Наши партнеры

MenuOptakt: Albanien – Danmark

VM

Der resterer tre kampe i VM-kvalifikationen for Danmarks vedkommende og Morten Olsens tropper styrer direkte mod slutrunden. Kvalifikationen er dog ikke sikret og i aften skal de danske spillere op imod Albanien.

I lørdags kom Danmark et skridt nærmere VM, da danskerne på hjemmebane i Parken spillede 1-1 med Portugal. Danskerne var tæt på at tage en smal 1-0-sejr efter en flot scoring af Nicklas Bendtner. Portugiserne viste dog også prøver på deres evner i opgøret, og flere gange måtte Stephan Andersen i det danske mål hive en redning frem for at forhindre en portugisisk scoring. Brøndby-keeperen kunne dog ikke gøre noget, da Liedson fire minutter før tid stod fri i det danske målfelt og sendte bolden i nettet.

Det uafgjorte resultat betyder, at Danmark fortsat fører gruppen foran Ungarn, der samme aften led et 1-2-nederlag til Sverige, der er placeret på gruppens tredjeplads. Ungarn er fire point efter Danmark, Sverige fem point efter, mens Portugal har syv point op til danskerne.

Dermed ser det fortsat fornuftigt ud for det danske landshold, der onsdag aften møder Albanien på udebane. Albanien er andensidst i gruppen med seks point, men det betyder ikke, at danskerne skal tage for let på opgaven. Albanien har tidligere i denne kvalifikation spillet 0-0 med Sverige på hjemmebane og taget point fra Portugal på udebane.

Den første kamp mellem de to nationer i Parken tilbage i april endte med en sikker dansk sejr på 3-0, men den danske landstræner Morten Olsen vurderer, at Danmark møder et styrket albansk mandskab.

”Vi møder et albansk hold, der har givet mange nationer store problemer her på hjemmebanen, og vi møder et hold, der i forhold til vores indbyrdes møde i Parken i foråret, er blevet forstærket med Lorik Cana i midterforsvaret, ligesom målfarlige Bogdani er med i front,” siger Morten Olsen ifølge Ekstra Bladet og fortsætter:

”Tillige ser jeg dem i dag som bedre organiseret, end de var tidligere. Og det har nok noget at gøre med det trænerskifte, der fulgte i kølvandet på deres nederlag i Parken.”

Albanien var senest i kamp mod Cypern i en venskabskamp, der endte med en sejr på hele 6-1 til Albanien. Albanerne har i aftenens kamp kun æren at spille for, da de har udspillet deres rolle i kvalifikationsgruppe 1. Holdets træner, Josip Kuze lover dog, at Albanien vil forsøge at angribe mod Danmark.

”Vi har ikke tænkt os at lægge os ned. Vi vil forsøge at angribe mod Danmark og ikke bare forsvare os. Vi har tidligere vist, at vi kan lave gode resultater mod store nationer og Danmark vil blive mødt af et udsolgt stadion, som bliver en stor motivation for truppen,” siger Josip Kuze til Expressen.

Danmark tager til Albanien for at hente en sejr og tre point, men samtidig ved man, at et nederlag ikke er katastrofalt. Det fortæller Simon Kjær til TV2 Sporten.

”Vi skal gå derned for at vinde kampen, men hvis vi taber, så ser det jo ikke sort ud for os,” siger Simon Kjær.

Der er forskel på Albanien og Portugal, da portugiserne kan mønstre et mere stjernespækket hold. Det er dog stadig vigtigt, at danskerne holder fokus.

”Det er ikke helt de samme navne, så det bliver en af de kampe, hvor vi skal holde fokus. Men alligevel skal vi også vise dem respekt, og for forsvarets vedkommende, bliver omstillingsspillet vigtigt,” siger Kjær.

Danmark må tage favoritværdigheden i opgøret, men albanerne har med sikkerhed ikke tænkt sig at give op uden kamp.

”Vi tabte med 0-3 til Danmark i det sidste møde, men da spillede vi rigtig dårligt. Siden dengang har vi fået ny landstræner og har ændret vores spillestil,” siger midtbanespilleren Klodian Duro ifølge onside.dk.

Thomas Sørensen er tilbage for Danmark efter at have afsonet karantæne mod Portugal, og det betyder formentlig, at han er tilbage i startopstillingen, mens Stephan Andersen må tage plads på bænken.

Mens Thomas Sørensen vender tilbage fra karantæne, er der syv andre spillere, der kan risikere karantæne til kampen mod Sverige, hvis de får et gult kort i aftenens kamp. Det gælder Jon Dahl Tommason, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Søren Larsen, Dennis Rommedahl Stephan Andersen og Christian Poulsen.

Forventede startopstillinger:

Albanien:

Samir Ujkani

Armend Dallku – Lorik Cana – Debatik Curri – Elvin Bequeri

Klodian Duro – Ervin Bulko – Ansi Agolli – Ervin Skela

Hamdi Salimi – Erjon Bogdani

Danmark:

Thomas Sørensen

William Kvist – Anders Møller Christensen – Simon Kjær – Lars Jacobsen

Jakob Poulsen – Christian Poulsen

Dennis Rommedahl – Jon Dahl Tomasson – Jesper Grønkjær

Nicklas Bendtner

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Det har været en god kvalifikation for det danske landshold, der ikke er langt fra at sikre sig en billet til VM-slutrunden næste år. Selvom spillerne må have været skuffede over Portugals sene udligning i den seneste kamp, så ser det godt ud for danskerne.

Albanien har ikke meget at spille for, men alligevel skal Danmark ikke forvente at få noget foræret i aftenens kamp. Albanerne er på hjemmebane og vil gøre hvad de kan for at tage point fra Danmark.

Vi vurderer dog, at Danmark vil være stærke nok til at rejse fra Albanien med tre point. Vi tror, at det danske landshold henter en 2-0-sejr.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu