Наши партнеры

MenuOptakt: APOEL Nicosia – FC København

Champions League

FC København møder i aften deres cypriotiske Champions League-modstander APOEL Nicosia. Efter aftenens opgør vil det stå klart, hvilket af de to hold, der er parat til Champions League-gruppespillet. FCK vandt den første kamp 1-0.

FC Københavns skæbne i dette års Champions League-turnering afgøres i aften, når holdet klokken 20.45 møder cypriotiske APOEL Nicosia i det andet og dermed afgørende opgør. APOEL’s hjemmebane hedder Neo GSP Stadion, og der er plads til 23.000 tilskuere på lægterne.

Københavnerne står med det bedste udgangspunkt inden aftenens kamp på Cypern, idet FCK’erne vandt 1-0 i hjemmearenaen Parken, på et mål af Zdenek Pospech efter godt en times spil.

Gæsterne fra FC København fik en god optakt til returmødet med cyprioterne, da man besejrede FC Midtjylland med hele 4-1 i den seneste SAS Liga-runde.

Derimod har hjemmeholdet APOEL fortsat ikke påbegyndt en ny sæson i den bedste række på Cypern. Cyprioternes cheftræner Ivan Jovanović beskriver aftenens kamp som ganske speciel.

“Det er en unik kamp på alle måder. Vi har muligheden for at sikre os en historisk plads i Champions League-gruppespillet. Det vigtigste er, at spillerne ikke bliver overvældet af situationen. De er nødt til at fokusere mod en så stærk modstander og tro på dem selv,” forklarer Ivan Jovanović ifølge UEFA’s hjemmeside.

FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken udtalte sig efter det første møde, hvor han gav udtryk for at APOEL ikke var synderligt offensivt indstillet, og denne analyse var Jovanović helt enig i.

“Deres træner havde ret med hensyn til spillet i den første kamp. Vi spillede defensivt, og vi er ikke vant til at spille defensivt. Nu er vi nødt til at komme frem og vi har tidligere vist, at vi kan skabe et resultat, når vi spiller vores eget spil. Jeg er sikker på, at vi vil være bedre og endnu stærkere med vores fans bag os,” slutter han.

Udeholdets mand i spidsen, Ståle Solbakken, vurderer aftenens kamp som meget hård, og han forklarer, at københavnerne ikke frygter aftenens modstander, men derimod respekterer dem.

”Vi ved, at det bliver en hård kamp. Vi møder et hold, som skal score, og derfor er de nødt til at angribe os. Mine spillere er optimistiske og ser frem til kampen. Derfor frygter vi ikke APOEL, eftersom der er stor forskel på at frygte et hold, og at respektere et hold,” udtaler Solbakken ifølge UEFA’s hjemmeside.

APOEL må i aften se bort fra den albanske veteran, Altin Haxhi, som blev udvist i sidste opgør og derfor har karantæne, mens holdet ikke umiddelbart melder om skader.

FC København må undvære Cesar Santin, som endnu ikke er kommet sig over sin skade. Derimod er Jesper Grønkjær, som tidligere var tvivlsom, meldt klar til kampen.

Forventede startopstillinger:

APOEL:

Chiotis

Poursaitidis – Kontis – Broerse – Elia

Nuno Morais – Satsias

Kosowski – Helio Pinto – Charalambides

Mirosavljevic

FC København:

Christiansen

Pospech – “Zanka” – Antonsson – Wendt

Hutchinson – Kvist – Nørregaard – Vingaard

N’Doye – Ailton

TotalBold.dk’s bud på kampen:

APOEL er stærke på hjemmebane, hvilket de viste i sidste måned, da de besejrede Partizan Beograd med 2-0 i Champions League-kvalifikationen. Derfor tror vi ikke, at aftenens opgør bliver en walkover for københavnerne.

FC København har dog den fordel, at de med deres 1-0-føring tvinger hjemmeholdet til at komme frem på banen, hvilket kan skabe muligheder for kontraangreb til løverne. Vi tror derfor, at FCK vinder 2-1 mod de cypriotiske mestre.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu