Наши партнеры

MenuOptakt: Brøndby IF – AGF

Dansk fodbold

Søndagens storopgør mellem Brøndby IF og AGF byder på mange spændende dueller. Blandt andet skal Morten “Duncan” Rasmussen op imod sin gamle klub, mens Erik Rasmusssen skal bevise sit værd som cheftræner, eftersom han inden opgøret har givet udtryk for en vis utilfredshed over, at han ikke blev spurgt om han ville være Brøndby IF-cheftræner, før man ansatte Kent Nielsen.

Brøndby IF er ubesejret i holdets seneste tre opgør, mens man senest spillede 1-1 mod ærkerivalerne fra FC København på udebane. Holdet har den tidligere AGF-angriber i truppen, Morten Duncan Rasmussen, og han fortæller, at AGF’erne har et højt bundniveau.

“De har uden tvivl et rigtig godt hold, og så har de selvfølgelig fået tingene til at køre. De har haft marginalerne på deres side, så de kampe, hvor de ikke har været så gode har de også vundet,” fortæller Morten Duncan Rasmussen til Fodbold i Brøndby TV og uddyber:

“Jeg tror helt sikkert, at de vil være med fremme i år, men jeg tror også, at når vi kommer lidt længere hen, så begynder tabellen at sætte sig, og så tror jeg ikke, vi vil se dem som nummer et.”

Brøndby har besejret AGF på Brøndby Stadion i de seneste fire møder på hjemmebanen, og Duncan forventer også en sejr søndag aften.

“Det plejer ikke at blive en grim oplevelse for Brøndby mod AGF på Brøndby Stadion, så det gør det heller ikke på søndag,” siger han.

Overordnet set har Brøndby vundet fem af de seneste ti indbyrdes opgør mod AGF, mens AGF’erne har vundet fire og den sidste kamp er endt uafgjort.

AGF topper ligaen med 17 point efter syv runder, mens Brøndby IF må tage til takke med sjettepladsen efter samme antal opgør.

AGF-mandskabet kommer til Vestegnen med en skræmmende statistik for denne sæson. Holdet har ikke tabt i de seneste syv SAS Liga-kampe, hvilket vil sige samtlige kampe indtil videre i sæsonen. Holdets anfører Peter Graulund vurderer kampen således:

“Brøndby er favoritter, som jeg ser det. De har et godt hold, er på hjemmebane og har ambitioner om at spille med om førstepladsen, så de har brug for en sejr. Men hvis de ikke vil påtage sig favoritrollen, tager vi den gerne. Det er underordnet for os,” forklarer han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

“Kampen er meget lig den, vi spillede i Parken. Vi kan spille frit, fordi ingen forventer, at vi skal vinde. Ligesom mod FCK vil det være en overraskelse, hvis vi henter alle tre point, men vi vil selvfølgelig gøre alt for at holde fast i vores udesejre,” siger han med henvisning til 1-0-sejren i Parken midt i august måned.

AGF-cheftræner Erik Rasmussen har ganske overraskende givet udtryk for, at han er bitter over at Brøndby IF-ledelsen ikke henvendte sig til ham, da man var på jagt efter klubbens nye mand i spidsen for holdet.

“Der er ingen bitterhed over det, men jeg havde da nok, hvis jeg var Brøndby, lige stukket en finger i jorden eller lige hørt ad. Jeg hørte ingenting. Kent Nielsen har et større ry i dansk fodbold og med tanke på de to sølvmedaljer, jeg hentede med FCM, kan det da undre,” forklarer han til B.T. og uddyber:

“Så jo, måske er der alligevel en form for bitterhed, fordi jeg ikke føler mine resultater anerkendt lige i den sammenhæng, men det er nok også et spørgsmål om klubkulturen på de kanter, og hvilken type træner bestyrelsesformand Per Bjerregaard ville have som træner. Kent er noget mere autoritær og har en anden tilgang til mandskabspleje, end jeg har,” siger Erik Rasmussen.

Rasmussen mener, at det vil være en katastrofe for Brøndby, hvis de allerede efter blot otte spillerunder er ni point efter AGF. Derudover fortæller han, at presset ligger på Kent Nielsens tropper, eftersom de er på hjemmebane og har meget at skulle bevise.

Værterne Brøndby IF må se bort fra Jönsson, der døjer med en skade, mens AGF’s cheftræner Erik Rasmussen må undvære de tre skadede spillere Madsen, Howard, Lindkvist.

Forventede startopstillinger:

Brøndby IF:

Andersen

Randrup – Von Schlebrügge – Bischoff – Rasmussen

Nilsson – Holmen – Jensen – Krohn-Dehli

Farnerud – Bernburg

AGF:

Rasmussen

Krabbe – Thomassen – Kure – Lumb

Poulsen – Lucena – Povlsen – Feilhaber

Graulund – Rafael

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Udeholdet AGF kan nyde godt af, at det største pres ligger på hjemmeholdet Brøndby IF. Brøndby-spillerne kommer ganske vist til aftenens kamp med et positivt 1-1-resultat mod ærkerivalerne FC København i bagagen, men vi tror stadig ikke, at de kan stå distancen mod AGF.

Vi tror, at Erik Rasmussens tropper fortsætter den flotte statistik i aften, og henter en sejr på 2-1, så de derved beholder førstepladsen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu