Наши партнеры

MenuOptakt: AaB – Brøndby IF

Dansk fodbold

Onsdag aften spilles der returopgør i pokal-semifinalen mellem AaB og Brøndby. Det første opgør, som fandt sted for godt to uger siden, endte 3-3 og alt er derfor åbent i kampen om den sidste finaleplads.

AaB er, efter en meget flot start på foråret, gået ned i gear og deres eneste chance for succes i denne sæson er i Landspokalen.

Så sent som weekenden tabte AaB. Hjemme mod Randers blev det til et 2-1-nederlag og ålborgenserne har dermed ikke vundet i deres seneste fem SAS Liga-kampe. Alt tyder derfor på at AaB vil satse fuldt ud på pokalturneringen. Cheftræner Magnus Pehrsson forventer at hans mandskab giver alt hvad de har i sig for at nå finalen. Han siger til klubbens hjemmeside:

”Mine forventninger er, at vi på alle måder viser den rette indstilling, løbevillighed og hårdt arbejde, og at vi viser, at vi vil gøre alt, for at få en plads i finalen. Der har været masser af energi i truppen i de seneste dage, så jeg er bestemt fortrøstningsfuld.”

Han mener tilmed ikke, at den seneste række af dårlige resultater på hjemmebane er noget man skal lægge det store i, da mandskabet tidligere har leveret små mirakler i Aalborg.

”Efter alt at dømme får vi en fyldt Energi Nord Arena i ryggen, og selvom hjemmebaneresultaterne i SAS Liga-sammenhæng ikke har været optimale i den seneste tid, så skal vi huske på, at vi i Aalborg har besejret hold som Manchester City og Deportivo La Coruna i dette forår.”

Imens man med AaB tydeligt kan se at formkurven er nedadgående, så er det straks sværere at greje Brøndby. De blå-gule har i store dele af foråret spillet langt under niveau, men alligevel er de stadig mere end bare inde i guldkampen og der er stadig store muligheder for spilletid, Kristi Himmelfartsdag i Parken.

I weekenden spillede de hjemme mod OB 0-0, og da kampen mere var plaget af fight og nærkampe, end flot poleret fodbold, så kan man godt forvente, at Kent Nielsens mandskab har lidt tunge ben.

Brøndby-anføreren Stefan Gislason mener dog, at mandskabet har gode muligheder for videre avancement. Han siger til klubbens hjemmeside:

”Selvom vi ikke vandt kampen mod OB, synes jeg, at vi fik skabt et godt udgangspunkt til pokalkampen mod AaB på onsdag. Vi var i fuld kontrol, og defensivt var vi rigtigt stærke gennem hele opgøret. Vi skal naturligvis score onsdag, men mon ikke vi ser et AaB-hold, der kommer længere frem på banen end OB. Det giver naturligt noget mere plads oppe foran.”

Magnus Pehrsson må op til kampen undvære hele fem spillere, nemlig Zaza, Jakobsen, Shelton, Tracy og Dalsgaard, som alle er skadet.

Ligeså slemt ser det ud for Kent Nielsen, som har Kristiansen, Schaff, Berthelsen, Rasmussen og Bischoff på sin skadesliste.

Forventede startopstillinger:

AaB:

Stenild

Bøgelund – Beauchamp – Wæhler – Kristensen

Nomvethe – Johansson – Augustinussen – Enevoldsen – Due

Caca

Brøndby:

Andersen

Wass – Jonsson – Schleebrügge – Randrup

Krohn Dehli – Gislason – Holmén – Farnerud

Jallow – Duncan

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Imens Brøndby stadig har noget at spille for i ligaen, så kan og skal AaB satse fuldt og fast på pokalturneringen. Udover det, så kommer dagsformen, i den grad, også til at afgøre kampen, da de to mandskaber har været mere end bare svingende her i foråret. Selvom ålborgenserne har hjemmebanefordel, så tror vi, at Brøndby går videre til finalen. 1-2 ender kampen.

Skrevet af Jonatan Bøllingtoft.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu