Наши партнеры

MenuOptakt: AaB – FC København

Dansk fodbold

Traditionen tro bliver landspokalfinalen afviklet Kristi Himmelfartsdag, hvilket som bekendt er i dag. De to finalister er sidste sæsons danske mestre AaB og SAS Ligaens øjeblikkelige spydspids FC København.

I eftermiddag mødes de to finalister i denne sæsons landspokalfinale. AaB, som i sidste sæson blev danske mestre, skal prøve kræfter med de rutinerede københavnere, FC København, som i denne sæson har overtaget førstepladsen og med en sejr senere i dag kan tage et skridt nærmere på ”The Double”.

Denne sæsons finale er en gentagelse af finalen i 2004, hvor FC København på daværende tidspunkt havde hjemmebanefordelen på papiret, på trods af, at finalen for syttende gang i træk, finder sted i Parken. Tilbage i 2004 vandt FCK knebent med 1-0, hvor 38.095 tilskuere overværede kampen.

Onsdag morgen lød meldingerne, at der var solgt 26.000 billetter ud af 33.000, og de mange tilhængere får fornøjelsen også af at få et glimt af den nye pokal, som skulle være mere end dobbelt så høj som den gamle samt veje 5,5 kilo.

Hverken nordjyderne AaB eller FCK’s cheftræner Ståle Solbakken har gode minder fra tidligere pokalfinaler. Således har Solbakken aldrig vundet en finale, mens AaB har tabt deres seneste seks.

“Da vi tabte finalen i 1999 til AB, kæmpede vi også med AB om mesterskabet. De vandt pokalen, og vi vandt nogle få dage efter mesterskabet, og den fordeling vil jeg ikke lave om på i dag. Året efter mod Viborg fik de et hurtigt mål, og så kunne vi ikke komme tilbage. Med FCK bragte vi os foran mod OB og havde fuldstændig styr på det, inden Jesper Christiansen lavede en kæmpe fejl,” husker Ståle Solbakken.

Hos AaB’erne har der været så heftigt gang i svingdørene, at det blot er anføreren Thomas Augustinussen, som er tilbage fra den trup, som mødte FCK i 2004, hvilket var den seneste gang, man deltog og samtidig tabte en pokalfinale.

”Selvfølgelig husker jeg, at jeg den dag var meget skuffet efter kampen. Men statistik er lavet, for at man kan bryde den, og det har vi gjort mange gange i år. Vi har slået så mange rekorder og ændret statistikken, så det skal vi gøre igen. Man kan ikke tænke på fortiden, når der ikke rigtig er nogen, der var med i fortiden, så det tænker vi ikke på,” siger Thomas Augustinussen til Ritzau.

AaB’s cheftræner Magnus Pehrsson vurderer, at hans mandskab skal levere sit ypperste for at vinde, hvilket han også tror, er muligt.

“Jeg ser pokalfinalen som en kamp, hvor vi virkeligt har alt at vinde. FC København er favoritter til kampen, og vi skal udnytte vores rolle som underdog mentalt, gå ind til kampen med den rigtige indstilling og give alt, hvad vi har i os for at hente AaB’s sjette titel i historien,” siger cheftræneren til klubbens hjemmeside og fortsætter:

“I kampen bliver det vigtigt for os, at vi har en god organisation. Vi så senest i kampen mellem FC København og Brøndby, hvordan sidstnævnte blev straffet for de fejltagelser, de begik defensivt, så her skal vi være meget skarpe. Det er nødvendigt, at alle leverer 100% i kampen, og gør vi det, mener jeg, vi har et rigtigt fornuftigt udgangspunkt til kampen.”

“Jeg tror desuden, at dødboldene i kampen, kan vise sig meget afgørende, så her skal vi også være skarpe. FC København er et stærkt hold, og det bliver af stor betydning for os, at vinde andenboldene, vinde duellerne og spille med en god portion aggressivitet. Frem for alt skal vi holde et særdeles vågent øje med deres to dygtige angribere i front, og en af nøglerne bliver ikke at give den duo for meget plads.”

På den modsatte trænerbænk vil Ståle Solbakken varme trænersædet, og han er ikke i tvivl om, at det bliver en svær kamp mod et velforberedt AaB-hold.

“Det bliver en svær affære i morgen (i dag, red.). AaB har kunnet gå og lure på kampen i ugevis, og jeg forventer de vil stå godt i morgen og satse på deres kontraer og dødbolde. Det har de været gode til i denne sæson mod hold, der er bedre end FCK,” fortalte han og henviste til AaB’s gode indsats i blandt andet Champions League-gruppespillet.

“Det handler om at stille det bedste hold på dagen. Der findes ingen facitliste på, hvor mange spillere man kan skifte ud fra gang til gang, og kunsten er at finde den balance, der sikrer at vi stadig har vores flow i spillet. Men det afhænger også af, hvordan kampene er forløbet, og hvordan den har påvirket de enkelte spillere.”

”Det er også lettere at skifte spillere ud, hvis de nye spiller på nogle pladser, som de er vant til. Tag en spiller som Atiba, ham kan vi bruge på alle midtbanens pladser uden at miste flow i spillet. Og så begrænser det jo også mulighederne, at Libor er ude med en skade, og at Peter Larsson ikke er i optimal kampform til denne type kampe.”

AaB må undvære Michael Jakobsen, Michael Beauchamp samt Kasper Bøgelund. Sidstnævnte kommer i aktion mere i dette forår, da han døjer med en skade.

FC København må se bort fra den 32-årige tjekke, Libor Sionko, som er ude med en fiberskade. Både Jesper Grønkjær og Oscar Wendt er meldt kampklare, men det forventes, at Grønkjær ikke får fuld spilletid, da han vil blive skånet.

Kampen fløjtes i gang klokken 15:00 af Peter Rasmussen, som på linjerne får hjælp af duoen Henrik Malmberg og Henrik Sønderby.

Forventede startopstillinger:

AaB:

Karim Zaza

Lasse Nielsen – Steve Olfers – Kjetil Wæhler – Patrick Kristensen

Thomas Enevoldsen – Thomas Augustinussen

Siyabonga Nomvethe – Andreas Johansson – Anders Due

Caca

FC København:

Jesper Christiansen

Zdenek Pospech – Mikael Antonsson – Ulrik Laursen. Oscar Wendt

William Kvist – Atiba Hutchinson – Hjalte Bo Nørregaard – Martin Vingaard

Ailton Almeida – Morten Nordstrand

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Vi tror, at FC København vil leve op til deres favorit-værdighed, men de får det bestemt ikke nemt. Der er ingen tvivl om, at AaB vil kæmpe hårdt for at hente pokalen hjem til nordjydernes pokalskab.

Derfor spår vi også en meget tæt kamp, som vil blive afgjort kort før tid. Vi forudser, at københavnerne vinder 2-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu