Наши партнеры

MenuOptakt: AC Horsens – FC København

Dansk fodbold

De glubske løver fra FC København kommer på besøg hos jyske AC Horsens. Opgøret er samtidig en top- mod bundkamp, hvor ingen af holdene har råd til at miste vigtige point i striden om toppen og bunden.

Værterne AC Horsens har ikke spillet prangende i denne sæson, hvis man kigger på holdets store succes i sidste sæson, hvor de skrabede 52 point sammen i 33 opgør, hvilket resulterede i en flot femteplads i SAS Ligaen.

Holdet kigger i denne sæson nedad i tabellen, hvor man med det seneste 5-1-nederlag til Randers FC fik et gigantisk selvtillidsdyk. Holdet har ikke vundet i deres seneste to opgør i SAS Ligaen, mens de kan huske tilbage på 24. runde med positivitet. Det var nemlig her, holdet vandt hele 3-0 over mesterskabsaspiranterne Brøndby IF.

AC Horsens’ cheftræner Henrik Jensen beskriver gæsterne således:

”FC København har vel Danmarks stærkeste trup, men de har haft lidt problemer på udebane på det seneste. De var heldige med at vinde over SønderjyskE og tabte senest til AGF, så måske føler spillerne sig mere trygge, når de spiller i Parken. Det virker som om, at de af og til tager lidt let på det og ikke kommer helt op i gear,” siger han til klubbens hjemmeside, og fortsætter:

”Hjemmeholdene står ofte langt tilbage, når FC København kommer på besøg og så har de svært ved at trænge igennem. De har ikke så høje folk oppe foran som tidligere og mangler nok en targetman i truppen.”

”FCK-spillerne er gode til at holde fast i bolden og kører den godt rundt. De står kompakt i forsvaret og på midtbanen og spiller med udfordrende kanter. De spiller meget offensivt – også på udebane – og står højt med forsvaret, så vi kan forhåbentlig udnytte vores dybdeløb. De mangler lidt hurtighed i forsvaret og der kan vi ramme dem,” slutter Jensen.

FC København er solidt spillende for tiden, og de ligger nummer et, dog á point med ærkerivalerne Brøndby IF, hvor begge hold har 58 point. Derfor er en sejr nødvendig for københavnerne, såfremt de fortsat skal vide sig helt sikre på den attraktive position som SAS Ligaens spydspids.

Sidst de to hold mødtes tilbage i december måned sidste år, vandt FCK med 5-2. Man skal hen til maj måned sidste år for at finde den seneste Horsens-sejr over københavnerne. Denne blev på det smalle 3-2-resultat.

Det er også deres eneste sejr i de seneste ti indbyrdes opgør, hvor FCK har trukket sig sejrrigt ud af de resterende ni opgør med en målscorer på 22-9.

Hjemmeholdets rutinerede keeper, Søren Jochumsen, spiller sin turneringskamp nummer 400 her til eftermiddag.

Værterne må til dagens opgør se bort fra karantæneramte Niels Lodberg, mens cheftræner Henrik Jensen kan glæde sig over, at Allan Søgaard er tilbage efter at have afsonet karantæne. Herudover er både Nabil Aslam og Thomas Kortegaard på skadeslisten.

Københavnerne må undvære Zdenek Pospech, som fortsat er ude med en skade, hvilket også gælder Jesper Grønkjær, som pådrog sig en lyskeskade i 2-1-sejren mod FC Midtjylland i onsdags.

Forventede startopstillinger:

AC Horsens:

Søren Jochumsen

Anders Nøhr – Kenneth Emil Petersen – Andreas Augustsson – Adam Eckersley

Martin Spelmann – Allan Søgaard – Søren Friis – Rawez Lawan

Besart Berisha – Gilberto Macena

FC København:

Jesper Christiansen

Oscar Wendt – Ulrik Laursen – Mikael Antonsson – William Kvist

Martin Vingaard – Hjalte Nørregaard – Atiba Hutchinson – Libor Sionko

Morten Nordstrand – Dame N’Doye

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Vi tror, at AC Horsens’ overraskende sejr mod Brøndby IF for to runder siden, var en enlig svale. Vi tror derfor, at københavnerne sætter bundholdet på plads med en sejr på 3-0, hvor vi forventer os meget af FCK’s angrebsduo.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu