Наши партнеры

MenuOle Fritsen er død

Dansk fodbold

Den tidligere spiller og træner, Ole Fritsen, er død i en alder af bare 66 år. Ole døde på grund af et hjerte stop, det oplyser hans nu ex arbejdsgiver, Groningen.

Ole Fritsens karriere, som spiller startede i Brande IF, hvor han spillede til han var 22 år. Derefter gik turen til Vejle, hvor han spillede i tre år. Fritsen gjorde det så godt at han pr. første januar i 1966, skiftede til hollandske Groningen, hvor at han scorede hele 150 mål i 210 kampe. Efter fem gode år i Groningen, skiftede Fritsen hjem til Vejle, hvor han sluttede sin aktive karriere i 1975. I sin aktive karriere fik Ole også spillet for det danske landshold, hvor det blev til tre mål i seks kampe.

Efter hans aktive karriere, startede Fritsen som cheftræner i Vejle i 1981, hvor han i første omgang var træner fra 1981 – 1983. I slutningen af 80’erne, blev der igen brug for Fritsens evner i Vejle, denne gang var Fritsen i Vejle fra 1988 – 1989.

I 1994 påbegyndte Ole Fritsen sin tredje periode i VB, da han afløste Allan Simonsen på posten som cheftræner. Efter en tid som ungdomstræner, havde Ole et godt kendskab til talentmassen i klubben, der blandt andet talte Thomas Gravesen. Ud fra talenterne skabte Ole et hold, der først rykkede op i Superligaen og siden vandt sølvmedaljer og deltog i UEFA Cuppen to gange. For det fornemme arbejde modtog Ole Fritsen i sæsonen 1996/97 prisen som Årets Træner i Danmark.

Efter tiden i Vejle, blev Ole Fritsen ansat som træner i FC Fredericia, hvor han største bedrift var en tredje plads i første division. Senest har han altså hjulpet sin gamle klub Groningen som talentspejder.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu