgør i Europa League-gruppe K.

CFR Cluj blev mestre i sæsonen 2007/2008, og i sæsonen derefter gjorde de en flot figur i Champions League, hvor de kom frem til gruppespillet, hvor de dog måtte se sig placeret på sidstepladsen, mens Bordeaux, Chelsea og AS Roma sluttede over dem.

Holdet er ikke af samme kaliber som på daværende tidspunkt, idet den økonomiske krise også har kostet dyrt for klubben, da man har været nødt til at sælge nogle af holdets spillere.

Klubben har haft fire cheftrænere siden mesterskabet i 2008, så der har også været noget uro i kulisserne, mens holdets nuværende cheftræner Antonio Conceicao foreløbigt har ført mandskabet frem til en ottendeplads i ligaen, hvor de indtil videre har afviklet seks opgør.

FC København ligger i øjeblikket på sjettepladsen i SAS Ligaen, og der har været langt mellem de overbevisende resultater indtil nu. Senest spillede de 1-1 mod OB, mens de runden forinden delte pointene med ærkerivalerne Brøndby IF, da de også her spillede 1-1.

Københavnernes cheftræner, Ståle Solbakken, vurderede opgaven således i går over for klubbens officielle hjemmeside.

“Vi møder et rigtig stærkt mandskab i morgen. Vi har set dem nøje an på dvd og har også set dem live. De er et meget erfarent mandskab, som har spillere fra Sydamerika. Blandt andet har de nogle dygtige spillere fra Argentina. De spiller en kompakt 4-3-3, men kan hurtigt ændre deres system, så de spiller med en diamant på midten,” lyder det fra Solbakken, og han uddybede:

“Vi har arbejdet hårdt og er velforberedte. Vi har revanche til gode efter vores kamp på Cypern. Vi skal have vores europæiske stolthed tilbage. Vi ved, at det bliver en meget tæt gruppe. Cluj bliver en hård modstander. De er meget stærke på hjemmebane, hvilket statistikken med to eller tre nederlag på hjemmebane bekræfter.”

CFR Cluj skal hverken bekymre sig om skader eller karantæner, mens gæsterne FC København må se bort fra fire spillere. Målmanden Jesper Christiansen, forsvareren Ulrik Laursen, midtbanespilleren Hjalte Bo Nørregaard samt fløjspilleren Jesper Grønkjær. Ståle Solbakken har udpeget William Kvist som anfører til aftenens kamp.

Forventede startopstillinger:

CFR Cluj:

Stancioiu

Tony – Muresan – Cadu – Panin

Mara – Culio – Peralta – Dubarbier

Y. Kone – Aparecido

FC København:

Wiland

Pospech – Larsson – Antonsson – Wendt

Sionko – Kvist – Hutchinson – Vingaard

Ailton – N’Doye

TotalBold.dk’s bud på kampen:

FC København står overfor en svær modstander, og holdet mangler mange profiler, som plejer at løfte holdet.

Derfor står udeholdet i en uvant situation, og meget tyder på, at københavnerne ikke satser på en sejr, eftersom at de har sparet Jesper Grønkjær, som har døjet med en række småskader.

Vi tror, at holdene deler pointene i porten, så kampen ender 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu