Наши партнеры

MenuOptakt: Brøndby IF – FC København

Dansk fodbold

Årets første runde i SAS Ligaen bliver afsluttet af opgøret mellem ærkerivalerne, Brøndby IF og FC København. Brøndby Stadion lægger mandag aften græs til The New Firm.

Når Brøndby og FC København mandag aften løber ind på Brøndby Stadion er både vigtige point og ikke mindst håneretten på spil. Efter en lang vinterpause er det atter tid til SAS Liga-fodbold for de to klubber, der i foråret skal kæmpe om det danske mesterskab.

Brøndby har sat sig i førersædet og sluttede således efteråret på førstepladsen med 39 point efter 17 kampe. Dette er to point mere end FC København, der i skrivende stund indtager tredjepladsen, efter OB’s 2-0-sejr over SønderjyskE tidligere søndag. Det er altså ikke meget, der skiller de to hold ad inden mandagens derby.

FCK har allerede været i kamp i UEFA Cuppen, hvor holdet i 1/16-finalen mødte engelske Manchester City. Efter 2-2 i det første opgør i København var københavnerne på en svær opgave i torsdags. FCK formåede ikke at levere overraskelsen i England, hvor City sejrede 2-1. Dermed er holdet færdige i UEFA Cuppen, men de kan måske alligevel drage fordel af kampene, hvor de kom til at spille i et tempo, som man ikke ville komme til i træningskampe, som Brøndby har måttet nøjes med.

I vinterpausen er der også blevet handlet hos begge mandskaber. Brøndby har fået tilgang af Remco van der Schaaf, som man har lejet i Burnley, mens Joseph Elanga og Mike Jensen er vendt tilbage fra lejeophold i henholdsvis AS Horsens og Malmö FF. Derudover har vestegnsklubben også fået en ny mand i trænersædet, idet Kent Nielsen er kommet til fra Horsens og har overtaget tropperne.

En Brøndby-sejr vil bringe dem i en god position, men Kent Nielsen slår fast, at mesterskabet ikke afgøres mandag.

”Vi kan med en sejr bringe os i en god position. Men det er stadig så tæt, så jeg tror, at det først bliver afgjort til sidst. Mesterskabet afgøres ikke på mandag, for vil man være tophold skal man præstere over en længere periode,” siger Kent Nielsen ifølge sporten.dk.

FCK har i vinterens transfervindue hentet Martin Vingaard i Esbjerg, mens målmanden Johan Wiland er kommet til fra Elfsborg. Derudover har man også skrevet kontrakt med angriberen Dame N’Doye fra OFI Kreta.

FCK’s svenske forsvarsspiller, Mikael Antonsson bliver ikke klar til morgendagens opgør. Til gengæld har Ståle Solbakken udtaget angriberen Cesar Santin, der ellers var meldt tvivlsom til kampen. Derudover er også Peter Larsson og Johan Wiland med i FCK-truppen igen, efter de ikke var med i kampen mod Manchester City.

Brøndby må undvære Thomas Rasmussen, Anders Randrup og Jon Jönsson, mens både Mikkel Bischoff og Alexander Farnerud skulle være klar til kamp.

Hvis man vender blikket mod de tidligere opgør mellem de to klubber, ser de seneste fem opgør mellem rivalerne i SAS Ligaen således ud:

31/08-2008 – Brøndby IF – FC København 1-0

18/05-2008 – Brøndby IF – FC København 2-1

02/12-2007 – FC København – Brøndby IF 1-1

23/09-2007 – Brøndby IF – FC København 0-1

09/05-2007 – Brøndby IF – FC København 0-1

Opgøret spilles mandag aften kl. 19:00 og kan følges direkte på TV2 Sport.

Forventede startopstillinger:

Brøndby IF:

Stephan Andersen

Daniel Wass – Remco van der Schaaf – Max von Schlebrügge – Joseph Elanga

Stefan Gislason

Samuel Holmén – Jan Kristiansen

Michael Krohn-Dehli

Morten Duncan Rasmussen – Ousman Jallow

FC København:

Jesper Christiansen

Zdenek Pospech – Ulrik Laursen – Mathias Zanka Jørgensen – Oscar Wendt

Martin Vingaard – Hjalte Bo Nørregaard – Thomas Kristensen – Atiba Hutchinson

Ailton Almeida – Dame N’Doye

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Vi forudser en tæt duel, når mesterskabskandidaterne tørner sammen på Brøndby Stadion til en kamp om ligaens førsteplads. Brøndby kan se frem til stor støtte fra hjemmepublikummet, idet der forventes godt fyldt på stadion.

FC København kommer fra et nederlag i UEFA Cuppen, men har modsat Brøndby spillet på højt niveau inden mandagens kamp, og dette kan vise sig at blive en fordel. Vi tror dog, at opgøret ender med en 2-1-sejr til Brøndby, som derved vil forsvare førstepladsen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu