Наши партнеры

MenuOptakt: AGF – FC Nordsjælland

Dansk fodbold

Det er to hold fra midten af SAS Ligaen, der mødes i Aarhus søndag eftermiddag, men begge klubber har stadig masser at spille for. Hjemmeholdet er tæt på femtepladsen, mens udeholdet kan lægge yderligere afstand til nedrykningspladserne.

AGF har ikke formået at vinde i de seneste ni indbyrdes opgør mod FC Nordsjælland, men går ind til opgøret med forhåbninger om at ændre på tingene. AGF har således vundet de seneste to kampe mod henholdsvis FC København og Vejle, mens FC Nordsjælland har tabt sine seneste to kampe til henholdsvis Brøndby og OB.

Træner Erik Rasmussen håber ifølge AGF’s hjemmeside, at det bliver til tre point mod FC Nordsjælland:

”Nu må målsætningen være at vinde tre kampe i træk. Jeg tror, at det er mange år siden, at det sidst er sket for AGF, og det vil være en god rekord at få.”

En mand, der vil kunne medvirke til at hente den tredje sejr på stribe, er AGF-angriber Peter Graulund. I onsdags scorede han to gange mod SønderjyskE i 3-0-sejren, hvilket bragte ham op på fem mål i seks kampe. Desuden forbedrede han sin samlede målscore i den bedste danske række til 89 træffere, hvilket gør ham til den mest målscorende aktive spiller, blot et enkelt mål mere end Frank Kristensen fra FC Midtjylland.

Men selv om FC Nordsjælland har tabt de seneste to kampe og skal søge at dæmme op for skarpe Graulund, er der optimisme at spore i klubben. Nederlagene var til to af topholdene, og cheftræner Morten Wieghorst vil tage de gode ting fra Brøndby-kampen med sig til Aarhus. Han siger til klubbens hjemmeside:

”Vi var ærgerlige over, at vi tabte til Brøndby, men vi føler, vi gjorde meget rigtigt i den kamp, og det er de ting, vi skal tage med os. Vi skal have point i Aarhus, og rammerne er til, at det kan blive en rigtig god fodboldkamp. Jeg tror, der kommer mange mennesker, fordi AGF har vist resultater på det sidste og vejret også bliver topkvalitet. Det er en svær kamp for os, fordi AGF er inde i en god stime, men der er den rette stemning i truppen, og vi går nu ind i den fase af SAS Ligaen, hvor tingene skal afgøres med syv kampe igen. Og derfor skal der point på tavlen – også i Aarhus.”

Midtbanespilleren Bo Storm fra FC Nordsjælland henviser til klubbens fine statistik mod AGF, når han forholder sig til søndagens kamp. Han siger til klubbens hjemmeside:

”Det er min tidligere klub, men de kampe er ikke noget specielt for mig mere, for jeg har jo spillet mod AGF flere gange nu. Det, der betyder noget for mig i den kamp, er, at vi får bygget videre på de mange gode ting fra Brøndby-kampen. Vi stod højt på banen og hang godt sammen i kæderne, så der ikke var meget rum for Brøndby at spille på. Kan vi gøre det samme i Aarhus, skal vi nok vinde. Vi er bedst med bolden, og vi har normalt et godt tag på AGF. Jeg er superoptimist.”

Hos AGF er David Devdariani tilbage i truppen, der ikke inkluderer Lars Pleidrup og Jesper Blicher.

FC Nordsjælland har Søren Christensen tilbage efter karantæne, og også Patrice Bernier og Dennis Cagara er tilbage i truppen.

Forventede startopstillinger:

AGF:

Steffen Rasmussen

Arthur Sorin – Kim Madsen – Dan Thomassen – Ulrik Lindkvist

Jakob Poulsen – Kasper Povlsen – Jens Gjesing – Jerry Lucena

Peter Graulund – Jeremiah White

FC Nordsjælland:

Nenad Novakovic

Johnny Lundberg – Benjamin Kibebe – Michael Parkhurst – Dennis Cagara

Patrice Bernier – Morten Karlsen – Andreas Dahl – Jonathan Richter

José Junior – Martin Bernburg

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Når AGF og FC Nordsjælland mødes, bliver det som regel tætte opgør med marginale sejre. Der er også denne gang lagt op til et tæt opgør, hvor dagsformen vil være afgørende for resultatet. Vi tror, at AGF’erne vinder kampen med 2-1.

Skrevet af John Vestergaard.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu