Наши партнеры

MenuOptakt: AaB – SønderjyskE

Dansk fodbold

AaB har intet at spille for og må hænge lidt med mulen ovenpå en skidt sæson, der kulminerede med et nederlag i torsdagens landspokalfinale. SønderjyskE har derimod alt at spille for, da de kæmper hårdt for at undgå nedrykning.

Når AaB afslutter denne sæson, vil de formodentlig have noget blandede følelser. Det startede ikke så godt i den hjemlige liga, men de fik spillet sig op hen mod julepausen. Men i europæisk sammenhæng gik det over al forventning. Som forsvarende mestre var AaB med i Champions League, hvor de formåede at drille Manchester United og Villarreal. AaB røg dog ud af turneringen, men imponerede Europa ved at slå Deportivo la Coruña ud med en samlet målscore på 6-1, og de var efterfølgende tæt på også at slå Manchester City ud af turneringen.

Derefter gik det helt galt for nordjyderne, og de kom ind i en rigtig dårlig stime. Faktisk vil alt andet end en sejr over SønderjyskE betyde, at AaB ikke har vundet ti kampe i træk, hvilket er den næstdårligste stime nogensinde – kun overgået af en katastrofal periode fra april til august i 1997, hvor klubben nåede op på 15 kampe uden sejr.

Nordjyderne ligger således i øjeblikket på en skuffende syvendeplads, og som om dét ikke var nok, tabte de landspokalfinalen Kristi Himmelfartsdag mod FC København med 0-1. Dermed går de glip af deltagelse i de europæiske turneringer, og der er ikke mere at spille for i år.

AaB går dog ind til opgøret mod SønderjyskE med en statistisk fordel, idet nordjyderne ikke har tabt nogle af de otte tidligere spillede SAS Liga-kampe mod klubben.

SønderjyskE ligger i øjeblikket over nedrykningsstregen og har to point ned til AC Horsens og fire point til Vejle. En sejr i Aalborg eller måske et enkelt point vil være kærkomment, da AC Horsens meget vel kan hente en sejr hjemme mod FC Nordsjælland. Men sønderjyderne kan også sætte sin lid til sidste spillerunde, hvor de har en på papiret noget mere overkommelig opgave hjemme mod Esbjerg, hvor AC Horsens til gengæld på udebane skal møde et stærkt spillende OB-hold.

Med det regnestykke vil sønderjyderne kunne redde sig endnu en sæson i den bedste danske række, men det indebærer en fornuftig indsats på banen. Det beviste klubben i seneste spillerunde, hvor klubben hentede et overraskende point på hjemmebane mod OB. SønderjyskE havde smidt al forsigtighed overbord, og der blev kæmpet om boldene, ligesom der var tempo i spillet. Sölvi Ottesens udligning i overtiden må have givet klubben et moralsk overskud, som de skal bruge aktivt for at hente de nødvendige point i de sidste to kampe.

Netop dette påpegede træner Carsten Broe efter kampen mod OB, hvor han sagde til Fyens Stiftstidende:

”Gutterne derinde har et kæmpe hjerte. Jeg har haft troen på, at vi kan overleve siden kamp et, og nu kommer selvtilliden med pointene.”

Sölvi Ottesen gav i samme artikel sin træner ret:

”Jeg har længe sagt, at vi bliver oppe. Det ser godt ud nu, men der er stadig et stykke vej igen. Jeg vil tro, at én sejr er nødvendig, før vi kan være helt sikre.”

Både AaB og SønderjyskE melder ikke umiddelbart om skadede eller karantæneramte spillere.

Forventede startopstillinger:

AaB:

Karim Zaza

Kasper Bøgelund – Steve Olfers – Kjetil Wähler – Patrick Kristensen

Thomas Enevoldsen – Thomas Augustinussen – Kasper Risgaard – Anders Due

Andreas Johansson – Caca

SønderjyskE:

Henrik Ipsen

Johnny Thomsen – Michael Larsen – Anders Egholm – Jesper Kristoffersen

Michael Stryger – Rasmus Hansen – Morten Avnskjold – Jesper Kjærulff

Kenneth Fabricius – Ken Ilsø

TotalBold.dk’s bud på kampen:

I seneste hjemmekamp var AaB også oppe mod et bundhold, nemlig AC Horsens, og dét opgør endte uafgjort 2-2. Det taler for, at også denne kamp kunne ende uafgjort, ligesom landspokalfinalen også må sidde i benene hos AaB-spillerne.

Men det er også årets sidste hjemmekamp, og man fornærmer nok ikke nogen i AaB ved at sige, at hjemmepublikummet langtfra er blevet forkælet i denne sæson. Det er således blot blevet til tre sejre mod henholdsvis Esbjerg, FC København og FC Midtjylland.

Vi tror, at AaB takker behørigt af for en svingende sæson og giver hjemmepublikummet en sejr på 2-1. Fans af SønderjyskE vil nok være uenige og lander som minimum på en uafgjort; vi krydrer derfor resultatet med at sige, at nederlaget ikke får betydning for SønderjyskE, der selv klarer overlevelse i SAS Ligaen i sidste spillerunde.

Skrevet af John VestergaardKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu