Наши партнеры

MenuOptakt: Brøndby IF – OB

Dansk fodbold

Sidste sæsons sølv- og bronzevindere tørner søndag aften sammen på Brøndby Stadion, når Brøndby tager imod OB i de to klubbers sæsonpremiere i SAS Ligaen.

I sidste sæson smed Brøndby sølvmedaljerne væk i allersidste spillerunde, og måtte nøjes med bronze. I forrige sæson endte Brøndby helt nede som nummer otte, og sæsonen inden blev klubben fra vestegnen nummer seks. Altså en klar forbedring, selvom flere nok var skuffede lige efter sidste spillerunde, da Brøndby var oppe som nummer et flere gange. Men en række skuffende resultater satte et brat stop for drømmene om guld, og det hele endte altså som nævnt med bronze.

Brøndby har allerede indledt den nye sæson. I torsdags mødte man Flora Tallinn i kvalifikationen til Europa League, og desværre for Brøndby gik det ikke helt som ventet. Brøndby tabte overraskende opgøret 1-0, og fik dermed ikke den bedste optakt til den første SAS Liga-kamp mod OB søndag aften.

Brøndbys cheftræner, Kent Nielsen, ser frem til ligapremieren. Til klubbens hjemmeside siger han følgende:

”Vi glæder os til kampen og en tough modstander i et opgør, som vil kræve at alle leverer det bedste på banen. Vi føler os parate og ser frem til ligapremieren, hvor vi naturligvis går efter sejren foran forhåbentlig mange mennesker, der bakker holdet op.”

OB blev som nævnt nummer to i sidste sæsons udgave af SAS Ligaen. I denne sæson skal fynboerne igen forsøge at blande sig helt i toppen, og en sejr over Brøndby i sæsonens første kamp kunne være en god start. OB’s Chris Sørensen forudser dog en svær kamp på Brøndby Stadion.

”Det bliver en kamp, som dem vi har set mellem klubberne tidligere. Vi blev senest beskyldt for, at vi ikke ville vinde i Brøndby, men det er altid vores mål at vinde kampene. Det kan være, at det ændrer sig med kampens udvikling, men vi spiller altid for at vinde. Men der er ingen tvivl om, at det bliver en svær kamp i Brøndby, og vi skal hæve os et par niveauer fra træningskampene,” siger Chris Sørensen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

”Ud fra sidste sæsons placeringer kan man godt kalde det en topkamp, og der er store forventninger til begge hold. Det er vigtigt at komme godt fra land, og det er vigtigt at tanke selvtillid. Vi håber, at vi kan levere varen og få et godt pust til de kommende kampe også,” slutter Chris Sørensen.

Også Thomas Helveg forventer en svær kamp. En kamp, der dog er ligeså svær for Brøndby, ifølge forsvarsspilleren.

”Man kan altid diskutere, hvornår det er bedst at møde de forskellige hold. Vi bliver kastet for løverne – selvom det ikke er FCK – med det samme, og vi skal vise noget mandsmod. Men det er en ligeså svær kamp for Brøndby, så det bliver spændende at se, hvem der er bedst forberedt,” siger Helveg til klubbens hjemmeside.

I sidste sæson slap Brøndby bedst fra opgørene mod OB. Tre gange blev det til en 1-0-sejr, to gange i SAS Ligaen og en gang i Landspokalturneringen. Det seneste møde mellem de to klubber endte uafgjort uden scoringer, 0-0.

Brøndby er uden Anders Randrup, der døjer med smerter ved den ene hofte. Han ventes dog klar allerede til næste uges kamp i Europa League-kvalifikationen. Morten Duncan Rasmussen er ikke med i truppen grundet en skade, mens Stefan Gislason har karantæne. Alexander Farnerud betegnes som tvivlsom til opgøret, men er med i Brøndby-truppen.

OB har to mulige debutanter med i truppen til kampen. Det drejer sig om Caca og Rurik Gislason. Derudover er både Hans Henrik Andreasen og Njogu Demba-Nyrén kommer sig over de problemer, der holdt dem ude af træningen tidligere på ugen. Johan Absalonsen er ligesom Brøndbys Gislason ude med karantæne.

Forventede startopstillinger:

Brøndby IF:

Stephan Andersen

Mikael Nilsson – Mikkel Bischoff – Max von Schlebrügge – Thomas Rasmussen

Mike Jensen – Samuel Holmén – Michael Krohn-Dehli – Jan Kristiansen

Ousman Jallow – Alexander Farnerud

OB:

Anders Lindegaard

Thomas Helveg – Atle Roar Håland – Anders Møller Christensen – Chris Sørensen

Hans Henrik Andreasen – Eric Djemba-Djemba – Henrik Hansen – Caca

Njogu Demba-Nyrén – Peter Utaka

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Brøndby fik ikke den bedst tænkelige start på sæsonen med nederlaget til Flora Tallinn, så Kent Nielsen og hans mandskab har noget at bevise, når OB gæster Brøndby Stadion søndag aften. Det bliver dog ikke let for vestegnsklubben, der møder sidste sæsons nummer to.

Både Brøndby og OB har haft en opstart med blandede resultater, men søndag aften er det alvor, og begge klubber skal bevise, at de vil være med i toppen.

Vi tror, at opgøret ender uafgjort, 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu