Наши партнеры

MenuOptakt: Atlético Madrid – Real Madrid

Spansk fodbold

El Derbi Madrileño er de to årlige kampe imellem Real Madrid og Atlético Madrid. Disse kampe er som regel spændende, og fyldt med både had og intensitet. Denne gang, er det lillebror, Atléticos, chance for at ydmyge kongeklubben, Real Madrid, på hjemmebanen Vincente Calderón.

De tre point i denne kamp er uhyre vigtige for begge hold, da Atlético kan komme et skridt nærmere Champions League, imens Real Madrid kan komme tættere på Sevilla og Barcelona, og dermed deres første spanske mesterskab siden 2003.

I den seneste tid, har der været store interne problemer i Real Madrid. Fabio Capellos system virker ikke, flere spillere kan ikke lide ham, og sidst men ikke mindst, er han ikke længere populær hos ledelsen.

Det er en offentlig hemmelighed, at Capello forlader Real Madrid til sommer, og der er allerede nu snak om, at hans landsmand, Carlo Ancelotti, skal overtage det ledige job.

Real Madrid har i år sat alverdens negative rekorder på hjemmebane: man scorer alt for få mål. Man har næsten ingen afslutninger på mål (5,4 pr. kamp) og man taber alt for mange kampe på Estadio Santiago Bernabéu. Ligeledes har man i de sidste fire kampe på eget græs kun scoret ét (!) mål.

På udebane har det dog været en anden historie. Her er Real Madrid rigtig gode. De har ikke haft problemer med at finde vej til netmaskerne. De har vundet otte kampe på udebane i den første 22 spillerunder, hvilket kun har været gjort før to gange i klubbens historie. Og det synes derfor til Kongeklubbens held, at det netop er på udebane, man skal møde ærkerivalerne.

Atlético Madrid købte i sommer til manges store overraskelse Sergio Agüero. Den yngste spiller til nogensinde at spille i den argentinske liga, og en spiller, som af mange er udråbt til at være et kæmpe talent. Dette har gjort, at Atlético, antaget de kan holde på Fernando Torres, de næste mange år kan have en frygtindgydende duo i front med El Niño og El Kún.

Atlético har ligesom storebror, Real, haft store problemer på hjemmebane, dog har Atlético i de sidste fire hjemmekampe formået at hente otte point, men har dog kun scoret tre mål.

Real Madrid har i de seneste fire udekampe kun formået at hente 6 point, og har også kun scoret tre mål.

Begge trænere har op til kampen sagt, at det kun er en sejr, der tæller, og derfor kan man som altid forvente en kamp med masser af intensitet, flot spil, og et stort had de klubbers fans imellem.

Op til denne kamp, er der ændringer i truppen hos begge hold. Capello har mistet taget, og har udtaget Antonio Cassano til kampen. Cassano spillede sidst, da Real Madrid mødte Dinamo Kyiv den 8. december. På venstre back, er Marcelo tilbage, efter en skade, og det betyder, at man rykker Miguel Torres over på højre back, hvor Sergio Ramos er udeladt.

Hos Atlético, er der også varslet ændringer, og der kan være god mulighed for, at José Manuel Jurado starter på banen. Historien med Jurado er, at han uden præsident Ramón Calderóns vidende i sommer blev solgt til lokalrivalen af sportsdirektør Pedrag Mijatovic. Calderón meldte ud, at man i Real Madrid havde mistet “guldfuglen over dem alle”. Dette skifte er ikke populært, og det bliver spændende at se, hvilken velkomst Jurado får af de “medrejsende” Real Madrid-fans.

Forventede startopstillinger:

Real Madrid:

Casillas – Torres, Marcelo, Helguera, Cannavaro – Diarra, Gago, Guti, Raúl – van Nistelrooy, Higuaín.

Atlético Madrid:

Leo Franco – Seitaridis, Perea, Antonio López, Zé Castro – Maniche, Luccin, Galletti, Jurado – Fernando Torres, Agüero.

Spillere, det er værd at holde øje med:

Real Madrid:

Raúl: El principe eller El Capitan, om man vil, fik gang i sit spil mod Byern München. Her scorede han to mål og spillede en flot kamp. Hvis han fortsætter takterne, kan han blive en meget vigtig mand for Real Madrid i aften.

Ruud van Nistelrooy: Statistikker lyver ikke. Når Ruud scorer, vinder Real Madrid.

Atlético Madrid:

Fernando Torres: El Niño er en fantastisk angriber, og plejer gerne at spille godt specielt imod Real Madrid. Han har selvtillid, og kan nemt blive afgørende i aften.

Sergio Agüero: El Kún er ligeledes et kæmpetalent. Den unge argentiner har en stor karriere foran sig, og kan i aften for alvor sparke sin karriere i gang! En fremragende tekninsk spiller, som med sin hurtighed kan fange Real Madrids forsvarer på det forkerte ben.

Totalbold.dk tipper: Hjemmeholdet vinder. Los Rojiblancos slår Los Merengues, og det gør de med 2-1. De interne stridigheder og den generelle uro fylder for meget i Real Madrid. Desuden er det svært for holdet at bevare koncentrationen en hel kamp igennem. Sidst men ikke mindst, har de flere stamspillere ude, heriblandt Roberto Carlos.

Læs her en optakt til hele runden i La Primera División.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu