Наши партнеры

MenuOptakt: Arsenal – Chelsea

Engelsk fodbold

Under en time efter det første topbrag i Premier League mellem Liverpool og Manchester United sparkes et nyt i gang. På Emirates Stadium i London tager Arsenal imod rivalerne Chelsea, der ligeledes er fra London. Der er altså lagt op til et sandt London-derby mellem to af Englands allerbedste klubber søndag eftermiddag.

Når Arsenal og Chelsea mødes er der altid garanti for nogle ufattelige spændende kampe, samt god underholdning. De sidste par år er det The Blues, der har haft overtaget i kampene mod The Gunners. Således har Arsenal ikke vundet over Chelsea en eneste gang i de seneste ti indbyrdes opgør. Disse er endt med fem Chelsea-sejre samt fem uafgjorte kampe. Et blik på samtlige opgør mellem de to hold afslører dog, at det er Arsenal der har overtaget. 166 kampe er endte med 67 sejre til The Gunners, 51 kampe er endt uden vinder, mens Chelsea har sejret i de resterende 48 kampe.

I denne sæson er det også Arsenal, der har lagt bedst ud. Efter en hel fantastisk start er de andre titelkandidater, deriblandt Chelsea, dog kommet tættere og tættere på førerholdet i ligaen. I sidste runde tabte Arsenal vigtige point, da de på udebane ikke formåede at slå Middlesbrough. Det betyder, at Chelsea med en sejr i dette opgør kan komme op på samme pointantal som netop Arsenal.

Arsenal har døjet med skader til vigtige spillere på det seneste. Det tyder dog på, at de fleste spillere er på vej tilbage. Det gælder de to midtbaneprofiler Cesc Fabregas og Alexander Hleb. Derudover vendte Abou Diaby tilbage i midtugens kamp i Champions League mod Steaua Bukarest og viste god form da han scorede et mål. Van Persie viste også fine takter i samme kamp, og dermed er det kun Theo Walcott der definitivt er ude af opgøret.

I Chelsea-lejren døjer man også med skader. Holdets skarpe målfarlige, Didier Drogba, går glip af opgøret, da han efter en operation skal holde en pause. Holdet må også se bort fra midtbaneslideren, Essien, der er skadet. Dog er der også lys at spore hos Chelsea, idet både Ricardo Carvalho og Florent Malouda snart skulle være klar igen.

Opgøret er specielt, og bestemt for én person. Chelsea-backen, Ashley Cole, skiftede for 20 måneder siden Arsenal ud med Chelsea, og på grund af en lang skadesperiode kan søndagens kamp blive hans første møde med sin tidligere klub på sin gamle hjemmebane. Det betyder sikkert, at englænderen vil få en hård velkomst, men dette bekymrer ikke Chelsea-manager Avram Grant.

”Det handler kun om spillernes kvalitet, når jeg sætter hold, og Ashley har god kvalitet. Han har erfaring, og jeg tror ikke, at det vil røre ham, hvis tilskuerne buher ad ham,” sagde Grant ifølge Bold.dk.

Arsenals manager Arsene Wenger har bedt tilhængerne om at tage den med ro, og holde lidt igen.

”Jeg vil have, at vores fans støtter op om holdet og ikke reagerer negativt mod Ashley Cole. Han gjorde det godt for os, så længe han var her, og ideelt skal alle, der har spillet her, have respekt,” sagde Wenger.

Franskmanden erkender desuden, at det kan blive en rigtig spændende sæson så tæt som det ser ud i toppen af ligaen på nuværende tidspunkt. Han mener, at en favorit er svær at udpege på nuværende tidspunkt.

”Det er meget svært at vælge en favorit. For mig har alle holdende gode styrker, men alle på forskelligt grundlag. Chelsea da de har god kvalitet, og erfaringen fra tidligere års sejre. Liverpool pga. den massive investering i truppen, og Manchester United da de har de individuelle spillere der er brug for til at score de nødvendige mål, og de har også vist før de kan vinde titlen,” udtalte Wenger ifølge Arsenal.dk.

”Det er virkeligt spændende. Og denne weekend har vi en god chance for at udbygge vores forspring, da enten Liverpool eller Manchester United vil tabe point, måske dem begge. Så en sejr vil bringe os i en gunstig situation,” sluttede Wenger.

Forventede startopstillinger:

Arsenal: Almunia – Sagna, Touré, Gallas, Clichy – Hleb, Flamini, Fabregas, Rosicky – Van Persie, Adebayor.

Chelsea: Cech – Belletti, Terry, Alex, A. Cole – Lampard, J. Cole, Mikel, Wright-Phillips – Kalou, Shevchenko.

TotalBold.dk’s bud på kampen: I disse London-derbyer kan alt ske. En ting er dog sikker: Det bliver en intens kamp, hvor underholdning ligeledes er garanteret. Begge hold vil nyde godt af tre point, men vi tror ikke, at der bliver en vinder af kampen. Vores bud på kampens resultat er uafgjort, 2-2.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu