Наши партнеры

MenuOnyszko er blevet fritstillet

Dansk fodbold

Den polske målmand Arek Onyszko er i dag blevet fritstillet af sin klub, FC Midtjylland. Fritstillingen sker på baggrund af Onyszkos selvbiografiske bog ”Fucking Polak”, der indeholder nogle markante udtalelser.

FC Midtjylland meddeler i dag, at de med øjeblikkelig virkning har fritstillet målmand Arek Onyszko.

Ifølge klubben ser de ingen anden udvej, efter at klubbens ledelse har haft lejlighed til at læse den selvbiogratiske bog ”Fucking Polak”, som indeholder nogle markante udtalelser fra Arek Onyszko.

”Vi føler, vi gjorde det rigtige, da vi i sommer tilbød Arek Onyszko en ny chance efter sin voldsdom. Han blev straffet og havde som alle andre krav på at blive hjulpet i gang igen. Men senest har han i den grad misbrugt vores tillid,” står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Klubben henviser til bogen ”Fucking Polak”, der kom som lidt af en overraskelse for klubben.

”FCM har tidligere frarådet Arek Onyszko at deltage i bogprojektet, men i stedet fokusere på fodbolden og de private udfordringer. Han gav klubben det indtryk, at projektet var droppet. Men han har altså på trods af advarslerne arbejdet videre med projektet. FCM har således ikke haft kendskab til bogens eksistens før nu.”

Bogen indeholder en række markante udtalelser fra Onyszko. Blandt andet, at han finder grundtanken bag Hells Angels sej, og at han hader bøsser og finder det ”fucking klamt”. Dette nævner FC Midtjylland også i pressemeddelelsen:

”Bogen er et tillidsbrud og en lang opremsning af holdninger, vi ikke kan genkende i FCM-kulturen. Holdninger, der er helt uforenelige med at være ansat i FC Midtjylland og dermed rollemodel for de unge på FC Midtjyllands Fodboldakademi og for børn og voksne FCM-tilhængere. Derfor ser vi ingen anden udvej end at afbryde samarbejdet med Onyszko med omgående virkning.”

Arek Onyszko har igennem årene markeret sig som først og fremmest en glimrende målmand, men på det seneste også på nogle særdeles uheldige måder.

I marts måned blev han anholdt for vold mod sin ekskone og blev idømt 3 måneders fængsel. Det medførte en fyring af sin daværende arbejdsgiver, OB, men FC Midtjylland gav ham chancen for et comeback og ansatte ham, hvilket altså viste sig at være en kortvarig fornøjelse.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu