Наши партнеры

MenuOptakt: Brøndby IF – FC København

Dansk fodbold

Brøndby Stadion danner rammen om lokalopgøret mellem de to københavnske klubber, Brøndby IF og FC København. De blå/gule er kriseramte, mens mesterskabsfavoritterne fra FCK har startet sæsonen fint. Disse lokalopgør er dog altid noget ganske specielt.

Der er stor krise for holdet fra vestegnen. I denne sæson er det blot blevet til en enkelt sejr i ni kampe. Denne sejr kom i hus mod Lyngby, det eneste hold, der ligger dårligere placeret end Brøndby. De blå/gule har ikke vundet en udebanekamp i SAS Ligaen i 24 kampe, og i sidste uge blev frustrationen hos spillerne klar for alle, da de to angribere Peter Madsen og Morten Duncan Rasmussen var i konfrontation, hvilket endte med at Madsen blev idømt to spilledages karantæne.

Det betyder, at han ikke er med i dette opgør mod FCK, ligesom anfører Per Nielsen også går glip af kampen, ligeledes grundet karantæne. Midtbanespilleren Stefan Gislason overtager anførerbindet i Nielsens fravær.

På plussiden kan Brøndby glæde sig over, at forsvarsspilleren Mark Howard er blevet sin skade kvit, og samtidig er Thomas Rytter tilbage efter at have afsonet karantæne. De vil sandsynligvis begge glide ind i startopstillingen, hvor de nok skal danne forsvarskæde med Thomas Rasmussen og Jacob Berthelsen.

Hos FC København ser situationen noget lysere ud. De har fået en fin start på SAS Ligaen, hvor de er indehaver af andenpladsen, to point efter førerholdet FC Midtjylland. I midtugen var holdet i aktion i UEFA Cuppens første runde, hvor det blev til et godt uafgjort resultat mod det franske hold Lens.

Der er da heller ingen tvivl om, at de er favoritter til at sejre i dette opgør. Men Brøndby-spillerne vil uden tvivl være ekstra opsatte til denne kamp, for på trods af den kritiske tilstand i klubben, så er kampene mod FCK som altid noget specielt. Derudover ville det være en perfekt kamp at vende den negative stime i. En sejr vil kunne berolige de hårdtprøvede Brøndby-fans, som snart ikke kan klare flere nedture.

FCK-spillerne er også bevidste om, at Brøndby ikke må undervurderes. Disse lokalopgør er nemlig noget helt specielt.

”Disse kampe plejer at stå helt alene, så vores spil ville ikke være anderledes, ligegyldigt hvor Brøndby ligger i tabellen,” sagde Jesper Christiansen til FCK’s hjemmeside

Om FC København tager den forventede udebanesejr, eller om Brøndby vil vende krisen og give fansene en længeventet optur vil vi få at se, når sæsonens første lokalopgør mellem Brøndby og FC København bliver spillet søndag eftermiddag.

Forventede startopstillinger:

Brøndby: Andersen – Rytter, Howard, Berthelsen, T. Rasmussen – Gislason, Holmén, Lorentzen, Ericsson – Katongo – M. Rasmussen.

FC København: Christiansen – Kvist, Hangeland, Gravgaard, Jensen – Hutchinson, Würtz, Nørregaard, Silberbauer – Grønkjær – Nordstrand.

TotalBold.dk’s bud på kampen: FC København er klare favoritter til opgøret mod Brøndby. I disse lokalopgør kan meget dog ske, og hvis Brøndby skal ud af krisen, så vil dette klart være et godt tidspunkt. Vi mener dog ikke, at Brøndby har kvaliteten til at slå FC København. Vi tror, at en underholdende kamp på Brøndby Stadion vil ende med FCK-sejr på 2-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu